Jaká je ideální doba setkávání kojence s otcem?

Qwentin
12.4.13 16:14

Jaká je ideální doba setkávání kojence s otcem?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se někde stanoví (Zákon o rodině),jaká je ideální doba na setkávání šestiměsíčního dítěte a dvouletého? Kdo určuje v tomto případě hranice? Vím, že i když je dítě kojené, najdou se šílenci, kteří trvají na tom, aby takto malé dítě trávilo víkend s otcem. Díky za odpovědi :-).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ema N.
12.4.13 16:22

Tak ja osmimesicniho chlapecka davala bio otci do kocarku na max 3 hodky na prochazku vzdy, kdyz mel cas… Ale na vikend rozhodne ne. Vikendy jsme zacali resit, az kdyz jsme si byli jisti, ze to exmanzel zvladne (i on) a byly to trochu boje z obou stran, ale nakonec myslim, ze cca v roce a pul jsme se dohodli na prvnim vikendu a bylo to OK… ;)

Dvouletaka bych poustela normalne na vikend, pokud otec neni alkoholik, fetak apod a umi se postarat, tak podle me v pohode… ;)

• Citovat
  • Upravit
7576
12.4.13 16:39

Sama mam opacnou zkusenost- tatinek deti nechce. Takze bych davala co nejcasteji, dokud ma zajem, at se vytvori pouto a hezky vztah mezi otcem a detmi. Predpokladam tedy, ze je to normalni clovek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
12.4.13 17:03

Není nikde stanoveno, záleží na dohodě rodičů, případně na rozhodnutí soudce, pokud se rodiče nedohodnou. Soudce to může rozhodnout každý jinak, podle konkrétních okolností, svých zkušeností a názorů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
12.4.13 17:04

Záleží na tom, jak se otec umí postarat, myslim si, že nejlepší by bylo, kdyby jste se domluvili spolu, ze začátku bych nedávala na víkend, ale třeba napřed tam byla s dětma, později bych je tam pouštěla na pár hodin samotný a přiměřeně tu dobu prodlužovat, a le né hned ze dne na den, pro prťata by to byl strašnej šok podle mě…
u mě naštěstí bio otec nemá zájem, tak to zatim nemusim řešit, spíš trochu bojuju s jeho maminkou, která chtěla mermomocí pětiměsíční dcerku na víkend a teď je uražená, že jsem jí to nedovolila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
12.4.13 18:40
@mařenkaa píše:
Záleží na tom, jak se otec umí postarat, myslim si, že nejlepší by bylo, kdyby jste se domluvili spolu, ze začátku bych nedávala na víkend, ale třeba napřed tam byla s dětma, později bych je tam pouštěla na pár hodin samotný a přiměřeně tu dobu prodlužovat, a le né hned ze dne na den, pro prťata by to byl strašnej šok podle mě…
u mě naštěstí bio otec nemá zájem, tak to zatim nemusim řešit, spíš trochu bojuju s jeho maminkou, která chtěla mermomocí pětiměsíční dcerku na víkend a teď je uražená, že jsem jí to nedovolila

Tak to to máš aspoň klid, že bio otec nechce dcerku. Ale bojovat s tchyni, to musi byt teda běs. Bu´d ráda, že jsi jí to nedovolila.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.4.13 18:42
@Ema N. píše:
Tak ja osmimesicniho chlapecka davala bio otci do kocarku na max 3 hodky na prochazku vzdy, kdyz mel cas… Ale na vikend rozhodne ne. Vikendy jsme zacali resit, az kdyz jsme si byli jisti, ze to exmanzel zvladne (i on) a byly to trochu boje z obou stran, ale nakonec myslim, ze cca v roce a pul jsme se dohodli na prvnim vikendu a bylo to OK… ;)Dvouletaka bych poustela normalne na vikend, pokud otec neni alkoholik, fetak apod a umi se postarat, tak podle me v pohode… ;)

Tak to máš fajn, že ses aspoň s otcem chlapečka domluvila. Já se s bývalým domluvit nedokážu, dělal extempore jako že pětiměsíčního kojence chce jeden den převést do svého bydliště cca 200km a druhý den vézt zpátky. Toto v zájmu dítěte určitě není mít ho přikurtovaného v sedačce téměř tři hodiny každý den o víkendu.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.4.13 18:45
@Les2311 píše:
Není nikde stanoveno, záleží na dohodě rodičů, případně na rozhodnutí soudce, pokud se rodiče nedohodnou. Soudce to může rozhodnout každý jinak, podle konkrétních okolností, svých zkušeností a názorů :nevim:

lesli děkuji, to je to dohoda rodičů, když se nedokážou dohodnout, tak snad soudce nebude „nečlověk“ a nedá otci na víkendy kojence, kojeného, závíslého na matce. To by musela jedině matka být feťačka, narkomanka atd,,,ale to by jí ho hned odebrali, jak to bylo v tom filmu Katka…

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.4.13 18:46
@Háta_x píše:
Sama mam opacnou zkusenost- tatinek deti nechce. Takze bych davala co nejcasteji, dokud ma zajem, at se vytvori pouto a hezky vztah mezi otcem a detmi. Predpokladam tedy, ze je to normalni clovek :-)

Z vlastní zkušenosti Ti mohu říci, buď ráda, že je na víkend nechce, raději takového otce, než aby se přes víkendy snažil dostat přes soudní moc dítě do své péče.

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
12.4.13 18:47
@Andrejka81 píše:
Tak to máš fajn, že ses aspoň s otcem chlapečka domluvila. Já se s bývalým domluvit nedokážu, dělal extempore jako že pětiměsíčního kojence chce jeden den převést do svého bydliště cca 200km a druhý den vézt zpátky. Toto v zájmu dítěte určitě není mít ho přikurtovaného v sedačce téměř tři hodiny každý den o víkendu.

tak on hned od zacatku bydlel ve stejnem meste (nez se prestehoval), takze to bylo realizovatelne… Kdybych mela maleho nekam vozit, tak bych ho rozhodne nevozila a resili bychom styk s otcem pres soud. Takhle mame jenom dohodu o styku s prckem… ;) (tedy pisemnou dohodu, skoro smlouvu :D).

Ale jeden cas mel takove tendence, ze mu mam vozit maleho do Prahy (cca 50km jedna cesta), tak to jsem okamzite stornovala, protoze to rozhodne ne…

Mozna jsem sobec, hajzl a spatna zenska, ale on chce maleho vidat a ON se odstehoval pryc, takze at si to zaridi a pro maleho si jezdi… Ale podle toho to taky vypada, jezdi max jednou do mesice a vezme si ho na vikend nebo na prodlouzeny vikend… Ale to podle me neni na vybudovani si vztahu s ditetem.. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
12.4.13 20:21

Nikde stanovena ideální doba není.
Rozhodně nepošlou dítě na víkend z domu, pokud je kojené.
Ale i kojené dítě, si může otec „půjčit“ v době mezi kojením na procházku nebo na hraní. Nehledě na to, že v půl roce už mimčo začíná s příkrmy, takže bude moct nakrmit i otec.
Také záleží na dohodě rodičů. Pokud ty se snažíš dávat dítě co nejméně, nebo ne.
Já osobně bych neměla problém dávat dítě mladší než máš ty třeba 2× týdně na odpoledne + 1 den o víkendu.
Dvouleté už klidně na víkend.
Pokud se otec zvládne postarat samozřejmě.

• Citovat
  • Upravit
7576
13.4.13 08:26

Exovi by deti nikdo nesveril, jeho i moje rodina stoji za mnou a chapou moje duvody, proc jsme od sebe. Ale i kdyby chtel stridavku, pristoupila bych na ni. Myslim si, ze jedna vec je, co je mezi dospelymi, a druha vec, ze dite proste potrebuje mamu i tatu.

@Andrejka81 píše:
Z vlastní zkušenosti Ti mohu říci, buď ráda, že je na víkend nechce, raději takového otce, než aby se přes víkendy snažil dostat přes soudní moc dítě do své péče.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí