Chlupatá záda u holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.6.21 10:03
@Anonymní píše:
Moje dcera má odjakživa chlupatá záda - ale opravdu hodně. Myslela jsem, že se to třeba časem srovná, chloupky vypadají. Tak se nestalo. Asi jsem něco zanedbala. Měla jsem to už davno řešit u lekare. Čím to může být? Co s tím? Syn chlupatá záda nemá. Bohužel má moje holčička více věcí, které bude muset řešit a je mi to tak líto.

Kolik jí je? Zeptej se na to pediatra, jestli je potřeba to řešit :nevim: Většinou je nadměrné ochlupení spojované s hormonální poruchou. Ale třeba to tak hrozné přijde jen tobě, kdyby to byla taková tragédie tak by si pediatr asi všiml…
Naše dcera se taky narodila dost chlupatá - ramena, záda, zadek. Po půl roce má chlupatej ještě zadek :roll: jinak to docela zmizelo. Hormony ji kontrolovali (kvůli něčemu jinému) a to je v pořádku. Jinak já, mamka a babička jsme celkově chlupatější :oops: :D takže to bude nejspíš dědičné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 10:10
@Anonymní píše:
Kolik jí je? Zeptej se na to pediatra, jestli je potřeba to řešit :nevim: Většinou je nadměrné ochlupení spojované s hormonální poruchou. Ale třeba to tak hrozné přijde jen tobě, kdyby to byla taková tragédie tak by si pediatr asi všiml…
Naše dcera se taky narodila dost chlupatá - ramena, záda, zadek. Po půl roce má chlupatej ještě zadek :roll: jinak to docela zmizelo. Hormony ji kontrolovali (kvůli něčemu jinému) a to je v pořádku. Jinak já, mamka a babička jsme celkově chlupatější :oops: :D takže to bude nejspíš dědičné

Zeptám. Už je velka slečna a nic nezmizelo. Ona o tom neví. Bojím se, že když to začnu řešit, před ní rozebírat u doktorky, bude z toho mít trauma.

• Citovat
  • Upravit
53190
1.6.21 10:24
@Anonymní píše:
Zeptám. Už je velka slečna a nic nezmizelo. Ona o tom neví. Bojím se, že když to začnu řešit, před ní rozebírat u doktorky, bude z toho mít trauma.

Co je „velká slečna“? Tři roky? Dvanáct? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.21 10:26
@unuděná píše:
Co je „velká slečna“? Tři roky? Dvanáct? :nevim:

Bude ji 9.

• Citovat
  • Upravit
53190
1.6.21 10:27
@Anonymní píše:
Bude ji 9.

A jsi si jistá, že je to tak hrozné? Píšeš, že o tom neví, ale v tomto věku by si sakra všimla nějaké anomálie oproti vrstevníkům. Nebo by si toho všimli spolužáci - při převlékání na těláku, na ŠVP apod. :nevim: Co jste řešili na 7leté preventivní prohlídce, že tě nenapadlo se zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
1.6.21 10:31

A kolik je malé? Cca v 5 letech by se to mohlo srovnat.
Edit: Přečetla jsem si, že jí bude 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
1.6.21 10:37

Nechceš sem hodit foto? Třeba by víc lidi videlo, jestli je to tak zle, nebo to jenom zvelicujes. :think: A doktorce kdyžtak zavolej a problém popis, nemusis to hned rozebírat před dcerou, třeba to Dr spoji s něčím jiným a jenom to nenapadne okoukne, aby neměla dcera trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.6.21 10:56

Určitě bych zašla za doktorkou. Nejde jenom o vzhled, pokud by to byl projev nějaké hormonální nerovnováhy, bylo by dobré zjistit, co se děje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.6.21 10:57

Tak jestli 9 let tak to muze byt priznak predpuberty nebo uz puberty no… proste se ji zacinaj plasit hormony a muze to mit tenhle nasledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.21 10:59
@Leenvecka píše:
Tak jestli 9 let tak to muze byt priznak predpuberty nebo uz puberty no… proste se ji zacinaj plasit hormony a muze to mit tenhle nasledek.

Psala, že to má odmalička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27594
1.6.21 11:02

Kdyby byla extrémně chlupatá jak tvrdíš tak si toho mudr dávno všimne za těch devět let určitě pokud to není totální lempl
jinak jak psali ostatní chce to endokrinologii a možná i gynekologii
ale myslím že přeháníš protože si toho nikdo nevšiml jen ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.6.21 11:02

@unuděná to jo, ale pokud se to ted zaclo zhorsovat tak to muze mit za nasledek ty pred nebo uz pubertalni hormony.

Zakldatelce: nevsimla jsi si jestli se ji uz netvori i jinde chloupky? jakoze pubicke ochlupeni/v podpazi? pripadne ji zacinaji rust na nohach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
1.6.21 11:08

Tohle je zase trochu divný příspěvek a smrdí mi to trollem. Narážíš tady pořád na „víc věcí k řešení, stydění se“. K pediatrovi se chodí do prvního roku furt a pak ob rok, pokud nejsou žádné další komplikace - tudíž si lékař nadměrného ochlupení prostě musí všimnout. Druhá věc - dceři je 9 let a nikdy jí nikdo nikde nic neřekl, nenaznačil (především vrstevníci) napadá mě spousta aktivit - převlékání na TV, plavání, škola v přírodě, koupaliště, bazén, léto,… to máte kolem sebe ale sakra taktní děti a slepýho pediatra?
A do třetice - nechceš to řešit pred dcerou. Existuje telefon nebo mail, kam můžeš přiložit fotku ;)

Příspěvek upraven 01.06.21 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.21 11:10

@fíkofka Taky mě to napadlo, ale nechtěla jsem být první, kdo to vypíchne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.6.21 11:10

Pokud to nebude zdravotniho charakteru, tak bych koupila philips lumeu a proste ty chlupy vypipala. Casem by nemeli rust

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí