Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud bych hledala chlapácké jméno, asi bych zabrousila do těch „královských“, to vzbuzuje dojem chlapáctví skoro určitě. Takže Rudolf, Karel, Vilém, Albrecht, Waldemar, Erik, Jindřich, Alexandr, Atila, Přemysl…
A moc se mi líbí Darek (Darius =silný)
@ropucha 02
To je pravda, clovek z toho ma takovy pocit vznesenosti a moci ![]()
@p.Zv. U mě Robert ne, bohužel se dřív říkalo Robertek vibrátoru, tak si to vždycky spojím. Ale obecně jména s R nebo Ř, Richard, Rudolf, Jindřich, Erik, Přemysl,… I když, blbý oslovení se dá udělat ze všeho, už jsem slyšela i Erísku a Rudánku. Za mě je hezké i Jan ale tam hned každý použije Honzo.
@Havlova
Ano, jmeno Jan mi přijde opravdu vznešené a krásné. I všechna ta milá oslovení Jeniku, Jendo, Jenicku apod. Honza z německého Hans se mi zdá skoro až skarede.
@Havlova píše:
@p.Zv. U mě Robert ne, bohužel se dřív říkalo Robertek vibrátoru, tak si to vždycky spojím. Ale obecně jména s R nebo Ř, Richard, Rudolf, Jindřich, Erik, Přemysl,… I když, blbý oslovení se dá udělat ze všeho, už jsem slyšela i Erísku a Rudánku. Za mě je hezké i Jan ale tam hned každý použije Honzo.
A co je na Honzovi blbě? Nějaký znám a… nema problema…
![]()
Teď si tak uvědomuju, že se vlastně každýmu z nich dá i závidět. ![]()
@bjetuschka píše:
Bruno
Bruno Ferrari, tuhle roli Belmonda mám vrytou nesmazatelně v paměti. "Ještě jsem nedokouril svou poslední cigaretu ". Tohle jméno řadím k těm nechlapackym.
@Alladina píše:
@Havlova
Ano, jmeno Jan mi přijde opravdu vznešené a krásné. I všechna ta milá oslovení Jeniku, Jendo, Jenicku apod. Honza z německého Hans se mi zdá skoro až skarede.
Jeee a my zrovna mame v okolí malyho Jendu, je mu kolem roku a rodiče mu říkaj právě jen Jéňo, jendo, jenicku a mně se to hrozně nelíbí, zlatej Honzík ![]()
@M_Vladim píše:
A co je na Honzovi blbě? Nějaký znám a… nema problema…![]()
Teď si tak uvědomuju, že se vlastně každýmu z nich dá i závidět.
Nic, znám jich taky dost. Jen už mi to nezní moc mužně.
@Havlova píše:
Tak jeden Jan krátce před svou smrtí prohlásil (prý):
„Toho, Bohdá, nebude, aby český král z boje utíkal.“
Asi to pravda není, podezřívám ho, že, na rozdíl od svého syna, česky uměl tak nejvýš „Dobrý den!“, hospodář to byl všelijaký…
Ale politik a rytíř rozhodně a onen výrok celkem sedí.
![]()
Záleží na tom, koho si člověk představí, nebo jakého nositele zná. ![]()
@Havlova píše:
My to máme navíc i z pohádek, český Honza, hloupý Honza…
@Alladina píše:
My to máme navíc i z pohádek, český Honza, hloupý Honza…
@M_Vladim píše:… Tak tupej z těch, co znám, není ani jeden. Druhá strana spektra…
Prostě - tohle s těma pohádkama je stereoptyp, ale jak jsem říkal, záleží na tom, koho si představíte.
Když se řekne Honza, tak právě toho stereotypniho pohádkového sedláčka. Když Jan, pak už Lucemburského, Zizku, Husa, Nepomuckeho atd.