Nové příjmení 2.svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
FloraBolger
12.4.13 14:55

Ahojky - já to vyřešila také tím, že jsem si nechala dvě příjmení a nelituju. Používám je jen v úředním styku, jinak - v běžném životě - se představuji pouze příjmením současného manžela. Výhodou je, že stále „slyším“ i na to druhé (často mě tak oslovují učitelé u syna ve škole)

• Citovat
  • Upravit
549
12.4.13 15:02

Zakladatelka - na urade to este stale mozes zmenit, my sme mali tiez uz vyplnene papiere, ked som prisla 2 dni pred svatbou ze chcem obe mena. a nebol najmenší problém. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
12.4.13 15:03

@Palina.zl - presne, reagujem na obe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
12.4.13 15:18
@Anonymní píše:
Jak reagovaly děti z prvního manželství, když jste měli druhou svatbu a nové příjmení? Mám 11-letého syna a ten mi tu brečí, že nechce, abych se jmenovala jinak.. :( pořád mu vysvětluju, že o jméno nejde, že vždy bude patřit ke mně, ale já si chci vzít jméno nového muže, nechci se jmenovat po ex a být znovu vdaná..Měli jste taky takový problém? :(

Ahojky, mě čeká to samé a mám úplně stějně starou dceru.. zatím na to nereaguje, ale mě samotný se to příčí, že by se jako jediná jmenovala jinak.. takže mi to taky pořád vrtá hlavou.. :| s ex se vůbec nevídáme tak ani nevim jestli třeba jde, aby ona měla dvě příjmení bez souhlasu jejího otce.. :nevim: jako že první příjmení by bylo exovo a druhé nového… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.4.13 15:40
@Denis11 píše:
Ahojky, mě čeká to samé a mám úplně stějně starou dceru.. zatím na to nereaguje, ale mě samotný se to příčí, že by se jako jediná jmenovala jinak.. takže mi to taky pořád vrtá hlavou.. :| s ex se vůbec nevídáme tak ani nevim jestli třeba jde, aby ona měla dvě příjmení bez souhlasu jejího otce.. :nevim: jako že první příjmení by bylo exovo a druhé nového… :think: :nevim:

nové příjmení ale dcera nezíská vaši svatbou..pokud by chtěla příjemné tvého nastávajícího musel by ji adopotovat..jinak to nejde aby měla po otci a po " novém otci"..

• Citovat
  • Upravit
8566
12.4.13 16:01
@Denis11 píše:
Ahojky, mě čeká to samé a mám úplně stějně starou dceru.. zatím na to nereaguje, ale mě samotný se to příčí, že by se jako jediná jmenovala jinak.. takže mi to taky pořád vrtá hlavou.. :| s ex se vůbec nevídáme tak ani nevim jestli třeba jde, aby ona měla dvě příjmení bez souhlasu jejího otce.. :nevim: jako že první příjmení by bylo exovo a druhé nového… :think: :nevim:

Nejde bez souhlasu otce. A myslím, že dítětě by mělo mít příjmení jedno, proč mu to komplikovat zbytečně, radši si nech dvě příjemní ty.

@smurfka píše:
nové příjmení ale dcera nezíská vaši svatbou..pokud by chtěla příjemné tvého nastávajícího musel by ji adopotovat..jinak to nejde aby měla po otci a po " novém otci"..

Adoptovat jí určitě nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
12.4.13 16:10

Taky bych si nechala 2 příjmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.4.13 16:13

@Kallkapa svatbou získává nové příjmení pouze žena ( nebo dítě které je jejich společné )..ale dítě které má jiného otce a ten nedá souhlas s novým příjemním tak toto dítě nemůže mít příjmení NOVÉHO otce.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8566
12.4.13 16:17
@smurfka píše:
@Kallkapa svatbou získává nové příjmení pouze žena ( nebo dítě které je jejich společné )..ale dítě které má jiného otce a ten nedá souhlas s novým příjemním tak toto dítě nemůže mít příjmení NOVÉHO otce.. :nevim:

Já o svatbě nic nepsala. :nevim:. Psala jsem, že NEMUSÍ dítě adopotovat. Tys psala, že musí.

EDIT : ani společnému dítěti se automaticky jméno svatbou nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
12.4.13 17:05

Tak ať si tvůj nastávající vezme vaše příjmení nebo si i po svatbě nechte každý svoje a je vymalováno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.13 18:54

Celé odpoledne nad tím přemýšlím a syn už je v pohodě, ale co-volala jsem to příteli a jemu se nápad s dvěma jmény nelíbí, uraženě řekl, ať si teda nechám to nynější. :zed: nevím, jestli je to jeho chlapská hrdost, že bych se jmenovala po dvou chlapech..Vůbec nevím, co mám dělat, aby byli všichni spokojení. :nevim:
Takže ještě jednou- když budu mít dvě příjmení-budou v občance a když budu vypisovat úřední papír, tak tam je musím uvést, jo a jinde nemusím? U dr. v žákovské u dětí, ve školce to už je jedno kterým? Jaký bych si natrénovala podpis? Třeba na platební kartu? Nějaké čáry máry kde bude zkratka obou nebo jen jedno? Mě v životě nenapadla tahle možnost a teď týden do svatby to mám vyřešit. Vždycky s dvěmi jmény mě napadne Kateřina Konvalinka Průšová :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.13 18:55
@Les2311 píše:
Tak ať si tvůj nastávající vezme vaše příjmení nebo si i po svatbě nechte každý svoje a je vymalováno, ne?
Že by se můj nynější jmenoval po mém ex jo? :lol: A naše společné dítě se bude jmenovat jinak, taky dobrý
  • Citovat
  • Upravit
20557
13.4.13 06:48

Dneska už bych si také nechala obě jména..je s tím méně komplikací..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.13 08:57
@peggy.sl píše:
Dneska už bych si také nechala obě jména..je s tím méně komplikací..

a v čem máš komplikace s novým?

• Citovat
  • Upravit
1074
13.4.13 10:34

Opravdu si chcete nechat jméno ex? 8o
Já bych to nechala kluka prostě zkousnout. Nebo pokud by nový manžel souhlasil, tak aby se jmenoval také po něm? Třeba by to nějak šlo se sohlasem otce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí