Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucivek88 píše:
@PandaVanda Zkusím chválit, chválit a zase chválit… třeba ho tím namotivuji!
hele zase to úplně nepřeháněj - aby si nemyslel, že si z něj děláš legraci ![]()
Ale žádný násilí prostě, ano, popros ho, ať ji pohoupe v postýlce, nebo podrží v zavinovačce než si dojdeš na záchod, nemá zase smysl mu dítě vůvec nedát ![]()
Za mě doporučuju mu to dítko cpát hlavně když je v klidu, ať si může novopečený taťka užít sledování jejího obličeje, prstíků, faldíků, úsměvů (né ať má jen nervy na pochodu, protože neví, co dělat s hysterickým pláčem). Ono se to postupně utřepe ![]()
Příspěvek upraven 09.06.17 v 10:27
Vyprdni se tu na komentáře o životě z katalogu! Sama nejlíp víš, jak to mezi vámi bylo a je, není to ani předmětem diskuze, tak si z toho nedělej hlavu. Naši se vzali po půl roce vztahu a už mě čekali, loni slavili 30let od svatby a jsou spolu spokojení, jako málokdo. Nesnáším paušalizování - jakmile nechodíme s někým alespoň pět let, je to málo, jakmile víc, než 7, už je to přechozené ![]()
Zkrátka myslím, že většina se tu shodla, že se to časem bude lepšit (samozřejmě pokud mu péči o dítě neznechutíš vnucováním řvoucího mimina a výčitkami, jak se mu málo věnuje apod.), tak vydrž a napiš nám za rok ![]()
@Mar__tanka1983
jj a taky nejsou na plínky a hovínka. Můj chlap jednou zvládl asistenci dvouleťákovi při kakání na záchodě
a byl sám pro sebe za hrdinu! to neznamená, že nemá děti a partnerku rád, prostě je jiný
Jsme s přítelem spolu přes 10 let a o dítě jsme se snažili vědomě, ale bylo to u nás úplně stejné, jako popisuje zakladatelka. Z malého byl v porodnici unešený, doma jako by ale zařadil zpátečku. Sám přiznal, že neví, co s tím malým miminkem dělat a že se bojí, aby ho nerozbil
Tak pomáhal se vším okolo doma. Teď je malému přes rok a vyhrají si v pohodě (řekla bych, že jak udržel hlavičku, tak se to začlo lepšit). ![]()
Tak podle mě jsou chlapy, které to baví a které to nebaví. To, že je to nebaví, ale podle mě není důvod, aby se nezapojili. Jako s kočárkem courat, nebo večer hlídat, to umí i cvičený lachtan. Za tím vším je lenost, pohodlnost a nechuť dělat něco, co ho nebaví. ![]()
@Lucinka1986 píše:
Seš prostě nejlepší…
Muzes se uklidnit?
Zakladatelka napsala toto:
Pisatelky, jak vy to máte doma zařízené? Pomahá vám chlap sám od sebe z vlastní iniciativy? Zlepší se to až bude malá větší? Přece jen je to malé dvou měsíční mimi. Děkuji za vaše názory a popřípadě rady, jak to máte doma zařízené.
Odpovedela jsem ji na dotaz. Pokud te moje odpoved tolik obtezuje, necti moje prispevky. Dekuji ![]()
@dalimil Jak rozpoznat, že se chlap toho prcka bojí nebo je jen líný?
nerada bych ho nařkla z lenosti ![]()
@unuděná píše:
Vyprdni se tu na komentáře o životě z katalogu! Sama nejlíp víš, jak to mezi vámi bylo a je, není to ani předmětem diskuze, tak si z toho nedělej hlavu. Naši se vzali po půl roce vztahu a už mě čekali, loni slavili 30let od svatby a jsou spolu spokojení, jako málokdo. Nesnáším paušalizování - jakmile nechodíme s někým alespoň pět let, je to málo, jakmile víc, než 7, už je to přechozené
Tak to paušalizování z něčeho plyne. Lidé obecně zastávají teorii, že by se měli nejdříve poznat a teprve následně spolu mít dítě. Ta čísla je třeba brát jen jako statistiku. Problém nastane, když někdo chce být „normální“ a začne tomu podřizovat své myšlení.
Tvoji rodiče žili v době jiných společenských hodnot a konvencí.
Délka vztahu před svatbou/dítětem má dávat větší pravděpodobnost stability vztahu.
Když se nad pojmem „přechozený vztah“ zamyslíš, tak je to spíše pochybnost o partnerovi.
Pěkně je to popsáno zde: https://psychologie.cz/…zene-vztahy/
Tyto pochyby máme i když už jsme svoji a máme děti, ale tam často upřednostňujeme rodinu.
Jinak souhlasím s tím, že u nich to bude mít svůj vlastní vývoj (snad pozitivní). Vztah a přístup ženy a muže k dítěti je prostě odlišný.
@Lucivek88 píše:Čeho chceš vlastně dosáhnout?
@dalimil Jak rozpoznat, že se chlap toho prcka bojí nebo je jen líný?nerada bych ho nařkla z lenosti
@opulus Do určité míry máš pravdu, ale je to o lidech, nikoli o nějakých všeobecných pravdách. „nejdříve se dobře poznat“ se dá zvládnout i během roku. Stejně jako to někteří nezvládnou ani za 10let. Úspěch vztahu je podle mě z 90% založený na schopnosti dvou lidí spolu komunikovat, dělat kompromisy, pomáhat si. Vadí mi, že tu zakladatelce někdo píše něco o tom, jak si rodinu vysnila jako z kalatogu (dítě po dvou letech?) a když teď partner doma nepomáhá s miminkem, tak je to začátek konce. To je přece nesmysl.
@Lucivek88 Za mě jsi tak trochu „na ťafku“ spíš ty. Jo, chlap to dítě prostě neporodil, chovat a ňuňat ho mu nic moc neříká, to, že radši umyje nádobí než bude šišlat na mrně, já osobně úplně chápu.
Jak dítě povyroste a bude se s ním dát blbnout, může to být ten nejlepší táta pod sluncem. Máš fakt tak velký problém respektovat, že chlap je takový, jaký je?
„chtěla bych“, no ale on by očividně nechtěl. Řeči o „ťafkách“ jen kvůli ženským vybájeným představám (něco na způsob žádosti o ruku na pláži při západu slunce… pochopitelně následované hlazením bříška a mluvením k němu… ale všechny hledáme skutečné chlapy, juchůůůů!) a stížnosti, že můj chlap není můj dvojník a nečte my myšlenky, mě vždycky přivádějí k šílenství.
Půlka problémů na tomhle světě by zmizela, kdyby lidi přestali řešit SVOJE PŘEDSTAVY a vnímali toho druhého. ![]()
@Lucivek88 píše:
@dalimil Jak rozpoznat, že se chlap toho prcka bojí nebo je jen líný?nerada bych ho nařkla z lenosti
Kdyby byl líný, tak ti doma nepomáhá ne?
@Lucivek88 píše:
A ty to nepoznáš, když se tak dobře znáte? Proč se ho nezeptás?
@terien Promiň, ale to malé uřvané miminko nic neříká i většině žen (třeba já ten pláč snášela hůř než manžel), ale jsou v tom často samy, protože si to přece porodily. Blbost! Chlapi jsou jen pohodlní ![]()