Děti "špekáčci" :)

marra
14.8.11 17:40

Děti,,špekáčci".:))

:lol: Ahoj holky :mavam: Dneska jsem se po prochazce tak nastvala,ze mi to neda se vas zeptat jestli jste na tom aspon trosku podobne jako my :lol: Mam dva kluky starsi 4,5 roku vaha 26,7kg, mladsi 2.5 roku vaha 16.9kg.Ano ob dva jsou macati,ale vzhledem tomu ze opravdu envalime denne sladke,ani nijak extreme tucne jidla,tak si myslim ze je to rodove(vsichni jsme macati),no a dnesni prochazka koncila tim,ze mi docela drsnym zpusobem dve zaslouzile matky,rekli co s tema klukama delam,ze jsou chudaci,ze jsou nehorazne tlusti :cert: /upresnuju ze jejich deti maji snad deset kilco i s posteli,takove ty velice hyperaktivni a vychrtle jako z koncetraku :lol: Holky takze mam jedina ja ..spekacky..nebo jsme na tom podobne? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5255
14.8.11 17:47

Ahoj, klíííd, moje „malá“ má 2 roky 3 měsíce a má 18kg :lol: sice je oproti stejně starým dětem o půl hlavy vyšší, ale i tak, je to pěkný kousek :mrgreen: Na sladké není vůbec, ale třeba oběd si pojí a to vařím převážně zdravě, zatím přijde všem roztomilá a každý mi říká, že to vyběhá, tak uvidíme :wink: Je pravda, že syn měl ve 2 letech 19kg a teď bude mít za pár dní 5 let a má 21kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.8.11 17:56

Davmi,tak to je taky dobrej špekounek :srdce: ja nevgim asi narazim jen na matky a deti z DACHAA ci co :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
50138
14.8.11 17:58
marra píše: :lol: Ahoj holky :mavam: Dneska jsem se po prochazce tak nastvala,ze mi to neda se vas zeptat jestli jste na tom aspon trosku podobne jako my :lol: Mam dva kluky starsi 4,5 roku vaha 26,7kg, mladsi 2.5 roku vaha 16.9kg.Ano ob dva jsou macati,ale vzhledem tomu ze opravdu envalime denne sladke,ani nijak extreme tucne jidla,tak si myslim ze je to rodove(vsichni jsme macati),no a dnesni prochazka koncila tim,ze mi docela drsnym zpusobem dve zaslouzile matky,rekli co s tema klukama delam,ze jsou chudaci,ze jsou nehorazne tlusti :cert: /upresnuju ze jejich deti maji snad deset kilco i s posteli,takove ty velice hyperaktivni a vychrtle jako z koncetraku :lol: Holky takze mam jedina ja ..spekacky..nebo jsme na tom podobne? :lol: :lol:

Nevím teda, kolik mají ti 4-5ti leté děti vážit, ale na 2,5 let mi teda 16 kg nepřijde tolik. Náš kluk má necelých 12 kg v 1,5 roce a podle pediatra je spíš hubenejší (ptala jsem se ho na prohlídce, kolik mám mít :-)). Švagrové kluk je od malička cvalík, ted mu byl rok a má prý skoro 15 kg. Ona ho od narození jenom kojila, příkrmy mu začala dávat až po 6.měs. a to jenom k obědu a ted kolem roka občas i rohlík, jogurt. Říká, že bude velkej po nich a vyroste z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.11 18:04

Také neznám tabulky, ale náš má v 16m 12,4kg, no a přijde mi hubenější :mrgreen: Takže ta váha v 2,5letech mi přijde normální :nevim: hubené dítě byl můj chlap a jezdili se sourozenci do ozdravovny, takže také žádná výhra :nevim: Já měla v roce dvanáct kilo, takže do budoucna to není ani směrodatné :nevim: Ať si trhnou nohou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50138
14.8.11 18:07

Máma říkala, že my se ségrou jsme byly hubenoučký, jedna v roce 7 kg a druhá 8 kg, kojila nás do roka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.8.11 18:14

Mně taky neprijde ze jsou na pohled nenjk extra tlusti,kluci maji spis ..velke..hlavicky,jako velke líca,a jsou takovi podsaditi,s vezsim briskem,takze mozna proto to dava dojem spekounku,le je prvada ze lekarka mi ani jednou nerekla ze jsou nejak obezni to vubec,prave naopak ,rika ze jsou spravni Valaši :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
faj
396
14.8.11 18:14

Ahoj, tak můj Jonášek je taky hezký špekounek :mrgreen: . V roce měl 14 kg , teď ve dvou letech jenom 15, ale není vysoký, takže je potřeba se podívat taky na výšku.Dvojče Ema má 11kg. Oba dva jí stejně, ale pořádně :lol: Před Jonáškem musím jídlo schovávat a zamykat :lol: , žádné sladkosti, jenom normální jídlo, málo pečiva atd. Nejstarší je hubeňour a taky jí za dva. je to hodně individuální :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.8.11 18:33

No já si uvěddomila,že vlastne ten mladsi ji vice jak ten starsi,a kdyz mu neco nechci dat,jako jidlo,tak dokaze udelat hystericky zachvat,jednou jsme mu takhle pri zachvatu nakrajela misku ovoce,se na to podival,a rika:Fůůůůj co to je?Mašooooo!/maso/ :lol: :lol: Jonášek je úžasny špekounek :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
16291
14.8.11 18:38

Tak naše kluky by se asi dalo zařadit mezi ty z Dachau. Starší ve 4,5letech 18kg, mladší ve dvou letech 11.

Pokud potkám děti jako máš ty, tak si většinou pomyslím, že je asi někdo cpe tak, jako kdysi babičky mne (15 tvarohových knedlíků k obědu bylo minimum co mi byli ochotni uznat, od mala porce jak pro drvoštěpa).

Vyjímkou jsou děti, které mají v 5 letech snad 40kg a ještě je rodiče vozí v kočárku, asi aby je nebolely nožičky z té váhy :roll: To jen valím očka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
14.8.11 18:38
marra píše:
No já si uvěddomila,že vlastne ten mladsi ji vice jak ten starsi,a kdyz mu neco nechci dat,jako jidlo,tak dokaze udelat hystericky zachvat,jednou jsme mu takhle pri zachvatu nakrajela misku ovoce,se na to podival,a rika:Fůůůůj co to je?Mašooooo!/maso/ :lol: :lol: Jonášek je úžasny špekounek :srdce: :srdce: :srdce:

Díky moc , Jonášek je :srdce: , kamarádky ho strašně rády přebalovaly, zbožnovaly ty jeho stehýnka a zadeček :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
14.8.11 18:56

Ty brďo a to jsem si vždycky myslela, že mám velký děti. :lol: Lucka měla v roce 12 kg a byla pěknej macík. Teď je spíš hubená, navíc jsme teď měly nějaký střevní problémy, tak myslím i zhubla, teď váží tak 25 kg a má asi 126 cm.
Ela je to samý, teď má něco mezi 10-11 kg. Když jsem jí dneska viděla, jak jí leze bříško z trička :lol: , vypadala jak budha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.8.11 19:08

Já mám také paní špekáčkovou :mrgreen: Narodila se velká a buclatá a v tom duchu stále roste..Jí zdravě, bonbony ochutnala až na dovolené před týdnem..
Nevím ted kolik váží ani kolik měří, ale vždy je o dost větší než stejně staré děti - spíš vypadá na 3 ( než na 2)..
Dnes byla venku s velmi velmi velmi hubenými holčičkami ( takové kostřičky) a vypadala téměř opravdu obézně :-? :mrgreen: ..Ale jen když stojí takhle vedle někoho hubeného, jinak mi to nepřijde..
Navíc já vím, že byla kojená a drží si stále stejný percentil od narození a stravou to vůbec není..
A je mi jasný, že to co si myslí Hanule ( že děti jsou překrmovány, líné a na sladké a matky nezodpovědné) si pomyslí většina lidí, když vidí naší Báru..
Ale s tím bohužel nemohu nic dělat..Jakoby si neuvědomovali, že i dospělí lidé vypadají různě - někdo je mohutný, někdo vychrtlý, někdo svalnatý, někdo krpatý..atd..

A já mám zase stejný předsudek k velmi hubeným dětem - že nic nejí, jsou vybíravé, jsou zmlsané, dělají fory u jídla a rodičům dělají peklo s jídlem - i když je mi jasné, že je to blbost, že tak to rozhodně neplatí, tak je to první co mě napadne.. :nevim:

Ale je pravda, že jsem nikdy neslyšela hanlivé ani " chytré" poznámky od nikoho..Jen podivení jak je velká, nic víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.11 19:11
Lizbeth píše:

A já mám zase stejný předsudek k velmi hubeným dětem - že nic nejí, jsou vybíravé, jsou zmlsané, dělají fory u jídla a rodičům dělají peklo s jídlem - i když je mi jasné, že je to blbost, že tak to rozhodně neplatí, tak je to první co mě napadne.. :nevim:

Ale je pravda, že jsem nikdy neslyšela hanlivé ani " chytré" poznámky od nikoho..Jen podivení jak je velká, nic víc..

A já si vždy ještě říkám, že je určo matky cpou haldou zeleniny :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.8.11 19:18

Holky tak já mám syna, kterej málo jí nic moc bonbony spíš vůbec a pořád je takovej naducanej. A pak mám dceru, která má 2 roky a má 10kg i s botama. Pořád jí kojím několikrát denně do toho normální jí a ještě bohužel sní spoustu bonbonů a čokolády. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová