Chicco Key 1

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
27.3.07 22:12

Padání hlavičky může být zpusobené sklonem sedadel v autě, pokud jsou hodně kolmá, tak s žádnou sedačkou se pak neudělá žádná úžasná poloha, ale Key 1 a Maxi Cosi Priori jsou skvělý sedačky.
Navíc Maxi Cosi Priori se dá pořídit za hodně rozumnej peníz:
 http://www.babystyle.cz/…-s-p-s--akce

• Citovat
  • Upravit
2
29.10.07 20:37

Protože naše malá princezna nám už vyrůstá z vajíčka, tak jsem začal hledat vhodnou autosedočku, aby se jí hezky a pokud možno i bezpečně jezdilo v autě. Že to bude kategorie 9-18kg jsem věděl hned a tak následovalo pročítání různých testů, diskuzních fór a nabídek prodejců. Protože budu současně kupovat ještě sedačku pro druhou dceru ( 15-36kg ) tak mě zajímala i cena. Výsledkem mého výběrového řízení se stala sedačka Chicco Key 1 XP a jejím protivníkem v duelu Britax Eclipse Si. Následovala cesta do prodejny, kde nabízeli obě tyto sedačky. Na pohled obě hezké, Britax je robustnější a má větší bočnice. Už jsem myslel, že je rozhodnuto. Následovalo upnutí sedačky do zkušebního sedadla v prodejně a naše princezna byla vložena do sedačky. Ted váží 9,5kg a měří 75cm, na sobě měla silnější podzimní bundu a ta sedačka jí byla velmi těsná..... Nespokojenost s posezem nám princeznička dávala velmi jasně najevo. Takže jsem poprosili o výměnu za Chicco a v té se krásně u:,–(ila, nechala si v pohodě zapnout pásy, prostě spokojené mimi :wink: Takže vítězem se stala sedačka Chicco, ted ještě vystihnout nějakou vhodnou akci na tuto sedačku a vybrat tu správnou barvu . Protože pohledem do různých obchodů a e-shopů jsem zjistil u této sedačky rozdíly i 1000Kč .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
1.11.07 08:50

Darku, myslím, že Vaše princezna si vybrala dobře, podobně si „vybrala“ tuto sedačku i kamarádky malá, ta zas „vybírala“ mezi Chicco Key1 a Rómerem a v Chiccu si taky hověla jak v křesílku a byla velmi spokojená, v Rómerovi jí vadilo to masivní polstrování kolem hlavy, nešlo to už výš posunout a tlačilo jí to shora i na ramínka, a to je jí teprve rok, nevím jak by se tam vešla třeba za rok, za dva… Dělají teď krásnou barevnou kombinaci pro holčičky - vínovo/růžovou, do té se zase hned zamilovala kamarádka a tak bylo rozhodnuto, teď taky čeká na nějakou výhodnou akci, chce tu variantu s isofixem, což je novinka a ještě to nikde na netu nenašla v nabídce, viděly jsme to na živo jen v Babyparku na Zličíně.

Jinak my jsme stále spokojeným uživatelem Key jedničky, syn se v ní vozí už hezkých pár měsíců a stále 100% spokojenost. Hlava stále nikam nepadá a když usne, tak zvládnu i při řízení sahnout rukou dozadu a sedačku mu jednoduše jedním zatáhnutím dát ze sedu do pololehu. Ale je fakt, že to padání hlavy může být způsobené tím sklonem sedaček, v octávce je to v pohodě. Na jaře sedačku uvolní mladšímu bráškovi a nás čeká vybírání nové sedačky v kategorii od 15 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.07 10:26

Evitko, a měli jste u toho Roemera vysunutou opěrku na hlavu, nechápu,. že by někomu tlačila opěrka hlavy na ramena v roce, mě se tam vejde 3,5 leté dítě bez problémů, a jinak Roemer v kat. 9-18 v současné době nabízí 8 typů sedaček, některé i bez té integrované opěrky hlavy. A jestli zháníte tu růžovou od Roemeru Anabel, tak ji má na krámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
1.11.07 20:12

tak my jsme taky váhali první favorit byla maxi cosi priory a pak jsem narazila na diskuze chicco key a zalíbila se mi ,tak jsme zajeli do obchodu, prodavačka nám obě ukázala, ale prostě v chiccu malá seděla lépe takže bylo rozhodnuto, jen teda potah má podle mě maxi cosi lepší ale to v létě vyřeším potahem
jen se chci zeptat, píšete že dáte dítě do pololehu ale mě te spíš připadá polosed, tak nevím jestli tam není ještě něco o čem nevím :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.11.07 13:05

Britax

Sama používám Chicco Key 1. Je kvalitní, ale dle mého názoru použití polystyrénu v polstrování není zrovna šťastné řešení. Při časté manipulaci může dojít k prolomení polystyrénové vložky. Nově jsem vyzkoušela Britax First Class Si pro 0-18kg (proti směru jízdy) a novinku Britax Explora Ultra 9-18kg a hodnotím je na výbornou. Skvělé v testech, výborný odolný a na dotek příjemný potah. Pokud mohu doporučit, tak mrkněte:
http://www.bambimarket.cz/…-novinka-677
 http://www.bambimarket.cz/…si-ultra-674

• Citovat
  • Upravit
7159
12.11.07 14:18

Anonymní, asi používáte Britaxku ještě málo, jinka by jste věděla, že i Britax Explora má v polstrování polystyrén, stejně jako Key 1 ,respektive mají to všechny sedačky, ono to ve stavbě sedasčky vedle vnější plastové části a vnitřního potahu dělá uprostřed jednu z tlumících částí pro tlumení nárazů. A jinak Explora e převlečený Roemer King plus, jen s tím rozdílem, že Britax má 2 barvy, kdežto Roemer 19, a potahy daleko příjemnější . Ale je pravda, že je Britax potom prodává levněji než Roemer, protože už nemusí vynakládat peníze na vývoj a testování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.11.07 20:10

Taky mi bylo divné, že by jinde polystyren nebyl… :idea: Steeve, děkujeme za vysvětlení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí