Chlapácké jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17244
21.7.20 03:57
@M_Vladim píše: Úplně vidím tu tetu ze Saturnina, jak ječí: Mééédíííkůůů! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nebo Médo :D Tak se jmenoval pes v jednom penzionu, co jsme byli na dovolený, ne teda v ČR. U nich Medo znamenalo medvěd a byl moc krasnej, fakt tak i vypadal trochu :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17244
21.7.20 04:09

@Gituš Sebastian je hezký, pokud se mu teda neříká Sebí(k), to mi přijde jak pro psa, pardon. Asi mi to připomíná film Bella a Sebastian, ale teď se přiznám, že si nejsem jistá, kdo z nich byl pes… :think: ;) :oops: Ale jednu dobu jich bylo fakt hodně. Jako asi takhle, pokud to není kombinace typu Sebastian Vopička, proč ne ;)

A co se týká toho Alexandra, tak mne se líbí jen tvar Alex - ale to je zase asi spíš z Alexeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17244
21.7.20 04:21
@Gituš píše:
Pro mě je mnoho z mého pohledu chlapeckých jmen obsahuje R - takže bych zvolila třeba Vladimír, Jaromír, Karel, Petr, Roman, Tibor, Dalibor. Z těch tvrdých jmen, která mám ale spojená s ukrajinou/ruskem a tedy se mi příliš nelíbí to je Igor a Boris.

Mezi neutrální řadím jména našich kluků - Sebastian a Maxmilian. Dále třeba Jakub, Tomáš, Matouš, Bartoloměj, Alexander.

Mezi dost divná nebo teplá jména řadím Kryšpína, Reného, Luboše, Bohouše.

**Jinak hodně prima mi přijde Alexander. Pokud nechcete, doma mu Sašo říkat nemusíte a pokud tomu dítěti nevytvoříte negativní vztah k té verzi, tak může mít svobodnějšího volbu třeba ve škole, jak se mu bude říkat. Ale nemusí to být nutně Saša, Lexa. **

Máme Sebastiana, ve škole mu říkají Bastien, já jsem mu tak řekla asi 1, 2× v životě, nepoužívám to. Ale slyší na to normálně, má to rád. I když mně to nejde přes pusu.

Naštěstí dnešní generace dětí asi už ani nezná slavnou hlášku z Pelíšků „víš co Sašo, di do…“ :mrgreen: :think: :) Mně se zase moc nelíbí, že když je holka Alexandra, říká se jí Sašo stejně jako klukovi… :nevim: Případně Sašenko, to mi zní jak sušenko :roll: Ale proti gustu… :nevim: Mně se teda obecně nic nelíbí ženská jména odvozena z mužských, jako Jaroslava, Petra, Miroslava, Františka, znala jsem i Vladimíru… :think: Takový málo ženský mi to přijde, ale to je jen můj pocit a navíc jsem trochu odbočila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17244
21.7.20 04:26
@mrav píše:
Bořivoj, nebo Zlatan- jako Ibrahimovič :mrgreen: :mavam:

No ten Zlatan nevim… Zlato, Zlatíčko :lol: :* ;)

Teď jsme na dovce byli ubytovany na privátu u rodin. domku a pán se jmenoval Zvonko, ale tak tam je to uplne normální a navíc to nebylo žádný vorezavatko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17244
21.7.20 04:28
@a12 píše:
Jeee a my zrovna mame v okolí malyho Jendu, je mu kolem roku a rodiče mu říkaj právě jen Jéňo, jendo, jenicku a mně se to hrozně nelíbí, zlatej Honzík :mrgreen:

Taky znam v téhle verzi nejen malyho, ale i velkyho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42249
21.7.20 13:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.20 14:17

Přemysl :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
21.7.20 14:34

Pro mě je nejhezčí jméno William. Takový Gates je se svým jměním určitě dost mužný :-D Líbí se mi i Slovenská varianta Viliam a dokonce i český Vilém. Akorát mám dvě holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.7.20 14:56
@Jahudka82 píše:
Teď jsme na dovce byli ubytovany na privátu u rodin. domku a pán se jmenoval Zvonko, ale tak tam je to uplne normální a navíc to nebylo žádný vorezavatko ;)

Takze mel na zvonku napsano Zvonko? To je super! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.7.20 14:59
@Anonymní píše:
Vavřinec - Varek, Vávra, Vacek
Dalibor, Vincent, Dorien, Aleš, Egon

Jojo, Dorian me taky napad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
21.7.20 15:01
@KalamityJohn píše:
Medard byl brácha spolužáka a jeho táta byl taky Medard. Ten brácha hrál na baskytaru u Tučňáků.

No a jak jim rikali? Méďo, Mede, Dardo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21124
21.7.20 15:08
@p.Zv. píše:
No a jak jim rikali? Méďo, Mede, Dardo?

Nemám ponětí, vím to jen od toho spolužáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
21.7.20 15:11

Ronald pro mě jméno jako pro rytíře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17244
21.7.20 16:24
@p.Zv. píše:
Takze mel na zvonku napsano Zvonko? To je super! :lol:

Myslím, že tam mají jen příjmení :) nebo jsou tam možná napsaný obe jména, pána i paní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.7.20 16:31

@snee nebo Roland

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie