Chlamydie či něco jiného? Vaše zkušenosti a rady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.12.24 18:30
@Anonymní píše: Více

Asi záleží, kam přesně jdeš. Moc si to už nepamatuji, a nechci tu uvádět nějaké dezinformace. Partnerovi se určitě podívají nejdříve na penis, a určí, co přesně má. Potom jsou tu možnosti odběru moči a krve, nějaký balíček to je, na základní sexuálně přenosné choroby. Jestli mají ty bradavičky přítele, takové prohlubně uprostřed, ještě by to mohly být molusky.

• Citovat
  • Upravit
8
19.1.25 01:49

Zrovna nyní řešíme s partnerem chlamydie. Měl zánět ledvin, kde mu v moči našli tyto potvory. Stěry u mužů na venerologii z močové trubice u mne z krku, moč. trubice a děl. čípku. Moc příjemné to není, ale dá se to vydržet. Do jeho zánětu ledvin jsme netušili, že je má (pravděpodobně i já - čekám na výsledky). Mohu zkusit popsat naše problémy, které nebyly nějak drastické. U partnera: občasná bolestivost varlat(někdy více, někdy méně), pupínky na žaludu, které vypadaly jako puchýřky( v té době jsem brala atb a na gynekologii nás přeléčili na kvasinkovou infekci), bolest zad, bolest pod žebry, únava. Tyto problémy se objevily v průběhu 2let, chvilku jeden, chvilku druhý, někdy všechny naráz. Vždycky, když byl nemocný tyto problémy se objevily. Několikrát na odběru krve/moči a nic nenašli.
U mě je to poněkud složitější, jelikož jsem jako hodně mladá (zhruba ve 13letech) prodělala silný zánět vaječníku, kdy mi gynekolog tvrdil, že je to normální a změna hormonů. Zánět nelečen rok!! Od té doby mám gynekologické problémy (cysty na vaječníku, občasná bolest při sexu, bolest v podbřišku, bolestiva mens.) :( takže když se mi objevily nějaké tyto problémy moc jsem to neřešila. Občas bolení zad, bolest pod žebry, bolest hlavy. Neměla jsem žádný výtok, ani řezání při čůrání. Minulý rok 3× zánět močáku a z toho jednou zánět ledvin, odebrána moč žádné zlé bakterie, pouze z prochladnutí (v práci bývá na toaletách často otevřené okno v zimě i v -10C). Na preventivní prohlídce odebrán stěr z děl. Čípku výsledek na tyto potvory negativní plus udělaná cytologie. Byla a stale jsem z toho špatná. Přišla jsem si na venerologii jako ta největší špína co souloží se vším co dýchá :( také jsem se bála, že mě muž podvádí a přitáhl tuto nemoc. Pana doktora co nás vyšetřoval jsem se ptala na přenos (jelikož máme 10letého syna) a měla jsem strach, aby to nechytil třeba z prkýnka. Odpověď byla, že tato bakterie (chlamydie trychomatis) se přenáší pouze sexem(orální, anální, pohl.) a přenos z matky na dite. Jinak nelze. Musí být přenos mezi sliznicemi a ostatní přenosy jsou raritní. :nevim: dále se tato bakterie prý může držet v těle několik let a bez příznaků (ty se mohou objevit při snížené imunitě) i jsem se ptala na moje negativní testy a tam mi řekl, že pokud jsem brala více druhů atb(mela jsem často angínu) mohla jsem se přeléčit a nemít je. Pak je opět chytit od partnera a takto si to předávat. Nebo tyto bakterie cestuji po tele a jednou mohou byt v močové trubici a způsobit zánět, jindy v děloze dokonce i v krku nebo v oku. Z krve se to pry da zjistit pouze v určitou dobu, jinak muze byt krev též negativní :nevim: proto radeji dělají stěry, které jsou přesnější. No co Vám budu povídat, udělala jsem mu výslech. Partnera mam stálého a nemyslím si, že by chodil za jinou(mame moc hezky vztah) takze nalez pohl. choroby byl obrovský šok. Stále hledám nejake informace o teto potvoře a pokud by mel nekdo nejake info budu za něj ráda. Popř. Jak dlouho jste se léčili a zda zabraly atb?
Zakladatelce doufám, že toto trosku pomůže. :srdce: :srdce:
Pro jistotu jsem si v lékárně pořídila doplněk stravy Chlanydyl jelikož mel pozitivní recenze na internetu. Jestli funguje netuším, ale za zkoušku nic nedám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 12:35

@Pikeňa99 tak to je mazec.. Já jsem ted akorat volala svojí ted už nové gynekoložce kde jsem tedy byla pred týdnem na vyšetření a ze stěrů mi vyšly pouze kvasinky ale prý masivně, takže jsem dostala závaděcí prášky + jeden polykací pro mě a partnera. Gynekoložka mi řekla že pokud mi ale chlamydie vyšly z krve tak je v těle mám a nemusí být v pochvě takže jsem měla dostat antibiotika na ně už od své obvodní (tam také budu volat) Doufám že mi je napíše protože to pálení a problémy stále přetrvávají a už jsem z toho fakt vyřízena i psychicky :( Také mi paní doktorka řekla že i kdyby mi vycházely kvasinky nebo chlamydie tak na nic z toho se nepředepisuje ten entizol který jsem furt na všechno dostávala od svého předešlého gynekologa.. No jsem zvědavá jak to vše dopadne.. Kazdopadne děkuji i za vaši zkušenost a přeji hodně sil a pevné nervy :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.25 12:50

@Pikeňa99 čtu si to pořád dokola a snažím se tak nějak srovnávat :think: My s partnerem jsme spolu už 3 roky a problémy přetrvávají od zacatku ale tedy hlavně u mě.. Partner je úplně v pohode a bez příznaků. On je nemocný maximálně 1-2× do roka a to má maximálně trochu rýmičku :) Nemá žadné bolesti ani nepříjemnosti, nic takového.. Myslím si že může být jenom “přenašeč” u kterého se příznaky moc neprojevují.. Taky si myslím že by nechodil za jinou, přece jenom to ženská tak nějak vycítí ale my jsme spolu šťastní a vše klape jak má.. Jen už jsme oba unavení z toho jak pořádně nevíme co to doopravdy je a jak se musíme kvůli tomu tak nějak omezovat. Také jsem pořád nechápala proč se ty problémy pořád vrací ale teď už chápu - entizol, který na tyto nemoce vůbec nemá být :roll: Mě tedy už 3 roky trápí pořád to stejné - nepříjemné silné výtoky, bolest a pálení při sexu, pálení při močení ale i normálně.. ale tedy ve velkém. Kolikrát stojím v práci a ani se nedokážu soustředit :,(

• Citovat
  • Upravit
8
21.1.25 09:52

Kvasinky jsou zlo. Když jsem brala Atb na angínu, která se mi vzdy po 14 dni vrátila, přemnožily se a dělaly hroznou neplechu. Hodně mi pomohla mastička z lékárny plus čípky od gyn. Nicméně jsem dnes volala na výsledky testů a já chlamydie nemam za to mám nejakou ureaplasmu a mužskej i po dalším vyšetření chlamydie. A ja si říkám jak je sakra možné, že on má Ch. A já ne a to samé obráceně :nevim: :pocitac: trošku začínám pochybovat nad výsledky. Vzhledem k tomu, že jsem absolutně nevěděla co to mám, hned sem se ptala na přenos ( prý klidně z bazénu, sauny, ručníku) a na léčbu. Napsali mi Doxybene na 10 dní stejně jako má muž. Na kontrolní stěry nemusím :think: a říkám si může to chytit syn? :think: Taky jsem se rozhodla si nechat tyto testy udělat na gyn. Další měsíc. Abych měla jistotu. No jsem z toho docela na prášky :( co když bude mužskej pozitivní půl roku? Absolutně nechapu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.25 10:05

Možná by bylo dobré, aby si přítel došel také na testy. Třeba ty Ch. Má také jen bez příznaků :think: ale pro muže jsou ty stěry veľmi nepříjemné. Ještě jsem si vzpomněla, že ten můj měl ty “puchýřky “ jen na par místech na žaludu. A jakoby ruzně. Mysleli jsme si, že to ma z tech kvasinek. :nevim:
Nechci zbytečně strašit. Co se tyce imunity, tak muž byl na tom vždycky lepe nez ja. Dokonce chodim 2× do roka na infuze vit. C do zily a od té doby je to sice lepší, ale stale jsem proti nemu více nemocna :nevim:
Držím palce :palec: ať jste co nejdříve fit. :srdce:

Příspěvek upraven 21.01.25 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 10:05

@Pikeňa99 už jsem tu zakládala jednu diskuzi s mými příznaky (když se mi to vlastně rozjíždělo a asi po 3. vrátilo) a hodně se tam psalo o té ureaplasmě!! Oni vesměs příznaky jsou u všech těchto nemocí dost podobné.. ale to že vy máte to a partner zase chlamydie moc nechápu :think: Je možné že ty bakterie v sobě navzájem máte, ale třeba nejsou aktivní a nemusí se nijak projevit, ale odborník nejsem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.25 10:11

@Pikeňa99 já tedy včera litala po doktorech a zjistila jsem že moje obvodní uzavřela ordinaci takže jsem bez obvodní :nevim: Jeli jsme ještě vecer na pohotovost ale taky bez úspěchu.. dnes ráno si půjdu najit doktora a poprosím ho zda by nám raději ty ant. na ty chlamydie napsal, už chci mít pokoj :,( + jsme včera dostaly prášky na ty kvasinky 1 polykaci prasek (mykomax) pro mě a partnera a mně napsala ještě zaváděci na 10 dnů Klion - D Tak doufam že to alespoň zklidní :think: Taky vám drzim palecky at to dobře dopadne ted když už konecne vite co za potvory vás trápí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8
21.1.25 10:25

Taky mě to docela zaráží. I bych pochopila to vysvětlení od Dr. Ze jsem si je mohla přeléčit sama těmi atb co jsem neustále brala. Ale co ta ureoplazma? Nejhorší je, že ja nemam absolutně žádné problémy. Ty problemy co mam a jsou dost podobné těmto potvorám mam díky neléčenému zánětu cca od 13 let. :nevim: Minulý rok kvuli kvasinkám dělaný testy na tyto choroby a vše negativní :zed: ani nic v krvi v moci (děláno pred 2lety u meho zánětu ledvin) :zed: kouknu na Vaši starou diskuzi. Kdyžtak Vás dovyzpovídám :lol: :lol: zeptám se na gyn. Zda není nejaka treba inkubační doba, ale myslím, že tu už jsem určitě přesáhla. A kdyby byly neaktivní, tak na stěry by se i tak ukazaly? Vůbec si to neumím vysvětlit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.1.25 10:29
@Anonymní píše: Více

Tyhle atb by vam mohl předepsat i gynekolog. At je aspoň mate co nejdříve :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.1.25 09:35
@Pikeňa99 píše: Více

Dobry den, jen Vas s dovolením trochu vyvedu z omylu, ale nemoci jako chlamydie nebo Ureaplasma se urcite nedají přeléčit “omylem” antibiotiky na anginu. K léčbě těchto infekčních bakterií se používá nejčastěji doxycykliny (např. Doxybene), což jsou fakt driaky.
K léčbě běžných angín atd se používá nejčastěji Penicilin, který takové zákeřné bakterie jako jsou Chlamydie v žádném případě nezničí.
Ureaplasma i chlamydie jsou mykoplasmata bez buněčné stěny a jejich léčba je proto mnohem náročnější a potřebuje proto specifický druh antibiotik. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
22.1.25 14:20

Nechápu proč mi to ten doktor takto řekl. Ja s tímto nemam vůbec žádnou zkušenost. Za svůj život jsem měla pouze 2 partnery a s tím posledním jsem doteď :zed: a nevíte proc jeden ma toto a druhý něco jineho? Jak moc jsou spolehlivé stěry? Mam napsany Doxybene na 10 dni. Tak snad zabere. Muz jej ma take. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí