Riziko Downova syndromu - Chlap prosí o radu!!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
18.12.09 10:30

Zase jsem o kousek dál-Gnet má plno,ale dostal jsem kontakt na doc. Baksovou,kam jsem se díky bohu dostal přes ochotnou sestřičku.V pondělí půjdeme na ten odběr plodové vody.
Jinak peníze nechtěl nikdo,všude byla velká ochota pomoci.
Rozumím tomu,že to může dopadnou i špatně-jsem realista.

Kdo má pocit,že jsem opravdu výborný manžel-je to přesně 3 dny kdy jsem načůral nepatrně vedle záchodu a neutřel to protože jsem spěchal na trénink.Manželka si do toho šlápla a nebyla moc ráda. :-)
Píši to jen proto,aby si někdo nemyslel,jaká je to se mnou bomba-je velká pravděpodobnost,že jsem stejnej,jako ostatní chlapi.

To jen na odhlečení.
Všem moc děkuji.
Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
18.12.09 10:40

A ještě jsi vtipný :D

Souhlasím s tím, že Anonymy jsou nevěrohodné, proč psát jako anonym a nepodepsat se? Leda že by někdo nechtěl odtajnit svoji přezdívku, ale může se podepsat jménem alespoň.. Taky jsem se setkala s anonymy, co jen strašily a ubližovaly.
Samozřejmě, že když se člověk těší na miminko a vyskytnou se komplikace, je to v každým případě na hov.. Člověk má pocit, že vše skončilo, ale zase je mnoho případů, kdy to vypadá divoce a je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zelenka
18.12.09 13:50

Jestli z toho popisu dobre chapu, tak jste NT meli v poradku az screening v 2. trimestru vysel pozitivni. To NT je presnejsi metoda nez screening v 16. tydnu. Oba jsou ale screening = schvalne maji hodne falesne pozitivnich vysledku, aby se vsechny vrozene vady nasly. (Uz si ze skoly moc nepamatuju, jestli ze vsech, kdo jdou na amnio s pozitivnim triple testem ma opravdu nemocne dite 1:60 nebo 1:100). V kazdem pripade to ted urcite nereste, stejne nevyresite a i podle tech hodne prisnych kriterii, porad mate sanci skoro 90 % (8:9? moc mi matika nejde), ze mimino bude OK.

• Citovat
  • Upravit
28294
18.12.09 13:55

Petře držím palce a věřím, že to dobře dopadne! Tím příkladem, že jsi s nějvětší pravděpodobností jako ostatní chlapi jsi mě pobavil. Nicméně ten můj chlap to tu má stejně za slepičárnu, o nějakých vyšetřeních nemá ani páru (my to teda naštěstí nemuseli řešit)…

Dej nám prosím vědět, že jste v pořádku, budem tu na to čekat! (Já sjem se sice nazpojila, ale vše už bylo řečeno, kromě tohoto).

Držte se a vyděržajtě než budou výsledky…jsi dobrej, jak jsi to zařídil! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.12.09 16:26

Určitě dám vědět,už jen proto,že je tu spousta lidí,kteří mají zkušenost co a jak kde funguje-zasluží poděkování za to,jak mi poradili.
Omlouvám se i za počáteční zmatky v temínech,myslím že až skončím,budu pravděpodobně „zkušený amatér diagnostik“.
V pondělí ráno je tedy termín konzultací a v úterý samotný oběr plodové vody.
Dělat tu budou v Ústavu genetiky v Praze,Ke Karlovu 2.Mám přislíbeno,že to snad bude dělat přímo paní docentka Baxová-u níž mne zaujal vlídný přístup.
Vyběhal jsem si volno,takže to s manželkou prožiji celé.
 Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
18.12.09 17:12

Petře, fakt jsi dobrej. Já musela přesvědčovat toho svýho (taky Petra), aby se šel vůbec podívat na UTZ ve 20tt. Nebála jsem se nemocí (i když vyšly blbě ty triply), ale že to byl krásný zážitek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.09 21:22

Milá Bamber a Amber píšu sice jako anonym,ale to neznamená,že se někomu vysmívám,já mám naopka velkou radost,právě jsem otěhotněla,o miminko jsem přišla před půl rokem,mělo nemocné srdíčko,máte pravdu,že se teda nepodepíšu,protože spousta lidí co sem chodí,nevím co se nám stalo a ani nechci,aby to věděli.Když se podepíšu jménem tak nevím co vám to pomůže,ale teda jo tak se jmenuji Petra.A určitě nikomu nechci ubližovat jen píšu zkušenost,která se mi s manželem stala,není to strašení,právě naopak jsem jim přála štěstí,když si to přečtete ještě jednou tak to tam píšu,nezní mi to nějak nepřejícně.Znám tu hodně lidí arogantních,které píší s přezdívkami,já si arogantně nepřipadám,jen svůj smutek nechci říkat na veřejnosti,to je vše.

• Citovat
  • Upravit
7928
19.12.09 21:45

Petře přeji mnoho štěstí :-) držím moc palce

K docentce Baxové je to skvělá doktorka takový lidský přístup se jen tak nevidí mám s ní vlastní zkušenost u prvního dítka nám diagnostikovali edwardsův syndrom ve 32týdnu dostala nás do péče právě docentka Baxová děkuji za to protože ona je fakt skvělý odborník a také skvělý člověk . Zrovna ve čt jsem u ní byla pro další výslekdy genetické.
Tak ať všechno dobře dopadne. Budete s manželkou v dobrých rukou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.12.09 21:54
Anonymní píše:
Milá Bamber a Amber píšu sice jako anonym,ale to neznamená,že se někomu vysmívám,já mám naopka velkou radost,právě jsem otěhotněla,o miminko jsem přišla před půl rokem,mělo nemocné srdíčko,máte pravdu,že se teda nepodepíšu,protože spousta lidí co sem chodí,nevím co se nám stalo a ani nechci,aby to věděli.Když se podepíšu jménem tak nevím co vám to pomůže,ale teda jo tak se jmenuji Petra.A určitě nikomu nechci ubližovat jen píšu zkušenost,která se mi s manželem stala,není to strašení,právě naopak jsem jim přála štěstí,když si to přečtete ještě jednou tak to tam píšu,nezní mi to nějak nepřejícně.Znám tu hodně lidí arogantních,které píší s přezdívkami,já si arogantně nepřipadám,jen svůj smutek nechci říkat na veřejnosti,to je vše.

Za sebe musím říct, že ti rozumím. Přijali jste těžké rozhodnutí a nemůže nebolet. Věřím, že jste přesvědčeni, že pro vás bylo správné a že nechcete, aby se v něm někdo babral nebo si je s Vámi vůbec spojil. Držím palce ať je vše v pořádku a ať se dočkáte miminka.

Bohužel je fakt, že někteří anonymové ubližují… Ale opravdu nemyslím, že by to byl tvůj případ.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.09 22:03

Lesino moc děkuji,vážím si tvé reakce,je pravda,že tu anonymové jsou někdy problém,ale já tam,opravdu nepatřím,navíc jsem zjistila,že jsem těhotná,je to teprve 2 dny,ještě nechci,aby to holčiny od nás z diskuze věděly,protože to není zrovna bez problémové těhu.Petra

• Citovat
  • Upravit
7928
19.12.09 22:12

Petro moc ti přeji aby to vše bylo v pořádku a potichounku gratuluji věřím, že se to již nebude opakovat znám z vlastní zkušenosti vlezli jsem so do 1% edwardsův syndrom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.12.09 22:22
Anonymní píše:
Lesino moc děkuji,vážím si tvé reakce,je pravda,že tu anonymové jsou někdy problém,ale já tam,opravdu nepatřím,navíc jsem zjistila,že jsem těhotná,je to teprve 2 dny,ještě nechci,aby to holčiny od nás z diskuze věděly,protože to není zrovna bez problémové těhu.Petra

Tím víc ti držím palce aby bylo vše v pořádku. Já naštěstí před volbou nestála, díkybohu - ale musela jsem si podobné otázky klást a za sebe mám jasno - přesto plně chápu i ty, kteří se rozhodnou jinak - ty argumenty jsou silné na obou stranách. Není to snadné a kdybych musela rozhodnout, neměla bych zájem to troubit do světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
19.12.09 22:41

Petro, Lesi, samozřejmě taky rozumím, proto chápu, že někdo píše jako Anonym, ale to, že se podepíše vypadá hned jinak. Sama jsem se setkala s tím, že v jiných diskuzích chodily anonymy škodit, když jsem se snažila otěhotnět, řešily jsme s holkama různé věci, co se může stát na začátku těhu a lezl tam anonym, který škodil.. Bylo to dost nepříjemné, já na začátku těhu a vyklepaná, co se mi stane..
Samozřejmě Ti přeju, aby to konečně vyšlo a aby to bylo naprosto bezproblémové těhu s krásným výsledkem :) Věřím, že smůla se na 1 člověku nedrží.. Prostě se přestěhuje jinam :) Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.09 10:20

Moc vám všem děkuji,čárka na testu sílí a já mám obrovskou radost.Všem přeji krásné Vánoce :srdce: Petra

• Citovat
  • Upravit
11
23.12.09 13:41

Musím napsat,ještě celý rozechvělý-všechno v pořádku.
Včera jsme absoluvovali odběr plodové vody,dnes jsem volal s manželkou pro výsledky z rychlého testu a vypdá to na 99,9% dobře,povídal pan primář. :-)

Než se sem přihlasí manželka,aby poděkovala také,chci všem kdo nám drželi palce poděkovat za pomoc a podporu.
Už vím co je ryzí štěstí.
 Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí