Chlap na ránu!

35
9.6.17 08:31

Chlap na ránu!

Ahoj maminky,
Mám takové menší „trápení“ doma s chlapem. Jsme spolu dva a půl roku. Od začátku se mi moc líbil, opravdu jsme si sedli, rádi podnikáme stejné věci, jsme akčňáci a já byla moc šťastná, že jsem našla toho pravého. Aby nedošlo k omylu tak si to myslím pořád. Za rok je v plánu svatba. Asi po půl roce chození můj chlap začal mluvit o miminku. Já ještě chtěla počkat, přeci to byla krátká doba. Byla jsem ale ráda, že bude rodinný typ. Před necelým rokem jsem neplánovaně otěhotněla. Sice jsem chtěla ještě alespoň rok počkat (byla jsem zrovna ve zkušebce v nové práci) ale z miminka jsem se těšíla a přítel byl přímo nadšený! Těhotenství jsem si užívala. Chlap se o mně moc hezky staral. Pak se malá narodila a jako by můj chlap hodil zpátečku. Vím, že ji miluje. Ale když pláče tak hned nerví. Jednou mi řekl, že si nemyslel, že miminka tolik pláčou (v duchu jsem se smála). Pokud chci, aby malou choval, uspal nebo se jí jakkoliv věnoval musím si o to říct. A někdy na mě hodí takový ten „xicht“, jako že musí. V tu ránu bych mu nejraději dala ťafku! :D Občas doma dělá vše kolem (uklízí, vaří, jde se psem, apod) jen aby nemusel chovat toho našeho „řvouna“, jak jí nazývá. Já bych ale byla raději, kdyby se věnoval malé a strávil s ní chvíli času po celém dni v práci a já si věci kolem udělala sama. Víte, já nejsem žádný dirigent a nebaví mě mu říkat, aby trávil čas se svým vlastím dítětem na druhou stranu mě to moc mrzí :( Asi jsem naivně čekala, že ji bude brát i ven s kočárkem, abych si sama mohla odpočnout a trochu se restartovat z každodenního koloběhu. Pisatelky, jak vy to máte doma zařízené? Pomahá vám chlap sám od sebe z vlastní iniciativy? Zlepší se to až bude malá větší? Přece jen je to malé dvou měsíční mimi. Děkuji za vaše názory a popřípadě rady, jak to máte doma zařízené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
9.6.17 08:37

Muj chlap na maleho nechtel ani sahnout dokud byl takhle maly :D bal se ze mu ublizi, stitil se mu menit pleny atd :D az tak od roka, kdyz malej zacal poradne behat a je akcni, si s nim vyhraje :) Jinak zarizene to mame tak, ze on pracuje cele dny, odejde rano vraci se vecer a pohraje si s malym, ja mam na starost celou domacnost, ale zvladam, malej je hodnej a i se snazi pomahat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
9.6.17 08:41

Můj manžel se toho tedy nebál hned od začátku. Dokonce i koupal syna jako mimino. S kočárem chodil rád, dokonce jsme se občas o kočár hádali :mrgreen:
ale je to světlá výjimka mezi chlapama v tomhle, co jsem vypozorovala ve svém okolí.
Většinou se ty chlapi zapojí až u většího dítěte.
Super je, že ti pomáhá doma. To taky spousta chlapů nedělá.

Tak to nehroť, nenuť ho, ono to přijde časem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
9.6.17 08:43

@Lucivek88 Můj se o dcery stará od narození a rád, ale vím, že spousta chlapů si k dětem najde cestu až trochu později, až s nějakou zpětnou reakcí. Úsměv, žvatlání…taky přestane tolik brečet a bude to všechno lepší.
Zkus ho trochu respektovat a ne ho hned nazývat chlapem na ránu. To mi přijde celkem ponižující a nespravedlivé, když se ti jinak snaží pomáhat jak může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
9.6.17 08:45

Můj muž našeho prvního přebaloval už v porodnici, to on zase obavy nemá žádné, i když by už někdy možná byly na místě :mrgreen:. Když jsem něco potřebovala, nebo chtěla jít na chvíli třeba k našim bez děcek, tak s nima byl, jemu to problém nedělalo, to spíš já jsem byla nervozní. Jednou mě teda musel odvolat z jógy, protože malý byl plně kojený a odstříkané mlíko nechtěl, tak pro mě dojel (byla jsem tak cca 5 minut od domu). Že děcka řvou nervovalo spíš mě, já jsem nervák, jeho ani ne,. Ale pamatuju, jak komentoval našeho mladšího, máme je 2,5 roku od sebe. A tatík s očima navrch hlavy říká: Jakto, že jsme zapomněli, jak se to chová!!!? :lol:.
Ale jako jasně, radši s nimi tráví čas teď, když jsou větší, domluví se s nima, není kolem nich tolik starostí. Dvouměsičňan nebavil ani mě, to přiznávám… :oops:

Příspěvek upraven 09.06.17 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.6.17 08:45

Me teda chlap pomahal a pomaha od narozeni temer se vsim- krom prebalovani kakancu. Jednou sel prebalovat a jecel na me, ze ma mala hovnous a ze se mu chce blit, at tam jdu. Prisla jsem a v plince takovej malej nesquick :lol:
Kdyz bylo maly 8mes, mela jsem velkej zdravotni maler a byla sem bez par dni mesic v nemocnici a to uz musel prebalovat i hovinka! A klobouk dolu- ocitl se sam s malou prakticky z minuty na minutu a zvladnul to bravurne sam a v podstate bez babicek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.6.17 08:48

Až ženský pochopí, že ty malý uřvaný stvoření chlapům nic neříkají tak bude na světě líp. Myslíš, že chlap bude běhat kolem mimina, se kterým si neví rady a se kterým se kromě nošení a vození v kočáru nedá dělat vůbec nic? Buď ráda že ti pomůže v domácnosti a mimino si obstarej sama. Když pominu, že jste na to vlítli sakra brzy a vlastně se ani pořádně neznáte, tak model, jak se chlap děsně těší na miminko a když pozná, co to obnáší tak hodí zpátečku vidím kolem sebe dnes a denně.
Dítě se vztahem zamává, to mi věř, takže teď musíte zatnout zuby a držet při sobě. Nenuť ho do toho když nechce a spíš ho nech ať udělá ostatní věci v domácnosti. Na procházky choď s ním, on ať vozí, ty budeš jako záloha kdyby mimi začalo řvát. Časem se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
9.6.17 08:52

Můj chlap byl s první od půlroku na rodičovský - postaral se se vším-všudy. A u druhýho to bylo stejně jako u Vás :nevim: teď jsou mu 4 roky a KONEČNĚ s ním začíná něco dělat asi si doposud nesedli čičo :nevim:

Příspěvek upraven 09.06.17 v 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
9.6.17 08:52

My to měli stejně, pomalu se to lepší, prckovi bude rok a půl. Ale pomalu lepší :-) Vydrž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.17 08:53

Spousta chlapů si k dětem najde tu správnou cestu až po roce, dvou věku (já koneckonců miminka taky nemusím). Až s nimi začne být sranda a bude se toho dát víc dělat, než korzovat po městě s kočárem a malým řvounem ;) Pokud doma pomáhá s jinými věcmi a snaží se ti to ulehčit jinak, nedělej si z toho hlavu, uvidíš, že brzy bude lépe. Tvé zklamání pramení jen z přehnaného očekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
9.6.17 08:56

@Nymphetamine můj si to vytunil. Kolem obličeje si uváže plínu „na piráta“, kterou si ještě postříká voňavkou :mrgreen: :roll: a jde na ten kakanec. Ono mu nic moc nezbývá, páč si občas děláme se starší dcerou dny „jen my dvě“ a někam na celý den vypadneme a on je doma s půlroční sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.6.17 08:56

@terien Dva a půl roku mi nepřijde zas tak krátká doba, když kolem sebe vidím ty dlouhodobé vztahy, které se rozpadají, protože stojí dlouho na jednom místě. Samozřejmě vím, že chlap se těší až si bude moc s prckem hrát a až mu řekne, co ji trápí a nebude jen brečet. Ale přijde mi přehnané, když chci jít do obchodu, který máme dvě minuty od baráku a můj chlap není líný vzít malou a jít do kačárkárny pro kočárek a jít se mnou, hlavně aby s ní nebyl sám doma tu chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
9.6.17 09:01

Strasovani pri placi ditete znam… vytaci me tim muj chlap do bela… :roll: on by nejradsi, aby mala sedela jak pribita na jednom miste a jen se usmivala… hold my mamy to mame asi zarizeny jinak, ja ten plac dost casto poustim jednik uchem dovnitr, druhym ven mi prijde :) jinak maly je 13 mesicu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Řekla bych, že většina chlapů není moc na péči o mimina a menší děti :nevim: začnou je bavit, až se s nimi dá hrát fotbal, vzít je na výlet, povídat jim o něčem, vysvětlit úkoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35

@Nymphetamine @Berousik Holky, upřímně jste mě pobavily! Představila jsem si tu situaci a nemohla jsem se přestat smát :D Já ještě kojím takže ty hovínka tak nesmrdí ale těším se na techniku mého chlapa až pak bude přebalovat! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí