Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zakladatelko, a zkoušela jsi partnerovi vysvetlit ze se miminku opravdu nemuze nic stat? Fin. potíže mohou být příčinou toho že nemá na sex chut..jestli má strach jak vas ted uziví a tak..treba to na nej ted dolehlo to ze za chvili bude tata a ma z toho strach nebo tak neco…urco se to spravi az porodis. Držím pesti chápu ze te to trápí ![]()
Můj ex se taky bál se mnou spát, když jsem byla těhotná a už ve vyšším stádiu, to u těch chlapů většinou tak bývá…
@tynuša301 píše:
Ahoj zakladatelko, a zkoušela jsi partnerovi vysvetlit ze se miminku opravdu nemuze nic stat? Fin. potíže mohou být příčinou toho že nemá na sex chut..jestli má strach jak vas ted uziví a tak..treba to na nej ted dolehlo to ze za chvili bude tata a ma z toho strach nebo tak neco…urco se to spravi az porodis. Držím pesti chápu ze te to trápí
ano, zkoušela. zrovna předevčírem jsem se na to téma bavili. Říkala jsem mu, že co je příjemné mamince, je příjemné i miminku a že když budeme opatrní, žádná divočina vzhůru nohama, tak se mu nemůže nic stát. A nic. Ptala jsem se i, jestli to prostě neni tím, že jsem se zakulatila a tolik ho nepřitahuju - ne, jestli prostě je to tim, že jsme spolu rok a už na mě nemá tak chuť - ne. Když na to téma najedu, tak se spíš naježí a je viditelné, že mu vadí se o tom bavit. Tak já nevim. zase čekat 4 měsíce na sex, až porodim, to po roce vztahu mi přijde taky divný.
zakl.
Třeba to je opravdu tím těhotenstvím..počkala bych a když by se to po porodu nesrovnalo tak bych to řešila..
@Leninnka píše:
Můj ex se taky bál se mnou spát, když jsem byla těhotná a už ve vyšším stádiu, to u těch chlapů většinou tak bývá…
takže spíš jsem asi ten smolař, kterýmu se to sešlo takhle po sobě??? že nejdřív nemohl kvůli komplikacím po nemoci, pak jsem do toho otěhotněla, tak se zas bojí o miminko, do toho ty fin. starosti???může to tak být? zakl.
Ale ono čert vem teda vyloženě ten sex. Přímo ten akt. Ale ono neni ani nic kolem toho. Ani se nemazlíme, žádný vzrušení tam neni. Prostě jen si občas přes den dáme pusu, obejmeme se, přitulíme k sobě a to je celý.
Tak si říkam „on nemá potřeby?“
Zakladatelko, neplaš. Vím, řekne se to snadno. Taky jsem hysterčila, když jsem měla už pupek a ten můj se mnou nechtěl sex. Po porodu jsem se dozvěděla, že jsem ho s tím břichem nepřitahovala. Znal mě jen hubenou. U druhého těhotenství říkal, že se polepší. Ale později jsem špinila po sexu. Tak jsem se už báli.
@Anonymní píše:
Tak si říkam „on nemá potřeby?“
Třeba ne.
Asi neznáš nějakou jeho bývalou?
@Sany80s píše:
Třeba ne.
Asi neznáš nějakou jeho bývalou?
znam, ale ptát se jí fakt nebudu
zakl.
@Anonymní píše:
Zakladatelko, neplaš. Vím, řekne se to snadno. Taky jsem hysterčila, když jsem měla už pupek a ten můj se mnou nechtěl sex. Po porodu jsem se dozvěděla, že jsem ho s tím břichem nepřitahovala. Znal mě jen hubenou. U druhého těhotenství říkal, že se polepší. Ale později jsem špinila po sexu. Tak jsem se už báli.
tak díky
tak asi to bude tim no… taky si to myslim, že když jinde on problem nevidí, tak holt ho nepřitahuju a jen mi to nechce říct, aby se mě nedotkl, protože ví, že co se týče postavy, tak jsem na to téma hodně citlivá, protože se necítím dobře, když mam těch pár kil navíc. Nikdy jsem nebyla štíhlá, ani tlustá, ale tak nějak ten komplex tam pořád byl..
@Anonymní píše:
znam, ale ptát se jí fakt nebuduzakl.
Pak pravdu asi zjistíš až časem.
Pokud jste si už promluvili a on na to nereaguje dobře, tak ho nech. Zatím.
To ze se ho budes ptat, stejne ti pravdu nerekne. Jinak jestli je vazne ve stresu, staci I jenom pouhe starosti v praci a jak rikas mate financni problemy, tak vazne nemusi mit chut… Muze byt plno faktoru, stres, problemy v praci, unava to vsechno muze znechutit cloveka, ze ani chut na ten sex nema
no a pak uz jedine milenka
ale videla Bych to vazne v Tom stresu
Řekla bych, že sis odpověděla sama ![]()
bude to kombinace všeho dohromady, má teď v hlavě myšlenky, že bude táta od rodiny a musí vás uživit, přitom má potíze s financema, to mu nedodá…
no a pak pupek - spousta chlapů s těhotnou ve vyšším stádiu spát nechce, páč se bojí, Ten můj to měl taky tak, musela sem ho vysloveně nutit asoň jednou za měsíc a to byl tak opatrnej, že sem z toho nic neměla ![]()
no a plus tvoje rozházené hormony a moc nad tím přemýšlíš ![]()
@Mar__tanka1983 píše: Řekla bych, že sis odpověděla sama
bude to kombinace všeho dohromady, má teď v hlavě myšlenky, že bude táta od rodiny a musí vás uživit, přitom má potíze s financema, to mu nedodá…
no a pak pupek - spousta chlapů s těhotnou ve vyšším stádiu spát nechce, páč se bojí, Ten můj to měl taky tak, musela sem ho vysloveně nutit asoň jednou za měsíc a to byl tak opatrnej, že sem z toho nic neměla
no a plus tvoje rozházené hormony a moc nad tím přemýšlíš
S přítelem jsme spolu rok. Jsem 31tt. Máme hezký vztah, nehádáme se, všechno klape. Až na sex. Posledního půl roku se mnou nechce spát. V práci problémy nemá, milenka v tom taky nebude. Na začátku vztahu jsme spolu spali i 6× denně a teď tak jednou za 3 týdny, za měsíc a jenom když začnu já. Sám nepřijde. Nejdřív jsme se nemohli milovat, protože ho to bolelo.(měl zánět varlete)Teď zase říká, že se bojí o miminko v bříšku, aby mu neublížil. Máme také nějaké finanční potíže delší dobu a z toho nemilování se, jsem já na nervy a občas mu to vyčtu, že se nemilujeme. Je možné, že tohle všechno má vliv na jeho chuť k sexu? Ten zánět, finanční potíže, těhotenství a to, že já občas hučim? Nebo jsou to prostě jen výmluvy a problém je jinde. Ani se nemazlíme, nelíbáme. Jinak máme krásný vztah, na miminko se těšíme, pusinkujeme se, objímáme, ale to je všechno. A nebo mi to těhotenství jen leze na mozek a moc nad tim přemýšlím? Co si o tom myslíte?