Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jahudka82 píše:
@Gituš Sebastian je hezký, pokud se mu teda neříká Sebí(k), to mi přijde jak pro psa, pardon. Asi mi to připomíná film Bella a Sebastian, ale teď se přiznám, že si nejsem jistá, kdo z nich byl pes…![]()
![]()
Ale jednu dobu jich bylo fakt hodně. Jako asi takhle, pokud to není kombinace typu Sebastian Vopička, proč ne
A co se týká toho Alexandra, tak mne se líbí jen tvar Alex - ale to je zase asi spíš z Alexeje.
Bella byl(a) pes a Sebastian kluk. Ta zkrácená verze Sebik to je taky divný. Alexander krásný jméno, ale jen mužská forma. Holce bych to jméno nedala.
@p.Zv. píše:
No a jak jim rikali? Méďo, Mede, Dardo?
Mě hned napadlo Jarda Darda
A co třeba Stojan Jakotyč, to zní taky docela tvrdě… ![]()
Taky mi Sebastiana kazí ten Sebík.
To bych musela dát asi Bastiena, to se mi líbí, ale rovnou takhle useklé zas ne, škoda…
@Jahudka82 píše:
Myslím, že tam mají jen příjmenínebo jsou tam možná napsaný obe jména, pána i paní…
Skoda
ja jsem si rikala hned, ze tam urcite bylo jen prijmeni, ale neodolala jsem ![]()
@p.Zv. píše:
Skodaja jsem si rikala hned, ze tam urcite bylo jen prijmeni, ale neodolala jsem
ono to není tak neobvyklé, také znám. Pán pochází snad ze Slovinska.
@Jahudka82 píše:
Mě hned napadlo Jarda DardaA co třeba Stojan Jakotyč, to zní taky docela tvrdě…
Ano, Stojan zni tvrde, ale Stojana ani Semena nechci.
Docela jsem koukala, kdyz jsem zjistila, ze existuje staroceske jmeno Semen. Oslovenim Semik by se navic ani moc nelisil od dnesnich Samiku ![]()
@Litta píše:
Taky mi Sebastiana kazí ten Sebík.To bych musela dát asi Bastiena, to se mi líbí, ale rovnou takhle useklé zas ne, škoda…
Bastian- Nekonečný příběh
@Litta píše:
Taky mi Sebastiana kazí ten Sebík.To bych musela dát asi Bastiena, to se mi líbí, ale rovnou takhle useklé zas ne, škoda…
Tuhle jsem zrovna viděla na autě nálepky Thea a Bastien (jako děti, ne psi:)). Ale to by mu zas říkali Bastík, což už je tuplem jak pro psa, např. baseta že
Bastien už je takový hodně měkký, původem asi francouzský jméno, bych řekla… Sebastian se podle mě zase náhodou dobře hodí i pro dospelyho chlapa. Mně se líbí jména hebrejskyho původu, třeba Daniel, Nathaniel… Ale ty do drsnacky kategorie taky moc nepatří.
Syn je Waldemar, dcera mela byt Eduard. Porad si nekdo stezuje, ze davame moc drsna jmena, tak to bude ![]()
@Alladina píše:
Bella byl(a) pes a Sebastian kluk. Ta zkrácená verze Sebik to je taky divný. Alexander krásný jméno, ale jen mužská forma. Holce bych to jméno nedala.
A mně se zase mnohem víc líbí Alexandra pro holku
ale Saša ani pro jednoho, no
@a12 píše:
A mně se zase mnohem víc líbí Alexandra pro holkuale Saša ani pro jednoho, no
Saša je ruská zpitvorenina tak krásného řeckého jména. S jedním Alexandrem jsem kdysi pracovala a ten tedy tohle oslovení nedával. Sašo se mu nesmělo říct, říkal, že se jmenuje Alexandr, ne Saša a to jméno měl fakt rád
.
@p.Zv. píše:
Ano, Stojan zni tvrde, ale Stojana ani Semena nechci.Docela jsem koukala, kdyz jsem zjistila, ze existuje staroceske jmeno Semen. Oslovenim Semik by se navic ani moc nelisil od dnesnich Samiku
Samuel je teď taky hodně populární, posledních 10 let zhruba?
. Stejně jako Jachym, vždycky někdo vyhrabe nějaké "podivné " jméno a pak se šíří lavina ![]()
@Alladina píše:
Saša je ruská zpitvorenina tak krásného řeckého jména. S jedním Alexandrem jsem kdysi pracovala a ten tedy tohle oslovení nedával. Sašo se mu nesmělo říct, říkal, že se jmenuje Alexandr, ne Saša a to jméno měl fakt rád.
Já dělal s Alexandrou, říkalo se jí Alex, fotila pro USA Today. Její táta byl maďarskej imigrant.
@Jahudka82 píše:
Mně se líbí jména hebrejskyho původu, třeba Daniel, Nathaniel… Ale ty do drsnacky kategorie taky moc nepatří.
Nám taky, na tom jsme se shodli už někdy na začáku vztahu. Teď, když je to konečně aktuální, jsme měli vybrané jméno z úplně jiné kategorie, několik měsíců, ale nakonec jsme to stejně změnili na hebrejské, to prostě jinak nešlo…
Drsňák to asi nebude, ale to ani neočekávám. ![]()