Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@M_Vladim píše: Úplně vidím tu tetu ze Saturnina, jak ječí: Mééédíííkůůů!![]()
![]()
Nebo Médo
Tak se jmenoval pes v jednom penzionu, co jsme byli na dovolený, ne teda v ČR. U nich Medo znamenalo medvěd a byl moc krasnej, fakt tak i vypadal trochu
![]()
@Gituš Sebastian je hezký, pokud se mu teda neříká Sebí(k), to mi přijde jak pro psa, pardon. Asi mi to připomíná film Bella a Sebastian, ale teď se přiznám, že si nejsem jistá, kdo z nich byl pes…
Ale jednu dobu jich bylo fakt hodně. Jako asi takhle, pokud to není kombinace typu Sebastian Vopička, proč ne ![]()
A co se týká toho Alexandra, tak mne se líbí jen tvar Alex - ale to je zase asi spíš z Alexeje.
@Gituš píše:
Pro mě je mnoho z mého pohledu chlapeckých jmen obsahuje R - takže bych zvolila třeba Vladimír, Jaromír, Karel, Petr, Roman, Tibor, Dalibor. Z těch tvrdých jmen, která mám ale spojená s ukrajinou/ruskem a tedy se mi příliš nelíbí to je Igor a Boris.Mezi neutrální řadím jména našich kluků - Sebastian a Maxmilian. Dále třeba Jakub, Tomáš, Matouš, Bartoloměj, Alexander.
Mezi dost divná nebo teplá jména řadím Kryšpína, Reného, Luboše, Bohouše.
**Jinak hodně prima mi přijde Alexander. Pokud nechcete, doma mu Sašo říkat nemusíte a pokud tomu dítěti nevytvoříte negativní vztah k té verzi, tak může mít svobodnějšího volbu třeba ve škole, jak se mu bude říkat. Ale nemusí to být nutně Saša, Lexa. **
Máme Sebastiana, ve škole mu říkají Bastien, já jsem mu tak řekla asi 1, 2× v životě, nepoužívám to. Ale slyší na to normálně, má to rád. I když mně to nejde přes pusu.
Naštěstí dnešní generace dětí asi už ani nezná slavnou hlášku z Pelíšků „víš co Sašo, di do…“
Mně se zase moc nelíbí, že když je holka Alexandra, říká se jí Sašo stejně jako klukovi…
Případně Sašenko, to mi zní jak sušenko
Ale proti gustu…
Mně se teda obecně nic nelíbí ženská jména odvozena z mužských, jako Jaroslava, Petra, Miroslava, Františka, znala jsem i Vladimíru…
Takový málo ženský mi to přijde, ale to je jen můj pocit a navíc jsem trochu odbočila…
@mrav píše:
Bořivoj, nebo Zlatan- jako Ibrahimovič![]()
No ten Zlatan nevim… Zlato, Zlatíčko
![]()
Teď jsme na dovce byli ubytovany na privátu u rodin. domku a pán se jmenoval Zvonko, ale tak tam je to uplne normální a navíc to nebylo žádný vorezavatko ![]()
@a12 píše:
Jeee a my zrovna mame v okolí malyho Jendu, je mu kolem roku a rodiče mu říkaj právě jen Jéňo, jendo, jenicku a mně se to hrozně nelíbí, zlatej Honzík
Taky znam v téhle verzi nejen malyho, ale i velkyho ![]()
Pro mě je nejhezčí jméno William. Takový Gates je se svým jměním určitě dost mužný
Líbí se mi i Slovenská varianta Viliam a dokonce i český Vilém. Akorát mám dvě holky.
@Jahudka82 píše:
Teď jsme na dovce byli ubytovany na privátu u rodin. domku a pán se jmenoval Zvonko, ale tak tam je to uplne normální a navíc to nebylo žádný vorezavatko
Takze mel na zvonku napsano Zvonko? To je super! ![]()
@Anonymní píše:
Vavřinec - Varek, Vávra, Vacek
Dalibor, Vincent, Dorien, Aleš, Egon
Jojo, Dorian me taky napad ![]()
@KalamityJohn píše:
Medard byl brácha spolužáka a jeho táta byl taky Medard. Ten brácha hrál na baskytaru u Tučňáků.
No a jak jim rikali? Méďo, Mede, Dardo?
@p.Zv. píše:
No a jak jim rikali? Méďo, Mede, Dardo?
Nemám ponětí, vím to jen od toho spolužáka.
@p.Zv. píše:
Takze mel na zvonku napsano Zvonko? To je super!
Myslím, že tam mají jen příjmení
nebo jsou tam možná napsaný obe jména, pána i paní…