Nové příjmení 2.svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.4.13 10:41
@rybka56 píše:
Opravdu si chcete nechat jméno ex? 8o
Já bych to nechala kluka prostě zkousnout. Nebo pokud by nový manžel souhlasil, tak aby se jmenoval také po něm? Třeba by to nějak šlo se sohlasem otce :think:

Proboha, syn by nikdy nechtěl cizí příjmení, v rodině otce ho milujou, vždyť je to na hlavu postavené, to jsou rady. Jeho otec nemá jiné děti a jediný syn se bude jmenovat jinak :lol: A já proti ex nic nemám. Tady jsem chtěla vědět, jak to berou jiné děti anebo, jaká úskalí přináší život s dvěmi příjmení.

• Citovat
  • Upravit
1074
13.4.13 10:50
@Anonymní píše:
Proboha, syn by nikdy nechtěl cizí příjmení, v rodině otce ho milujou, vždyť je to na hlavu postavené, to jsou rady. Jeho otec nemá jiné děti a jediný syn se bude jmenovat jinak :lol: A já proti ex nic nemám. Tady jsem chtěla vědět, jak to berou jiné děti anebo, jaká úskalí přináší život s dvěmi příjmení.

Jako, já bych si zase nenechala příjmení bývalého manžela ani kdyby bylo za pomlčkou a ani kdybych s ním dobře vycházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.13 11:10
@rybka56 píše:
Jako, já bych si zase nenechala příjmení bývalého manžela ani kdyby bylo za pomlčkou a ani kdybych s ním dobře vycházela.

No, já to ani neberu jako jméno ex, ale spíše jako jméno mého syna.

• Citovat
  • Upravit
20557
13.4.13 15:28
@Anonymní píše:
a v čem máš komplikace s novým?

Třeba ve škole je to komplikace..Tím, že se holky co už chodí do školy jmenují jinak než já, někdy to trvá, než si učitel složí do kupy, čí že to jsem vlastně matka.. :mrgreen:
potom úřady..na schránce máme dvě příjmení..když prvním holkám poslala babička doporučený dopis, tak mi ho nechtěli dát, když ještě nejstarší neměla občanku..
Dneska bych si nechala bud obě příjmení, nebo bych se nevdávala už vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
13.4.13 15:36
@peggy.sl píše:
Třeba ve škole je to komplikace..Tím, že se holky co už chodí do školy jmenují jinak než já, někdy to trvá, než si učitel složí do kupy, čí že to jsem vlastně matka.. :mrgreen:
potom úřady..na schránce máme dvě příjmení..když prvním holkám poslala babička doporučený dopis, tak mi ho nechtěli dát, když ještě nejstarší neměla občanku..
Dneska bych si nechala bud obě příjmení, nebo bych se nevdávala už vůbec..

Nj, ale pokud bys měla další dítě, tak by se jmenovalo po tobě a tvém bývalém manželovi, i když by nebylo jeho? 8o To je dost divné, jak kdybys mu chtěla další dítě přišít na triko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.4.13 15:39
@rybka56 píše:
Nj, ale pokud bys měla další dítě, tak by se jmenovalo po tobě a tvém bývalém manželovi, i když by nebylo jeho? 8o To je dost divné, jak kdybys mu chtěla další dítě přišít na triko

Já mám čtyři holky..dvě se jmenují po prvním, dvě po druhém manželovi..takže hokej neskutečnej.. :lol:
Dítě se jmenuje většinou po otci i když nejsi vdaná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.4.13 15:40
@rybka56 píše:
Nj, ale pokud bys měla další dítě, tak by se jmenovalo po tobě a tvém bývalém manželovi, i když by nebylo jeho? 8o To je dost divné, jak kdybys mu chtěla další dítě přišít na triko

U svatby se vybira prijmeni pro deti. Ja mam dve, ony jedno, to neni problem, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.4.13 15:53
@Baba píše:
U svatby se vybira prijmeni pro deti. Ja mam dve, ony jedno, to neni problem, ne?

No joo..to je pravda! :palec:
Na to jsem zapomněla, že to při tom obřadu říkají jak se budou děti jmenovat.. :mrgreen:
Ale když spolu jenom žijí, tak se to nějak sepisuje na matrice před narozením..nebo tak nějak mi to říkala kamarádka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.4.13 15:56
@peggy.sl píše:
No joo..to je pravda! :palec:
Na to jsem zapomněla, že to při tom obřadu říkají jak se budou děti jmenovat.. :mrgreen:
Ale když spolu jenom žijí, tak se to nějak sepisuje na matrice před narozením..nebo tak nějak mi to říkala kamarádka..

Na matrice jsme tohle lejstro byli podepisovat dvakrat, to bude asi stejny jako u svatby, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.4.13 15:57
@Baba píše:
Na matrice jsme tohle lejstro byli podepisovat dvakrat, to bude asi stejny jako u svatby, ne?

Já nevím..tohle jsem ještě nevyzkoušela (a už nevyzkouším).. :mrgreen:
Mám odrozeno a odsvatbováno..bylo to hezké, ale stačilo to.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
13.4.13 19:28

Tohle řešila segra se synovcem a nakonec si změnil jméno synovec bio oteci to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.13 21:24

Tak nakonec se to vyřešilo samo, řekla jsem synovi, že je možnost, že bych měla dvě příjmení a on na to- no to je blbý, to měj teda raději jen to nové :lol:.

• Citovat
  • Upravit
5088
24.10.13 12:19
@Anonymní píše:
A co obnáší mít dvě jména? Termín máme za týden. Vyvdám cizí příjmení, které se všude hláskuje, představa, že bych měla dvě příjmení a jedno hláskovala, mně přivádí osypky :lol: To jako všude-platební karta, měsíční jízdenka, pošta..všude bych musela hlásit nebo se podepisovat dvěmi jmény? Jinak syn se nehroutí, na to ho zas moc dobře znám, ale je hodně emocionální, v jedné chvíli dokáže být na zhroucení a za pět minut je veselý a vypráví mi příběh ze školy. Nemyslím si, že mé nové příjmení by na něm nechalo následky, se svým bio otcem vychází dobře, je s ním často a má vlastně jakoby dvě rodiny. myslím, že nestrádá. Svatbu bereme jako formalitu, žádné párty se konat nebude, ale že budu řešit příjmení mě nenapadlo, nečekala jsem, že prvotní reakce syna bude špatná..

taky jsem vyvdala cizí jméno a své původní (po exmanželovi ) bylo zas tak dlouhé, že představa, že budu cizí hláskovat a do toho ještě hláskovat druhé dlouhé– tak to jsem prostě zavrhla… dcera ( v té době 4roky) to sice vnímala a ptala se, proč se budu jmenovat jinak, ale nijak se z toho nehroutila… je pravda, že na to zbytečně neupozorňujeme a prostě tak to je, dcera to nějak přijala a vzhledem k tomu, že ex by v životě nedovolil, aby se jmenovala dcera po mém novém manželovi, tak jsem to prostě přestala řešit…

ty znáš svého syna, musíš vědět, jestli je schopen toto přijmout…

já se rozhodla vzít si jméno nového muže, se kterým mám 2.dítě- syna… s tím mám příjmení stejné… odůvodnila jsem si to tak - dcera má trojí vánoce (ex i babička ex jí cpou dary horem spodem), jezdí po výletech, má tuny zážitků, o které je můj syn ochuzen… tak holt, v něčem má zase výhodu on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí