Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, maminy a ženy…chci se zeptat jestli je to u Vás stejné jako u nás doma. V pondělí byl přítel v práci a po práci jel hned do lesa a vrátil se pozdě večer, najedl se, osprchoval se, pomiloval se se mnou a usnul. V úterý byl v práci, přišel z práce a měl nějakou schůzku ohledně myslivců, přišel v osum večer, najedl se a šel na svoje každoútereční pivko a přišel v noci. Včera přišel z práce, dali jsme kafe a šli jsme dfělat dřevo, po půl hodině mu došla sms od kamaráda, že potřebuje něco na PC, sebral se a šel…já dělala dřevo až do osmi než přišel sama, pak jsme šli na pivko (prej po zasloužený práci)…no a večer v posteli sliboval, jak zítra příjde z práce a bude se věnovat jen mě…tak já dneska jako debil udělala panna cottu, kterou miluje, šneky z listového těsta, koupila víno a udělala domácí zmrzlinu, nabarvila si vlasy, uklidila celý dům a těšila se až příjde z práce. Přišel z práce a u oběda mu zazvonil telefon a on jojojo…no jasně, že mu volal myslivec ať s ním jede do lesa, takže budu zase do večera sama…a to je venku ještě fůra dřeva, která se dneska musí uskladnit…poraďte mi jak se k němu chovat. Křik a výčitky nepomáhají. Odvětí mi na to, že je se mnou v pátek večer (jo chodíme společne do volejbalu)
Nevím co mám dělat a pomalu začínám být zoufalá
![]()
Asi bych se sebrala a odesla aby pochopil ze te nema jistou…kdyz mu to docvakne..vratis se zpet..pokud bydli on u tebe tak vypakovat..oni jsou chlapi obcas natvrdli a chapou az v krajnich mezich ![]()
Podle mě jsi popsala relativně pohodový vztah
Ale chápu, lidi jsou různí.
@valkil Věnovat jen mě znamená, že žádní kamarádi, vyplej mobil a hezkej večer… ![]()
@Stigma dělej to co on, ingoruj ho, u nás to zafungovalo skvěle a pochopil, že kousek svého volného času máusí věnovat i nám, jinak to skončí a budeme jen vedle sebe žít a né žít spolu…
Takže teď jdeme na procházku, pustíme si film a zděláme pěkný večer
@Lussye A jak ho mám ignorovat…
To mám všechno dělat a jen nekomunikovat nebo co mám dělat??? Já to asi moc neumím ho ignorovat
Prosím poraď mi
A to jako vždycky sedíš celý večer doma a čekáš až se vrátí? Nemáš kamarádky, vlastní zájmy, koníčky (kromě toho volejbalu s ním)?
Já bych teda věděla, co s volným časem bez chlapa a bez děcka. Určitě bych neseděla doma a lačně ho nevyhlížela, kdy se mu uráčí.
Ale že jsi naštvaná kvůli té večeři, to se nedivím, pokud jste byli domluvení, že si spolu uděláte večer a on to pak zazdí, to by mě taky vytočilo. Ale jinak mám pocit, že se na něj moc upínáš, a to není moc zdravé. ![]()
Tak záleží, jak by to fungovalo do budoucna s dětma. My máme barák na kterém je pořád hodně práce, do toho má manžel doma dílnu, tak se ohání. Je s nama doma tak hodinu, co přijde z práce - nají se, popovídáme si a jde dělat. Pak, když mu vyjde, tak ještě tak hodinku večer - zase to spojí s večeří. Jinak večer je buď v dílně nebo jde taky na pivko. Když už je se mnou doma, tak usne u televize - nedivím se mu, vstává ve 4. Někdy dělá i v neděli, ale na procházku, pivko nebo někam na výlet taky jedeme.
To, co popisuješ je dost vyhrocené - jak to máte o víkendu a tak? Řekla bych mu to narovinu.
@Stigma
O víkendu spolu nejste? Chodíš do práce? Mě to přijde, jako normální život. Akorát s tím dřevem bych počkala na něj a nedřela bych se sama. A nemůžeš jít do toho lesa s ním? ![]()
@Stigma a ty mu děláš slouhu? Jsi doma s dítětem, nebo proč ho obskakuješ?
Mě teda na tvém popisu nevidím nic divného, já kdybych mohla tak taky při každé příležitosti prásknu dveřmi
ale slouhu bych rozhodně nikomu nedělala. Pokud teda vyloženě nejsi třeba žena v domácnosti a on vyloženě nenosí keš. No to musíš vědět sama jak to máte nastaveno..
@Stigma A co zkusit místo křiku a výčitek rozhovor v klidu? Prostě mu vysvětli, jak se cítíš a proč, když na něho budeš ječet, nic moc tím nevyřešíš.
@Stigma píše:
A jak ho mám ignorovat…To mám všechno dělat a jen nekomunikovat nebo co mám dělat??? Já to asi moc neumím ho ignorovat
- ráno má svačinu do práce na stole
- je zvykle, že o obědové pauze dostane čerstvé teplé jídlo na stůl
- po práci má připravenou svačinu
- většinou má i teplou večeři
- uklizeno, navařeno, napečené
- plná lednice, vypráno a vyžehleno
Prosím poraď mi
Tak promiň, ale pokud ho máš takhle „vychovaného“, tak se nemůžeš moc divit, že tě bere spíš jako hospodyni, než jako partnerku.
@Bersaba Vrátila jsem se po deseti letech do rodného města, všechny koho jsem znala odvál čas…a momentálně jsem doma, jaksi jsem ve zkušebce otěhotněla, což vedlo k mému vyhazovu
a tady, kde žijeme nikoho moc neznám…no a do lesa…promiň, ale u nás je ještě metr sněhu ![]()
@Stigma A ty seš doma, že mu tak podstrojuješ? Nemá obědy v práci. Já myslím, že @Lussye myslela spíš, že se máš taky sbalit za kamarádkama a nic mu neříct, prostě nebýt doma. Já chápu, že vaříš obědy, ale proč má teplou večeři, proč svačiny???
Ja jsem s manzelem 17 let a taky potrebuju alespon jednou tydne, aby jsme byli jen my dva, to znamena, hezky vecer nebo prochazka, navsteva restaurace, divadla
to je zas moje predstava normalniho zivotra, takze Ti zakladatelko rozumim, stvalo by me to moc, bud bych si udelala vecer po svem a jinde a nebo bych prestala delat servis