Nové příjmení 2.svatba

Anonymní
12.4.13 14:03

nové příjmení 2.svatba

Jak reagovaly děti z prvního manželství, když jste měli druhou svatbu a nové příjmení? Mám 11-letého syna a ten mi tu brečí, že nechce, abych se jmenovala jinak.. :( pořád mu vysvětluju, že o jméno nejde, že vždy bude patřit ke mně, ale já si chci vzít jméno nového muže, nechci se jmenovat po ex a být znovu vdaná..Měli jste taky takový problém? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
12.4.13 14:07

Tak si nech obe jmena :nevim:
V tomhle bych uprednostnila dite, ty si to rozumove zduvodnis v pohode, malej hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.4.13 14:08

Presne jak pise Baba - nechala bych si obe prijmeni

• Citovat
  • Upravit
5998
12.4.13 14:09
@Anonymní píše:
Jak reagovaly děti z prvního manželství, když jste měli druhou svatbu a nové příjmení? Mám 11-letého syna a ten mi tu brečí, že nechce, abych se jmenovala jinak.. :( pořád mu vysvětluju, že o jméno nejde, že vždy bude patřit ke mně, ale já si chci vzít jméno nového muže, nechci se jmenovat po ex a být znovu vdaná..Měli jste taky takový problém? :(

Takový problém nemám, ale nabízím řešení. Co si vzít jméno nového manžela a přitom si nechat i to staré? Obě příjmení budete používat jen na oficiálních formulářích, jinak si můžete vybrat. A když byste s tímto novým mužem měla děti, tak se mohou jmenovat jen po něm, takže tam problém taky nevznikne a syn bude mít určitě radost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.13 14:09

Mám to stejné a se synem z prvního manželství o tom často mluvíme a řešíme to. Nevím, jak to nakonec vyřešíme, ale chci se jmenovat stejně jako on, i když jeho otce nesnáším. Asi to vyřeším pomlčkou. Už mě taky napadlo, že bych se vrátila k dívčímu jménu a syn by si v 18 letech změnil příjmení na moje. Druhej syn by se jmenoval po mě po mém dívčím jménu. teď mám dva kluky, každej jiný jméno, já mám stejný jako první a budu mít svatbu. Asi si dám pomlčku, abych byla máma pro každýho kluka. Pro děti všechno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.13 14:10
@valkil píše:
Dcerám bylo 10 a 14. Nijak to neřešily.
Ale kluci tohle snáší hůř :(
Co si nechat obě jména?

No to by mě na úřadech klepla pepka, to se člověk musí podepisovat dvěma, všude, ne?

• Citovat
  • Upravit
1867
12.4.13 14:10

Synovi bylo také 11, ale neřešil to vůbec. Naopak, on byl strašně rád, že se bereme. Manžela má hrozně rád a chtěl ho mít asi „pojištěného“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
12.4.13 14:12

Neresila jsem to, ale co mit obe prijmeni? Matylda Dvorakova-Novakova. Nejde preci o exe, ale o tvoje dite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
12.4.13 14:13

Já si pamatuju, že jsem tohle řešila jako dítě. Také mě vadilo, že se maminka jmenuje jinak…jenže ona řekla, že se jednou stejně vdam a budu se jmenovat jinak také, to mě uklidňovalo. U kluka je to horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.4.13 14:14

A nebo můžeš přejmenovat i syna. Máma když se vdala, tak jsem taky protestovala, že se nechci jmenovat jinak než ona, je mi to proti srsti, takže mě nechala přejmenovat podle sebe, otec naštěstí problémy nedělal, záleží na domluvě s ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
12.4.13 14:14
@Anonymní píše:
No to by mě na úřadech klepla pepka, to se člověk musí podepisovat dvěma, všude, ne?

Tebe klepne pepka a ze 11 klucik breci, to ti nevadi?
Jak casto se nekde oficialne podepisujes? Kluk to bude vnimat porad.

Pomlcka se nedava, ale nove prijmeni muze byt v muzskem tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
12.4.13 14:19

Ahoj, tak přesně tohle jsem řešila se synem při narození dcery, kterou mám s jiným partnerem. Syn, tehdy 15 let, dokonce i brečel a nemohl pochopit, že jeho ségra se jmenuje jinak než on, bylo mu to líto, časem pochopil. Takže u mě určitě, kdybych se podruhé vdávala, to bude tak, že si nechám příjmení stávající a přidám druhé. Prostě mám děti, každé s jiným příjmením, takže tak to musím brát. Budu mít jméno sice hrozně dlouhé, ale to mi nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
12.4.13 14:24

A proč si kluka nastávající neosvojí a tím pádem budete mít stejné příjmení všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.4.13 14:25
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.13 14:27
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek