Jsem na druhém místě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
H1
12.4.13 11:26

Stigma.. To ano… Ale dokuď se ženská pořádně neozve, tak to prostě chlap bere, nechci říct jako samozřejmost… Ale prostě takhle to funguje. A podle zásady, v tom co funguje není potřeba nijak vrtat, ani o tom přemýšlet. Takže ano Regina má pravdu v tom, že chlap to bere tak, že to prostě tak funguje"nechci říct že samo", a je potřeba si důrazně říct, takhle to být nemůže, proto že.. Jsem těhotná, už mě to nebaví důvod může být jakejkoliv..
A taky je potřeba jasně v klidu říct. Potřebuju po tobě to a to a takhle bych to chtěla aby to fungovalo.. No a pokud je to fajn chlap, tak na to kývne. samozřejmě rozumnej kompromis. Tak jak jsi to popisovala u vás. Né najednou vybuchnout vyčítat, a všechno zakázat, jak některý ženský co to takhle nechají dospět. Viz scénář. Jsem zamilovaná, udělám pro něho první poslední, žijem spolu dělám pro něho první poslední, ale už mě to nebaví. Jsem přeci vzorná super žena musím to zvládnout. Uf tohle se nedá, toho blba nenapadne hnout zádí a nějak mi pomoct.. Pak ženská naznačuje, a tvz brblá je protivná a z pohledu chlapa má divný nálady… Až dospěje do stádia kdy už nemůže a je tak naštvaná, že z jejího pohledu si dost dupne, a někdy už i přemýšlí nad tím jestli by jí nebylo samotné líp. :mrgreen:. No a chlapy jsme v tomhle dost hluší na nějaký náznaky a brblání a vyčítání. A pak ženská když v klidu příjde tak uděláme kompromis potřebuju to takhle a takhle. Řeknu si fajn to je rozumný. A jako chlap se to budu snažit dělat když jsme se tak domluvyli, pořád pohodička. Najedem na ten režim a pak to tak funguje a není se v tom potřeba vrtat.. Hih vzpomínám si na tyhle začátky s mojí ženou. Taky jsme si to ujasňovaly. A pak ta naše diskuze. Žena mě za něco pochválila a tak jsem jí řekl, je hezký že jsi mě pochválila, jsem rád žes my naznačila, že bys ráda abych to tak dělal. Ten její výraz nezapomenu 8o naznačila? Já jsem už nevěděla kudy kam. A myslela si že byla na mě už zlá. Já to tak nebralů..
Aspoň my jsme v tomhle měly dost posunutý hranice.

• Citovat
  • Upravit
G12
12.4.13 11:36

Myslím si, že je to problém hodně ženských, že právě dělají něco, co pak následně vyčítají. Přitom je tak snadné se ozvat, nebo to prostě nedělat. Nepochopím sekání dřeva v těhotenství. Buď jsem přesvědčená, že to nevadí a dělám to, nebo ne a nedělám. Proč bych jako měla čekat, až mi řekne chlap: Nedělej to? :think:

• Citovat
  • Upravit
29350
12.4.13 11:36

@Stigma no pochopit by to možná mohl, ale spíš až ve chvíli, kdy se objeví nějaké problémy… v každém případě za své zdraví by měl být zodpovědný každý z nás… není nic špatného muži říct o pomoc, nebo ho požádat o nějakou laskavost… očekávat, že mu to dojde, někdy může být hodně dlouhodobá záležitost, ale čas už zpátky nikdo nevezme…
Takže když to vezmu tím „vaším“ stylem pro humor, ve chvíli, kdy se mi kvůli něčemu, co jsem neměla dělat, narodí kripl nebo dement, už bude pozdě… i když to třeba tomu chlapovi pak zpětně dojde, tak svatozář vám to nikomu nepřidá a restartovat a zkusit to znovu a lépe se taky nedá… takže raději řeknu, že tohle a tohle už nebudu dělat, že se na to necítím, než abych si pak vyčítala, co by kdyby… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.4.13 11:43

Nečetla jsem celou diskusi - jen první, druhou stránku. Tak vím co všechno mu děláš. Okamžitě se na to vykašli!!! Se divíš, že jde za kamarádama? Doma má vše uděláno a co je potřeba dodělat doděláš ty. Co na tom že tě pochválí, když tě pak těhotnou veme do zakouřené hospody a tím pádem učíš své dítě pasivně kouřit. To už pak jedno jestli si zapálíš i ty. Mě můj chlap vzít v těhotenství „za odměnu“ do hospody, tak ho pošlu slušně řečeno k šípku!!! Když jsme se s mojim k sobě nastěhovali, svačiny jsem mu chystala. Pak jsem mu řekla ať si svačiny chystá sám. Na to on řekl že svačiny vlastně ani nesní tak si je nebude chystat (je to samozřejmě jen výmluva - je líný si ji nachytat). Když nechce ať si je o hladu, já mu to rozhodně chystat nebudu. Večeři mu nachystám pouze v případě, že budeme jíst stejné jídlo, jinak si ji chystá sám - má ruky a nohy stejné jako já. A tohle praktikuju i teď, co jsem na MD. Uklízet ano - ale ne po něm. Prát a žehlit to je samozřejmost. Nicméně já u nás (když už něco dostoupí vrcholu trpělivosti) vyhrožuju tím, že si budu prát a žehlit jen svoje a basta. V těhotenství se hodně špatně někam chodí za zábavou. Ale třeba své rodiče nemáš?? Třeba sem tam zajít s mamkou (nebo s nějakou kámoškou/známou) na kafčo, do cukrárny. Zajít si třeba jen tak do obchodu něco si na sebe koupit. A nebo jak píšeš že máš s tchýní dobré vztahy tak jít třeba s ní. Prostě taky si zařídit svůj program. On moc dobře ví, že ty na něj čekáš a čekat budeš. Ale když mu ukážeš že on není jediný na světě a dokážeš se zabavit i bez něj, dostane strach, že bys ho mohla opustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.4.13 11:46

@Regina Hero Kdybys viděla ty xichty, které dělá pokaždé slyší „Mohla bych Tě o něco požádat“, „Mohl bys mi prosím udělat pití“,,, tak by tě to rychle přešlo a příště bys rafději vstala a šla si pro minerálku sama či sama pověsila prádlo…prostě ho maminka rozmazlila a on do svých sedmadvaceti nebyl schopen se o sebe postarat…nedávno jsem mu říkala, o víkendech tě budu učit vařit jednoduchá jídla, abys když budu v porodnici, nemocná či budu muset odjet do školy, tak byl soběstačný a uměl si udělat na oběd řízek s bramborem, mejdu na špagety nebo zapečené brambory…a on mi na to řekl, že jako proč??? Buď, že mu nadělám jídlo do zavařovaček nebo do mráku a nebo má přes plot maminku??? Tak z toho by mě jeblo… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.4.13 11:51

@werajsik No tak zrovna minulou sobotu jsem byla s tchýní u manželky jejího synovce na narozeninách a okouknout miminko…přijeli jsme domů po čtyřech hodinách, chlap mi ležel na gauči, čuměl na bednu, domácnost byla, tak jak jsem jí opustila a první věta byla…„a na večeři by něco nebylo“…a když jsem mu řekla, že já jsem jedla u sestřenky ( byly jednohubky, zákusky) a že já jíst nebudu, tak se nasral a šel si demonstrativně udělat chleba…a pak na mě nemluvil skoro celý večer… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.4.13 11:53

Ještě mě napadlo, že se tak chová proto, že ty jsi těhule a bez práce - jsi tudíž doma, skoro nikam nechodíš. Nevím proč, ale některým chlapům to v takovém případě v palici přepne a řeknou si - aha je doma, tedy mám ji jistou, skoro s nikým nepřijde do kontaktu a tak riziko teoretické nevěry je minimální. I můj muž se trošku (ale jenom trošku) změnil od té doby co jsem doma na MD. No protože si myslí že mě má jistou. Na to ho ale já zpražím, že ať si zas tolik nefandí - v dnešní době internetu ho můžu kdykoliv a s kýmkoliv podvést když budu chtít. Samozřejmě že ode mě jsou to jen kecy v kleci, ale to mu říkat nemusím né???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.4.13 11:57

@Stigma
No protože na to není zvyklý. To chytání svačin a večeří už bere jako samozřejmost a to je špatně. Můj chlap, když takhle zareaguje, řeknu, že nejsem žádná služka, nejsem nevolník. Nevolnictví zrušila už Marie Terezie. Že všechno co pro něj dělám je jen můj projev dobré vůle tak ať si toho váží. A že jestli se mu to nelíbí můžu se sebrat a jít. Že nikdy na chlapovi nebudu tak závislá, abych si musela nechat s. át na hlavu. Po tomto zmlkne a nic neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.4.13 12:01

S těma ksitama to móóóóc dobře znám. Když ho požádám třeba aby mi přinesl nějakou potravinu, potřebnou k vaření oběda, tváří se jako kdybych po něm chtěla bůh ví co. Na to odpovím - nemusíš chodit, ale nebudeš mít oběd. Když jde utírat nádobí prohlásí - „…to je nádobího…“ a to jsou třeba jen dva hrnky a příbory :cert: :cert: :cert: :pocitac: ale stejně to utřít musí - nic jiného mu totiž nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
H1
12.4.13 12:02

Klasika.. Celej život se o něho někdo staral, všechno až pod nos.
Tys přebrala štafetu po jeho mamince. Celej život to pro něj bylo normální. Tak a najednou to má být jinak? Jako proč? Však je to tvoje práce, to je samozřejmost. Vždyť to tak je od začátku, tak proč něco najednou vymýšlíš.. :mrgreen: Že to tak nebude celej život by se měl chlap naučit nejpozději na začátku vztahu. Tam se dá docela přizpůsobyt. Dokaď mu ještě o tebe jde. V těch začátcích je jednoduchý mu říct, nejsem tvoje maminka, jestli chceš se mnou být, tak bude to a to. Na začátku vztahu se nastavuje model soužití, jak to bude fungovat. S tím do toho ten chlap jde, jo tenhle model soužití mě vyhovuje. To beru, tak by to mělo být, a tak si ji vezme. A je jedno, jestli dělá všechno, ženská, nebo to dělaj napůl, nebo to dělá všechno ten chlap. A najednou to po letech měnit je dost těžký. Však sis mě takovýho brala tak co. A ještě bude koukat na tebe která to jakože rozvracíš, myslým tím zaběhlé pořádky.. No ale, dokuď jsi těhotná a před dítětem tak tady vydím velkou šanci, to celý přenastavit.

• Citovat
  • Upravit
334
12.4.13 12:03

@werajsik Nevolnictví zrušil Josef II. a to 1.11. 1781 patentem o nevolnictví (ale to jen tak okrajem- studovala jsem historii :D )…a já doma pracuji a ve styku jsem s mnoha zajímavými muži :-) jsem externí redaktorka jednoho deníku (dřív jsem dělala moderátorku rádia)…a tam potkáš zajimavých lidí a navíc nemyslím si, že bych byla nějaká šeredka, takže jistou mě nemá :cert:…kdybch žila ve městě jako dřív tak by mě doma nic neudrželo, ale teď bydlím na malém městečku, kde ani není ta cukrárna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
12.4.13 16:52

@Stigma
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ono to je v celku jedno kdo ho zrušil, ale prostě už není :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale on si myslí že má jistou. Toto je jejich myšlení. Nevím proč. :nevim: I já můžu přijít do kontaktu třeba s nějakým tatínkem na procházce. Ale to jim jaksi nedochází. Pro ně je důležité, že nikam teď nemůžeš - jako za zábavou. A jak to popisuješ bys ani nemohla, kdybys nebyla těhu. Toho jaksi podvědomě motivuje k tomu, že se o tebe nemusí bát, tudíž se nemusí ve vztahu ani moc snažit. To že pracuješ z domu a sem tam se s někým sejdeš pro něj v tuto chvíli „riziko“ nepředstavuje.
Jinak ještě jak si psala s tím dřevem - i když je to asi potřeba udělat, tak se na to vykašlat nedělat. On ví že ty to za něj uděláš. Ale kdyby zjistil, že se ta práce sama neudělá a ty polínka se sami nenasekají a neposkládají, tak by to udělat musel. Nebo přistoupit k trochu radikálnějšímu řešení - prostě dřív nikam nepůjde, až dodělá svou práci. A nezájem že kamarád to a ono. Neměl nic slibovat, když je doma práce. A tak to přistupovat ke všemu co mu odpadne od ruky.
Ikdyž vím že co teď napíšu patří do trochu jiné kategorie, ale nevadí. Můj muž je hrozný bordelář - štětečky do uší všude možně, prázdné platíčka od prášku (na vysoký tlak) nechané na nočním stolku, špinavé spodní prádlo u postele atd. atd. On tak nějak předpokládá že když jsem doma tak to uklidím. Ale to má hošánek smůlu. Vždy to akorát tak okomentuju slovy: "Jsem zvědavá jak dlouho to tam bude roztáhlé. A když už něco uklidím náležitě si do něj rýpnu, co všechno jsem musela po něm uklidit.
A je potřeba takhle k němu přistupovat i v jiných věcech. A hlavně ho připrav na to, že až bude to malé, nebudeš mít čas mu chystat večeře, svačiny atd. To budeš ráda, že stihneš pojíst ty, natož abys ještě někomu chystala jídlo. Vím o čem mluvím. Mám doma 5.měsíčního prďolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andy1234
14.4.13 13:37

Taky jsem doma poslední dobu zoufalá. Máme tři děti, 10let, 2 roky a 4 měsíce. Když se narodila poslední holčička a vrátili jsme se domů, bylo to super, jak se o nás staral a se vším pomáhal. Po týdnu to skončilo. Stejně jako na začátku vztahu, když si mě hýčkal a když jsme byli spolu tak jsme byli opravdu spolu. A teď? I když spolu žijeme a jsme manželé tak už jsme jen vedle sebe. Taky jsem ten typ, který si říká, tak přece není úplně blbej a mohlo by ho napadnout, že nemůžu dělat vše. Jsou to maličkosti, ale nebaví mě o každou blbost žádat a prostě předpokládám, že když já můžu dělat pro oba sama od sebe, tak on taky. Už se ale smiřuji s tím, že to takhle nefunguje. Několikrát jsem řekla, že by mi pomohli takové malički, jako odnést ponožky a ostatní prádlo do koše, na to mi jen odpoví, že se snaží a hlavně, že je chlap, tím tedy moc nevím, co myslí. Už jsem se naučila to ignorovat a když už má problém dostat se do postele tak to odnese. Z práce se vrací většinou v šest, někdy až druhý nebo i třetí den, má pocit, že když tedy přijede, nají se a pak si sedne k televizi, tak, že je to strávený čas s rodinou. Prostě nemyslím, že žijeme spolu ale jen vedle sebe. Taky skoro nikam nechodím, protože kojení nám nešlo, tak mléko odsávám (malá měl jen 1840g, když se narodila), takže jsem taky docela unavená, než se nakrmíme a odsaju, tak to chvíli trvá a i kdybych pak někam šla, tak bych tak za chvíli musela zase zpátky, protože odsávat někde v kavárně by se mi vážně nechtělo. Chápu, když chce jít manžel s kamarády na karty nebo tak jako teď, jet na golf, ale děti máme spolu a tak bysme se o ně měli taky oba starat. Naprosto tedy chápu, když Ti vadí, že si na Tebe neudělá čas.

• Citovat
  • Upravit
29350
14.4.13 13:53

Andy1234, tím, že je chlap, myslí právě to, co pořád většina žen nechápe a nechce chápat - že neumí číst myšlenky, že náznaky a povzdechy a tváření se nespokojeně ho netrknou, nic mu to neříká… a právě proto se na chlapy musí přímo, když ti vadí ty ponožky, co někde nechá, tak mu to prostě a jednoduše musíš říct…
A když on není ten typ, co by sám naplánoval nějakou společnou rodinnou akci, tak to udělej ty… třeba vymysli nějaký víkendový výlet, aspoň na jeden den… už začíná být hezky, sluníčko už se neschovává a bude teplo, takže to zase bude jiné, veselejší a naskytne se spousta možností… je mi jasné, že dokud budeš odsávat, tak to bude složitější a náročnější, ale za dva, tři měsíce už bude zase vše jinak… a to už bude i doba vhodná na pikniky venku, výlety do lesa a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.4.13 14:31

Tak holky…asi erupce na slunci, ale víkend byl naprostá pohádka…asi mu opravdu některé věci pomohly. V sobotu jsme se probudili, chvíli jsme se váleli a pak sám od sebe inicioval milování. Poté jsem šla do obchodu koupit pečivo, on se mezitím postaral o uklizení ložnice a šel na zahradu nachystat nářadí. Potom jsme spolu posnídali a pracovali jsme na zahradě. Nutno podotknout, že mě nenechal tahat nic těžkého a nechal mě dělat jen lehkou práci (sbírání ostřihaných halouzek, vyhrabavání starých ořechu a tak.)Večer, jelikož bylo krásně jsme si zašli sednou na zahrádku ke známému co má hospodu, pokecali jsme a šli jsme domů…já jsem udělala nějakou dobrotku a koukali jsme na telku a pak šli spát, druhý den ráno jsme opět měli sexík, já jsem udělala snídani a tu jsme si dali venku a celý den pracovali na zahrádce, večer jsme si ugrilovali kančí steaky a šli spát. Dneska jel na výlov rybníku a před deseti minutama už přijel a za chvílí jedeme na velké nákupy abych nemusela tahat těžké tašky a on si koupí tu basu, aby byl doma a ne v hospodě…takže ono opravdu stačilo trochu důrazněji říci, že takhle NE!!! :-) :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí