Chlupatá záda u holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1540
1.6.21 11:13

@unuděná ti je v pohodě, já si klidně rejpnu :lol:. Ne vážně, mně vadí negramotní lidé a trollové. Chápu, že všichni nevíme vše, ale zdravotní problémy dítěte prostě řeším s pediatrem a trolly nechápu.
Mně se narodilo malé opičátko - záda, zadek, ruce, ramena, čelo a nejlepší byly uši. Do roka všechno postupně vypadalo… Kdyby ji to vydrželo, tak to určitě nenechám zajít tak daleko, navíc ve 3 letech by měla přezdivku chlupqtice hned ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.21 11:16

@fíkofka Tak je možné, že to vůbec není tak hrozné, jak zakladatelka popisuje. Přesně jak píšeš - děti se před sebou převlékají už ve školce, v létě běhají s kamarády polonahatý, bazény, koupalda atd. - kdyby to bylo zlé, někdo si rozhodně rýpne nebo taktně upozorní. Co rodina? Všem to přijde ok? :nevim: A v devíti letech by si dítě rozhodně všimlo, že má něco někde jinak, než kamarádi. Natož aby si toho nevšimla doktorka. Troll nebo to vůbec není tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27635
1.6.21 11:20

@fíkofka mě spíš napadla hysterická matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
1.6.21 11:30
@fíkofka píše:
@unuděná ti je v pohodě, já si klidně rejpnu :lol:. Ne vážně, mně vadí negramotní lidé a trollové. Chápu, že všichni nevíme vše, ale zdravotní problémy dítěte prostě řeším s pediatrem a trolly nechápu.
Mně se narodilo malé opičátko - záda, zadek, ruce, ramena, čelo a nejlepší byly uši. Do roka všechno postupně vypadalo… Kdyby ji to vydrželo, tak to určitě nenechám zajít tak daleko, navíc ve 3 letech by měla přezdivku chlupqtice hned ve školce

Moje dcera taky tak, na uších měla po narození úplné slechy, jak kalous :lol:. Už jsou pryč. Jinak mně vypadly chlupy na zádech až v pubertě, prý jsem je tam taky měla od narození. A mně se tedy spolužáci na plavání smáli. :D

• Citovat
  • Upravit
1540
1.6.21 12:19
@Kolicek95 píše:
Moje dcera taky tak, na uších měla po narození úplné slechy, jak kalous :lol:. Už jsou pryč. Jinak mně vypadly chlupy na zádech až v pubertě, prý jsem je tam taky měla od narození. A mně se tedy spolužáci na plavání smáli. :D

No tak ale předpokládám, že to nebylo nijak hrozné ne? Já přicházím s malými dětmi do styku prakticky celá život a vím, jak umí být nesmírně upřímné. Nemyslí to zle, ale prostě to řeknou nahlas. Zakladatelka to ale popisuje, jako by měla na zádech skoro medvědí srst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.21 13:07
@Kolicek95 píše:
Moje dcera taky tak, na uších měla po narození úplné slechy, jak kalous :lol:. Už jsou pryč. Jinak mně vypadly chlupy na zádech až v pubertě, prý jsem je tam taky měla od narození. A mně se tedy spolužáci na plavání smáli. :D

Kéž by. Já řešila pořad jiné věci, takové akutnejsi. A bylo toho dost. Vlastně pořád něco řeším, takže jsou věci, které šly stranou. Nebo jsem si říkala, že si dáme pauzu od doktoru. Teď máme ještě něco k reseni a je to akutnejsi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 13:09
@Leenvecka píše:
@unuděná to jo, ale pokud se to ted zaclo zhorsovat tak to muze mit za nasledek ty pred nebo uz pubertalni hormony.Zakldatelce: nevsimla jsi si jestli se ji uz netvori i jinde chloupky? jakoze pubicke ochlupeni/v podpazi? pripadne ji zacinaji rust na nohach?

Jinde chloupky nemá. Trošku. Trošku na nohach, ale maličko. Záda má odmalička.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 13:11
@unuděná píše:
A jsi si jistá, že je to tak hrozné? Píšeš, že o tom neví, ale v tomto věku by si sakra všimla nějaké anomálie oproti vrstevníkům. Nebo by si toho všimli spolužáci - při převlékání na těláku, na ŠVP apod. :nevim: Co jste řešili na 7leté preventivní prohlídce, že tě nenapadlo se zeptat?

Na škole v přírodě ani na táboře nikdy nebyla. Před dětmi se nesvléká. Tělocvik dlouho nebyl. Byla zvyklá nosit košilku, takže to nebylo vidět. Párkrát to komentoval tatínek. Když byla 7leta, tak už nevím, co jsme řešili. Ty chloupky jsou přes léto světlejší a nejsou tolik vidět. Teď jsou teda hodně tmave.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 13:13
@unuděná píše:
A jsi si jistá, že je to tak hrozné? Píšeš, že o tom neví, ale v tomto věku by si sakra všimla nějaké anomálie oproti vrstevníkům. Nebo by si toho všimli spolužáci - při převlékání na těláku, na ŠVP apod. :nevim: Co jste řešili na 7leté preventivní prohlídce, že tě nenapadlo se zeptat?

Ma to na zádech a nevidí si tam a nedostane. Takže si myslím, že to neví. Bohužel si myslím, že v létě se to teď už dozví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 13:21
@fíkofka píše:
Tohle je zase trochu divný příspěvek a smrdí mi to trollem.Narážíš tady pořád na „víc věcí k řešení, stydění se“. K pediatrovi se chodí do prvního roku furt a pak ob rok, pokud nejsou žádné další komplikace - tudíž si lékař nadměrného ochlupení prostě musí všimnout. Druhá věc - dceři je 9 let a nikdy jí nikdo nikde nic neřekl, nenaznačil (především vrstevníci) napadá mě spousta aktivit - převlékání na TV, plavání, škola v přírodě, koupaliště, bazén, léto,… to máte kolem sebe ale sakra taktní děti a slepýho pediatra?
A do třetice - nechceš to řešit pred dcerou. Existuje telefon nebo mail, kam můžeš přiložit fotku ;)Příspěvek upraven 01.06.21 v 11:16

Tady je skoro v každé diskuzi zmínka, že se jedná o troll. Myslím, že to některé lidi uráží, naštve, zklame, protože řeší nějaký problém a někdo ho shazuje. Troll nejsem. To radši budu za tu, která to přehání. U doktora jsme byli snad víc než lecjaké jiné dítě. Ale tohle opravdu nikdo neřešil. A nevím, kdy jsem si toho všimla poprvé. Plavání se školkou a se školou nikdy neabsolvovala ze zdravotních důvodu. Ty další věci, co má, ty tady rozepisovat nebudu - nemají s tím nic společného. A věř mi, že kdybych na tu jednu věc založila diskuzi, tak mě taky označí za trolla. Opravdu atypická věc, kdy i doktorka z toho byla dost překvapená. Ještě další den nás vzal odborník, který mívá objednací lhůty měsíc. Naštěstí to dopadlo docela dobře. I když ještě se to bude řešit a malička pochybnost, jestli to dopadne dobře, přece jen ve mně je. Určitě to budu řešit s doktorkou nejdřív tak, aby u toho nebyla. Možná po telefonu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 13:23
@unuděná píše:
@fíkofka Taky mě to napadlo, ale nechtěla jsem být první, kdo to vypíchne :mrgreen:

Já bych radši četla nějaké zkušenosti, že to někdo z rodiny měl a jak to řešili a jak to dopadlo. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 13:24
@Šarlota4 píše:
Pokud to nebude zdravotniho charakteru, tak bych koupila philips lumeu a proste ty chlupy vypipala. Casem by nemeli rust

Je to vhodné pro deti? Neboli to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 13:28
@fíkofka píše:
Mně se narodilo malé opičátko - záda, zadek, ruce, ramena, čelo a nejlepší byly uši. Do roka všechno postupně vypadalo… Kdyby ji to vydrželo, tak to určitě nenechám zajít tak daleko, navíc ve 3 letech by měla přezdivku chlupqtice hned ve školce

Mám to brát tak, že jsem negramotná? Když troll nejsem? Samozřejmě si uvědomuji, že to mám řešit s doktorem. A budu. Ale určitě ne dneska, ale spíš to s něčím spojím. Tak proto jsem založila diskuzi. Třeba tu někdo má zkušenosti, třeba se to někomu zhoršovalo, zlepšovalo. Zase se podívám, jestli jsem to nezvelicila, ale myslím si, že ne. Každopádně určitě neřeknu dceři, ať mi jde ukázat svá chlupatá záda, jestli jsou chlupatá moc.

• Citovat
  • Upravit
53190
1.6.21 13:35
@Anonymní píše:
Na škole v přírodě ani na táboře nikdy nebyla. Před dětmi se nesvléká. Tělocvik dlouho nebyl. Byla zvyklá nosit košilku, takže to nebylo vidět. Párkrát to komentoval tatínek. Když byla 7leta, tak už nevím, co jsme řešili. Ty chloupky jsou přes léto světlejší a nejsou tolik vidět. Teď jsou teda hodně tmave.

Hele, mě to přijde divné, čímž ale netvrdím, že to není pravda. Ale proč 9 letá holka nebyla nikdy na ŠVP, táboře, s dětmi u vody? Tělocvik sice nebyl řekněme rok, ale předtím ano a ty píšeš, že to má odmalička :nevim: Ve školce nikdy nespala, aby se převlékala do pyžámka? To nosí odmalička košilku i v létě? U doktorky se snad také svléká do spodního prádla, ne? :nevim: Nebo jí odmalička nutíš košilku, místo toho, abys řešila tenhle problém, který může být velmi fatální, pokud se vážně jedná o endokrinologickou poruchu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
1.6.21 13:49

@unuděná hele ja jela na tabor az v sesty/sedmy tride… mela jsem problemy s mocakem, jednou jsem jela na skolu v prirode jako prvnacek a proste to neslo… takze az jsem se vylecila a byla fakt zdrava tak tepve nekdy v paty tride na konci prvni skola v prirode, o rok pozdeji pak ten tabor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí