Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za me teda v pravu nebyl, u nas je znacka, ze chodci maji prednost. Nemel jet jak dobytek. Hlavni je ze se nikomu nic nestalo
Ahoj,pokud jdete po cyklostezce,tak by jste měli jít za sebou,a ne vedle sebe.¨
My ale pokud jedeme po cyklostezce,tak jakoby cvakáme brzdama,aby chodci věděli,že za nimi jede kolo.
Chlap neměl jet tak rychle,to,že to ta ženská nedobrzdila je i jeho vina.
Pravda je uprostřed.
Podľa mňa záleží na tom, aká bola na začiatku stezky značka. Niekde býva na modrej značke len bicykel, niekde bicykel na jednej polovici, na druhej chodci.
Ak je to prvý prípad, tak je to fakt stezka určená len pre cyklistov, ale zase ak tam chodci vyslovene nemali zákaz červenou značkou…
Tak či onak, cyklista mal podľa mňa „prispôsobiť jazdu situácii na komunikácii“ či ako to nazvať, a rozhodne keď sa tí dvaja zrazili, bola to ich chyba, nemali ísť tak blízko za sebou. Konieckovcov na tej ceste mohla byť iná prekážka, spadnutý konár povedzme, a oni sa tomu musia prispôsobiť…
Gabika píše:
Podľa mňa záleží na tom, aká bola na začiatku stezky značka. Niekde býva na modrej značke len bicykel, niekde bicykel na jednej polovici, na druhej chodci.
Ak je to prvý prípad, tak je to fakt stezka určená len pre cyklistov, ale zase ak tam chodci vyslovene nemali zákaz červenou značkou…Tak či onak, cyklista mal podľa mňa „prispôsobiť jazdu situácii na komunikácii“ či ako to nazvať, a rozhodne keď sa tí dvaja zrazili, bola to ich chyba, nemali ísť tak blízko za sebou. Konieckovcov na tej ceste mohla byť iná prekážka, spadnutý konár povedzme, a oni sa tomu musia prispôsobiť…
s tou značkou jsem to chtěla taky napsat.
momi33 píše:
My ale pokud jedeme po cyklostezce,tak jakoby cvakáme brzdama,aby chodci věděli,že za nimi jede kolo.
Pravda je uprostřed.
Cvakanie brzdami? To sa robí ako? Bojím sa, že by som niečo také ani nepočula… A čo zvončeky? Tie už nie sú v povinnej výbave? ![]()
Gabika píše:momi33 píše:Cvakanie brzdami? To sa robí ako? Bojím sa, že by som niečo také ani nepočula… A čo zvončeky? Tie už nie sú v povinnej výbave?
Pravda je uprostřed.
jak máš bzdy-páčky od brzd,tak si to zkus jakoby procvakat,je to dost slyšet,a většinou lidi uhnou,co jsou roztažený.
zvonečky myslím nejsou,já mám kolo koupené v komplet povinné výbavě-odraky,jak mají být,a ještě jsem dokupovala blikačky.
Aha, to ako než začnú brzdiť? No, schválne to vyskúšam, aby som vedela, aký to vôbec robí zvuk… Inak škoda, že zvončeky nie sú povinné, stojí to pár korún a pripadá mi to stokrát lepšie (my ich máme všetci, tak na chodcov normálne zvoním a potom poďakujem)
Díky holky,za nazory,ja si osobne takyvzalůa chybu na nas,ale chtela jsem aby se i on omluvil,myslela jsem ze oba mame na tom stejny podil,ja taky sem tam jedu na kole,a je pravda,ze kdyz vidim pred sebou chodce,at uz roztahle nebo ne,tk zvonim,nebo zvolam,a hlavne vetsinou jedu tak pomalinku,ze bych v pripade nouze urcite v klidu zastavila,tohle byl jen a jen magor,co neumel resit situaci,a ze zenska jela za nim nalepena a uz to nedobrzdila,je jeji problem,ach jo,takze stezka Vsetín-Karlovice!pozor šílený jezdec!
![]()
Jako stát se to mi tak po něm začnu pořádně štěkat
jsem nervák co se týče takových situací. Neměl jet jako prase a jeho baba asi taky udělala chybu když si od něj nedržela dostatečný odstup. My u nás chodíme normálně roztažení po cyklo, ale když jede kolo tak se stahujeme na svou půlku, máme to tady tak rozdělené. A když jedeme na kole tak prostě zacinkám, mám na kole zvonek a většinou když je někdo přede mnou jako pěší a gor kočárek tak si dost přibrzdím
No nevím, ale když jsou třeba po městě na chodníku pruhy pro cyklisty, tak tam chodec nesmí.
. Záleží, jak to bylo značeno, cyklostezky mohou být i pro bruslaře a chodce (vč. kočárků, samozřejmě).
Ahoj, vlezu vám sem s dotazem ![]()
Když je na začátku stezky značka půl na půl cyklista a chodec - po které straně má jít chodec např. s kočárkem? Cyklista jede vpravo, jako na silnici, brusalři většinou taky. Ale někdo na nás řve „choďte vpravo“, jiní zas „choďtě vlevo“.
Já jsem chodec, je to stezka i pro chodce, tudíž „po chodníku“ bych měla jít vpravo, ale zas je to i stezka, kde cyklista a bruslař jede vpravo jako na silnici a tam pak už bych měla jít v protisměru, tudíž vlevo. Nikde jsme nic nenašli, jak by to mělo být
A tak pořád uskakujem a kličkujem zprava do leva podle toho, jak na nás kdo řve ![]()
Holky zajima me vas nazor,trosku púopisu dnesni situaci co se nam stala s kamaradkou…drandily jsme si to k vode,s kocarama,a jedni starsim ditkem(4),ktery sel u kocarku,ovsem vzaly jsme to prez cykloztezku,jelikoz jinak jen kolem hlavni,to jsme neriskly..je to ztezka kde snad za hodku projedou dve kola,nic frekventovaneho,v jednom okamziku jsem se sehnula pod kocar,druhe ditko vedle kocaru,v tom jel cyklista,byly jsme u kraje,jenze byl rozjety jak magor,fakt ficel rychle,a jak, ho kamaradka videela,tak na maleho krikla at jde na kraj,jenze ten jak se lekl,tak uskocil na druhej kraj nez mel(prez cestu)podotykam ze jsme cyklistu zahledli az asi dva tri metry od sebe,neslysely jsmme ho,no borec to zabrzdil,jenze jeho zenska co jela za nim tak metr dva,uz ne..proste do neho najela,a spadla,ja hned reagovala,chtela jsem ji pomoct zvednout ji,malej byl v pohode stal uplne ukraje..jenze do toho ten jeji magor,zacal rvat ze zavola policajty,ze jak si dovolujeme chodit s detma po cykloztezce,a ze pani ma uraz,ja byla v klidu,omluvila jsem se,a reklu mu,ze at se nezlobi ale ze jel takovou rychlosti,ze kdyz nas uvidel tak ze mel aspon zacinkat,nebo zavolat at uhneme,a ze tedy se jeste jednou omlouvam,ale ze bych chtela omluvu i od neho,ten se nasupil,a zacal mi nadavat do slepic,a nekíolik sprostych slov,malej zacal samo rvat,a on se jeste osocil na neho..zenska se zvedla,byla v pohode,omluvila se za manzela,z sebe,a frcely,jsem z tehle situace celej den rozladena…na stezce jezdi normalne i zensk es kocarkama,potkaly jsmme nekolik pesich turistu,a kdyz jel kolar,tak na nas zacinkal,nebo zavolal,,,a jeste podekoval..ale tohle me teda nasra..myslite ze byl v pravu on?nebo my?mel dat vetsi pozor,kdyz ja vbyla k nemu zady?holky jak to je?omlouvam se za roman