Chlapácké jméno

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
41785
20.7.20 17:51
@M_Vladim píše:
Tak jeden Jan krátce před svou smrtí prohlásil (prý):
„Toho, Bohdá, nebude, aby český král z boje utíkal.“
Asi to pravda není, podezřívám ho, že, na rozdíl od svého syna, česky uměl tak nejvýš „Dobrý den!“, hospodář to byl všelijaký…
Ale politik a rytíř rozhodně a onen výrok celkem sedí. :P :mavam:
Záleží na tom, koho si člověk představí, nebo jakého nositele zná. :think:

To je tak určitě se všemi jmény. Lucemburk mě zrovna nenapadl, on to stejně byl spíš Johann. Prostě se mi líbí, ale oslovovaný Jane nebo Jene. Já asi úplně nemám spojenou mužnost a šlechtu, stačí projít pár zámků. A obecně se mi nelíbí většina domáckých tvarů jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
20.7.20 20:39
@Havlova píše:
U mě Robert ne, bohužel se dřív říkalo Robertek vibrátoru, tak si to vždycky spojím…

To se rika myslim porad. Ne vibratoru, ale dildu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
20.7.20 20:43

Ja zkusim jeste jednou nadhodit doma i toho Tibora (o kterem tu nekdo psal, ze je homosexual, ale mne to tak neprijde) Manzela zkusim navnadit, ze mu pak muze rikat Tyborče nebo Tybýku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20978
20.7.20 20:57
@p.Zv. píše:
Docela zajimavy napad je i ten Medard, doma jsme o nem taky mluvili, ale jak rikat Medardovi? Méďo a Mede? Urcite ne Medo, to se ted hodne dava holcickam. Asi 7 let zpatky vysel ve Forbesu clanek o Mede Mladkove a od te doby se zacaly objevovat Medulky, vim o dvou.

Medard byl brácha spolužáka a jeho táta byl taky Medard. Ten brácha hrál na baskytaru u Tučňáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20978
20.7.20 21:00
@Alladina píše:
Bruno Ferrari, tuhle roli Belmonda mám vrytou nesmazatelně v paměti. "Ještě jsem nedokouril svou poslední cigaretu ". Tohle jméno řadím k těm nechlapackym.

Ale božínku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
20.7.20 21:02
@KalamityJohn píše:
Ale božínku :mrgreen:
:palec: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36693
20.7.20 22:04
@Alladina píše:
Když se řekne Honza, tak právě toho stereotypniho pohádkového sedláčka. Když Jan, pak už Lucemburského, Zizku, Husa, Nepomuckeho atd.
@Havlova píše:
To je tak určitě se všemi jmény. Lucemburk mě zrovna nenapadl, on to stejně byl spíš Johann. Prostě se mi líbí, ale oslovovaný Jane nebo Jene. Já asi úplně nemám spojenou mužnost a šlechtu, stačí projít pár zámků. A obecně se mi nelíbí většina domáckých tvarů jmen.

„Toho, Boh dá, nebude, aby český král z boje utíkal“ je výrok připisovaný právě Janovi Lucemburskému. V té době, před bitvou U Kresčaku, už slepému, kde uprostřed svých rytířů padl.
To musíte projít pár hradů, ne zámků, a představit si, jak se tam asi žilo. To nemohli být navoněný panáci, co si je lidi pak, na truc Habsburkům, vymysleli.
Do zámků si musíte představit takového Evžena Savojského, nebo Valdštejna ( u nás). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.20 22:07

Vavřinec - Varek, Vávra, Vacek
Dalibor, Vincent, Dorien, Aleš, Egon

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.20 22:09

Dalibor, Vincent, Dorien, Aleš, Egon

• Citovat
  • Upravit
30714
20.7.20 22:09
@p.Zv. píše:
Ja zkusim jeste jednou nadhodit doma i toho Tibora (o kterem tu nekdo psal, ze je homosexual, ale mne to tak neprijde) Manzela zkusim navnadit, ze mu pak muze rikat Tyborče nebo Tybýku :lol:

Ja padnu, to je genialni :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
20.7.20 22:12
@M_Vladim píše:
„Toho, Boh dá, nebude, aby český král z boje utíkal“ je výrok připisovaný právě Janovi Lucemburskému. V té době, před bitvou U Kresčaku, už slepému, kde uprostřed svých rytířů padl.
To musíte projít pár hradů, ne zámků, a představit si, jak se tam asi žilo. To nemohli být navoněný panáci, co si je lidi pak, na truc Habsburkům, vymysleli.
Do zámků si musíte představit takového Evžena Savojského, nebo Valdštejna ( u nás). :mavam:

Já prošla hradů i zámků docela dost, asi 20 let jsem jezdila s šermíři v době, kdy tam ještě byli spíš chlapi než děti, o historii toho vím docela dost. Ten výrok znám, byla by velká ostuda kdyby ne. Prý to byl i docela hezký chlap ;). Jen mě prostě nenapadne, když se řekne Jan (asi proto, že sice byl český král, ale ne Čech - ani rodem, ani myslí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36693
20.7.20 22:22
@Anonymní píše:
Dalibor, Vincent, Dorien, Aleš, Egon

Dalibor z Kozojed. ;)
Vincent van Gogh. :lol:
Takový Dorien Gray. :P
Mikoláš… Aleš. :think:
Zuřivý reportér E. Ervin Kisch. :P.. mě napadá. :mavam:

Příspěvek upraven 20.07.20 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.7.20 22:22

Baltazar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20978
21.7.20 00:49

Ignác z Loyoly by za chlapáka platil, imho - ale pro mne je navzdy spojeno s Ignaciem O'Reilly

Saki v Lecbe neklidem tvrdi, ze Marek je bojovné jméno.

Z ceskych dejin: Tomas podle TGM, Jan protoze Zizka, Prokop protoze Holý

Ale jméno imho chlapa nedela, spis chlap dela jmeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16930
21.7.20 03:53
@Alladina píše:
Sváťa :mrgreen:

Tak teď se mi vybavil horolezec Sváťa Pulec, co spadl třikrát z Milesovky :mrgreen: :jazyk: :lol: nebo princ Drsoň :D a co teprve takovej Gargamel… :pankac: ;) :think: :mavam: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze