Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Kolik jí je? Zeptej se na to pediatra, jestli je potřeba to řešitVětšinou je nadměrné ochlupení spojované s hormonální poruchou. Ale třeba to tak hrozné přijde jen tobě, kdyby to byla taková tragédie tak by si pediatr asi všiml…
Naše dcera se taky narodila dost chlupatá - ramena, záda, zadek. Po půl roce má chlupatej ještě zadekjinak to docela zmizelo. Hormony ji kontrolovali (kvůli něčemu jinému) a to je v pořádku. Jinak já, mamka a babička jsme celkově chlupatější
![]()
takže to bude nejspíš dědičné
Zeptám. Už je velka slečna a nic nezmizelo. Ona o tom neví. Bojím se, že když to začnu řešit, před ní rozebírat u doktorky, bude z toho mít trauma.
@Anonymní píše:
Zeptám. Už je velka slečna a nic nezmizelo. Ona o tom neví. Bojím se, že když to začnu řešit, před ní rozebírat u doktorky, bude z toho mít trauma.
Co je „velká slečna“? Tři roky? Dvanáct? ![]()
@Anonymní píše:
Bude ji 9.
A jsi si jistá, že je to tak hrozné? Píšeš, že o tom neví, ale v tomto věku by si sakra všimla nějaké anomálie oproti vrstevníkům. Nebo by si toho všimli spolužáci - při převlékání na těláku, na ŠVP apod.
Co jste řešili na 7leté preventivní prohlídce, že tě nenapadlo se zeptat?
A kolik je malé? Cca v 5 letech by se to mohlo srovnat.
Edit: Přečetla jsem si, že jí bude 9.
Nechceš sem hodit foto? Třeba by víc lidi videlo, jestli je to tak zle, nebo to jenom zvelicujes.
A doktorce kdyžtak zavolej a problém popis, nemusis to hned rozebírat před dcerou, třeba to Dr spoji s něčím jiným a jenom to nenapadne okoukne, aby neměla dcera trauma.
Určitě bych zašla za doktorkou. Nejde jenom o vzhled, pokud by to byl projev nějaké hormonální nerovnováhy, bylo by dobré zjistit, co se děje. ![]()
Tak jestli 9 let tak to muze byt priznak predpuberty nebo uz puberty no… proste se ji zacinaj plasit hormony a muze to mit tenhle nasledek.
@Leenvecka píše:
Tak jestli 9 let tak to muze byt priznak predpuberty nebo uz puberty no… proste se ji zacinaj plasit hormony a muze to mit tenhle nasledek.
Psala, že to má odmalička.
Kdyby byla extrémně chlupatá jak tvrdíš tak si toho mudr dávno všimne za těch devět let určitě pokud to není totální lempl
jinak jak psali ostatní chce to endokrinologii a možná i gynekologii
ale myslím že přeháníš protože si toho nikdo nevšiml jen ty
@unuděná to jo, ale pokud se to ted zaclo zhorsovat tak to muze mit za nasledek ty pred nebo uz pubertalni hormony.
Zakldatelce: nevsimla jsi si jestli se ji uz netvori i jinde chloupky? jakoze pubicke ochlupeni/v podpazi? pripadne ji zacinaji rust na nohach?
Tohle je zase trochu divný příspěvek a smrdí mi to trollem. Narážíš tady pořád na „víc věcí k řešení, stydění se“. K pediatrovi se chodí do prvního roku furt a pak ob rok, pokud nejsou žádné další komplikace - tudíž si lékař nadměrného ochlupení prostě musí všimnout. Druhá věc - dceři je 9 let a nikdy jí nikdo nikde nic neřekl, nenaznačil (především vrstevníci) napadá mě spousta aktivit - převlékání na TV, plavání, škola v přírodě, koupaliště, bazén, léto,… to máte kolem sebe ale sakra taktní děti a slepýho pediatra?
A do třetice - nechceš to řešit pred dcerou. Existuje telefon nebo mail, kam můžeš přiložit fotku ![]()
Příspěvek upraven 01.06.21 v 11:16
@fíkofka Taky mě to napadlo, ale nechtěla jsem být první, kdo to vypíchne ![]()
Pokud to nebude zdravotniho charakteru, tak bych koupila philips lumeu a proste ty chlupy vypipala. Casem by nemeli rust
Kolik jí je? Zeptej se na to pediatra, jestli je potřeba to řešit
Většinou je nadměrné ochlupení spojované s hormonální poruchou. Ale třeba to tak hrozné přijde jen tobě, kdyby to byla taková tragédie tak by si pediatr asi všiml…
jinak to docela zmizelo. Hormony ji kontrolovali (kvůli něčemu jinému) a to je v pořádku. Jinak já, mamka a babička jsme celkově chlupatější
takže to bude nejspíš dědičné
Naše dcera se taky narodila dost chlupatá - ramena, záda, zadek. Po půl roce má chlupatej ještě zadek