Chlapácké jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12503
21.7.20 18:01
@snee píše:
Ronald pro mě jméno jako pro rytíře ;)

Však jo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
21.7.20 18:04
@Jahudka82 píše:
@Gituš Sebastian je hezký, pokud se mu teda neříká Sebí(k), to mi přijde jak pro psa, pardon. Asi mi to připomíná film Bella a Sebastian, ale teď se přiznám, že si nejsem jistá, kdo z nich byl pes… :think: ;) :oops: Ale jednu dobu jich bylo fakt hodně. Jako asi takhle, pokud to není kombinace typu Sebastian Vopička, proč ne ;)A co se týká toho Alexandra, tak mne se líbí jen tvar Alex - ale to je zase asi spíš z Alexeje.

Bella byl(a) pes a Sebastian kluk. Ta zkrácená verze Sebik to je taky divný. Alexander krásný jméno, ale jen mužská forma. Holce bych to jméno nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17163
21.7.20 18:04
@p.Zv. píše:
No a jak jim rikali? Méďo, Mede, Dardo?

Mě hned napadlo Jarda Darda :D A co třeba Stojan Jakotyč, to zní taky docela tvrdě… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
21.7.20 18:38

Taky mi Sebastiana kazí ten Sebík. :( To bych musela dát asi Bastiena, to se mi líbí, ale rovnou takhle useklé zas ne, škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.7.20 18:46
@Jahudka82 píše:
Myslím, že tam mají jen příjmení :) nebo jsou tam možná napsaný obe jména, pána i paní…

Skoda :lol: ja jsem si rikala hned, ze tam urcite bylo jen prijmeni, ale neodolala jsem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
21.7.20 18:49
@p.Zv. píše:
Skoda :lol: ja jsem si rikala hned, ze tam urcite bylo jen prijmeni, ale neodolala jsem :lol:

ono to není tak neobvyklé, také znám. Pán pochází snad ze Slovinska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.7.20 18:50
@Jahudka82 píše:
Mě hned napadlo Jarda Darda :D A co třeba Stojan Jakotyč, to zní taky docela tvrdě… :lol:

Ano, Stojan zni tvrde, ale Stojana ani Semena nechci. :lol: Docela jsem koukala, kdyz jsem zjistila, ze existuje staroceske jmeno Semen. Oslovenim Semik by se navic ani moc nelisil od dnesnich Samiku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122374
21.7.20 18:52
@Litta píše:
Taky mi Sebastiana kazí ten Sebík. :( To bych musela dát asi Bastiena, to se mi líbí, ale rovnou takhle useklé zas ne, škoda…

Bastian- Nekonečný příběh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17163
21.7.20 19:18
@Litta píše:
Taky mi Sebastiana kazí ten Sebík. :( To bych musela dát asi Bastiena, to se mi líbí, ale rovnou takhle useklé zas ne, škoda…

Tuhle jsem zrovna viděla na autě nálepky Thea a Bastien (jako děti, ne psi:)). Ale to by mu zas říkali Bastík, což už je tuplem jak pro psa, např. baseta že :) Bastien už je takový hodně měkký, původem asi francouzský jméno, bych řekla… Sebastian se podle mě zase náhodou dobře hodí i pro dospelyho chlapa. Mně se líbí jména hebrejskyho původu, třeba Daniel, Nathaniel… Ale ty do drsnacky kategorie taky moc nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.20 19:36

Syn je Waldemar, dcera mela byt Eduard. Porad si nekdo stezuje, ze davame moc drsna jmena, tak to bude :palec:

• Citovat
  • Upravit
a12
61097
21.7.20 20:14
@Alladina píše:
Bella byl(a) pes a Sebastian kluk. Ta zkrácená verze Sebik to je taky divný. Alexander krásný jméno, ale jen mužská forma. Holce bych to jméno nedala.

A mně se zase mnohem víc líbí Alexandra pro holku :mrgreen: ale Saša ani pro jednoho, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
21.7.20 20:23
@a12 píše:
A mně se zase mnohem víc líbí Alexandra pro holku :mrgreen: ale Saša ani pro jednoho, no

Saša je ruská zpitvorenina tak krásného řeckého jména. S jedním Alexandrem jsem kdysi pracovala a ten tedy tohle oslovení nedával. Sašo se mu nesmělo říct, říkal, že se jmenuje Alexandr, ne Saša a to jméno měl fakt rád :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
21.7.20 20:24
@p.Zv. píše:
Ano, Stojan zni tvrde, ale Stojana ani Semena nechci. :lol: Docela jsem koukala, kdyz jsem zjistila, ze existuje staroceske jmeno Semen. Oslovenim Semik by se navic ani moc nelisil od dnesnich Samiku :lol:

Samuel je teď taky hodně populární, posledních 10 let zhruba? :think:. Stejně jako Jachym, vždycky někdo vyhrabe nějaké "podivné " jméno a pak se šíří lavina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
21.7.20 20:26
@Alladina píše:
Saša je ruská zpitvorenina tak krásného řeckého jména. S jedním Alexandrem jsem kdysi pracovala a ten tedy tohle oslovení nedával. Sašo se mu nesmělo říct, říkal, že se jmenuje Alexandr, ne Saša a to jméno měl fakt rád :D.

Já dělal s Alexandrou, říkalo se jí Alex, fotila pro USA Today. Její táta byl maďarskej imigrant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
21.7.20 21:34
@Jahudka82 píše:
Mně se líbí jména hebrejskyho původu, třeba Daniel, Nathaniel… Ale ty do drsnacky kategorie taky moc nepatří.

Nám taky, na tom jsme se shodli už někdy na začáku vztahu. Teď, když je to konečně aktuální, jsme měli vybrané jméno z úplně jiné kategorie, několik měsíců, ale nakonec jsme to stejně změnili na hebrejské, to prostě jinak nešlo… :lol: Drsňák to asi nebude, ale to ani neočekávám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze