Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pudloslava píše:strace píše:pokud ti staci na veceri 1 rohlik, potom se tvemu nazoru nedivim, ale celkem lituji navstevy, co u vas vecerejkovinka2 píše: …nevím tedy jestli kdžy mu dám k večeři dva rohlíky třeba s paštikou,jestli je to hodně…...... Dva rohlíky k večeři nejím ani jáa to opravdu nejsem kostitřas
…
![]()
![]()
Taky jim jen jeden kus peciva, na tom prece nic neni, ne???
BaraDolezal píše:Pudloslava píše:Taky jim jen jeden kus peciva, na tom prece nic neni, ne???strace píše:pokud ti staci na veceri 1 rohlik, potom se tvemu nazoru nedivim, ale celkem lituji navstevy, co u vas vecerejkovinka2 píše: …nevím tedy jestli kdžy mu dám k večeři dva rohlíky třeba s paštikou,jestli je to hodně…...... Dva rohlíky k večeři nejím ani jáa to opravdu nejsem kostitřas
…
![]()
![]()
Nic na tom není, ale já říkám, že bychom pak byli fakt jak z Dachau
a to nic špatného nemyslím, jenom zase opakuji, že na tom spalování opravdu záleží ![]()
BaraDolezal píše:
Tak proc hned litovani navstev a tak dale???![]()
![]()
To už nevím, to já ne
![]()
BaraDolezal píše:
![]()
U nás teda návštěvy nevečeří
A když u nás někdo cizí jí, tak se ho vždy zeptám, jakou chce porci. Třeba můj partner jí většinou 2 rohlíky a to je mu přes 30 :mrgraeen: Je to fuk, kolik toho kdo sní, ne??? Ale když má někdo nadváhu, tak by měl ubrat sacharidy i tuky a přidat bílkoviny a zeleninu.
Jé, to jste mi připomněli, že jsme tu takhle měli návštěvu, já jim nandala a prostě šokované pohledy, tak já blb myslela, že mají málo, tak říkám, že ještě přidám. No opak byl pravdou, prý večeří obvykle jen polévku s rohlíkem. Úplně mi to vypadlo z hlavy
Ale je fakt, že oba mají sedavé zaměstnání a pohyb nula nula prd ![]()
MUFICE píše:BaraDolezal píše:U nás teda návštěvy nevečeří
![]()
A když u nás někdo cizí jí, tak se ho vždy zeptám, jakou chce porci. Třeba můj partner jí většinou 2 rohlíky a to je mu přes 30 :mrgraeen: Je to fuk, kolik toho kdo sní, ne??? Ale když má někdo nadváhu, tak by měl ubrat sacharidy i tuky a přidat bílkoviny a zeleninu.
Prave proto ![]()
Marro, já myslím, že to nikdo nemyslel zle, všichni se snažili jen poradit, pomoct, vyjádřit svůj názor. Četla jsem všechny stránky a žádný napadání, supermatky atd. jsem nezaznamenala.
Jinak na tom spalování fakt asi záleží moc. Manžel sní večer polévku s dvěma až třemi rohlíky, pokračuje plným talířem večeře, pak většinou sladkým zákuskem a má váhu akorát, břicho žádný. Je pravda, že pracuje fyzicky 12hodin denně a když přijede domů, zas lítá kolem baráku.
Pudloslava píše:strace píše:pokud ti staci na veceri 1 rohlik, potom se tvemu nazoru nedivim, ale celkem lituji navstevy, co u vas vecerejkovinka2 píše: …nevím tedy jestli kdžy mu dám k večeři dva rohlíky třeba s paštikou,jestli je to hodně…...... Dva rohlíky k večeři nejím ani jáa to opravdu nejsem kostitřas
…
![]()
![]()
Ano, mně stačí. Mám k tomu totiž většinou jako doplněk něco s kvalitní bílkovinou, která dost zasytí a také hodně zeleniny.
A o naše návštěvy strach mít nemusíš, ty se stravují velmi kvalitně a v dostatečném množství ![]()
Ja jsem to myslela jako vtipnou poznamku, se omlouvam, jestli to urazilo.
Pokud se navstev tyce, dycky radej davam hodne, protoze se lidi citi daleko lepe, kdyz rikaji „jeee, to je moc, to nesnim“, nez kdyz si museji rikat o nasup. To je ale dane nasi dobou glorifikujici hubenost, jist je ostuda.
Pudloslava píše:
Ja jsem to myslela jako vtipnou poznamku, se omlouvam, jestli to urazilo.Pokud se navstev tyce, dycky radej davam hodne, protoze se lidi citi daleko lepe, kdyz rikaji „jeee, to je moc, to nesnim“, nez kdyz si museji rikat o nasup. To je ale dane nasi dobou glorifikujici hubenost, jist je ostuda.
Mě to neurazilo, jen mi unikla souvislost s tématem ![]()
Jasně, dospělé návštěvě lze klidně nandat plný talíř, klidně i dítěti, které nemá problém. Ale u předškoláka nebo školáka s nadváhou bych byla střídmější. Přesně, jak tu někdo napsal, ono je to roztomilé v pěti, mít špíčky, ale třeba v osmi letech už to může mít docela dost vliv na psychiku dítěte ![]()
Tak já návštěvám nandávám taky hodně jako manželovi.D a i když říkaj že toho je moc že to nesní nakonec to sní ![]()
tak já včera dala Kubanovi jeden menší chleba s máslem a šunkou a kupu zeleniny.akorát jsem šla včera do krámu nakoupit ovoce a koupila jsem vše ostatní jen to ovoce ne
![]()
dnes dostane ke snidani to stejný jako včera večer ale k obědu dělám koprovku
s knedlíkem.ona taky s ničím jiným nejde.. ![]()
já jím dost často suchary místo pečiva..nevadí to když kojím
![]()
kovinka2 píše:
tak já včera dala Kubanovi jeden menší chleba s máslem a šunkou a kupu zeleniny.akorát jsem šla včera do krámu nakoupit ovoce a koupila jsem vše ostatní jen to ovoce ne![]()
dnes dostane ke snidani to stejný jako včera večer ale k obědu dělám koprovkus knedlíkem.ona taky s ničím jiným nejde..
já jím dost často suchary místo pečiva..nevadí to když kojím![]()
Zrovna koprovka jde s bramborem.A s bramborem je lepsi.
Ja delavam omacky ale ja a mala je vetsinou jime s testovinama.Nektere jdou i ryzi. Nemam moc rada normalni knedlu takze kdyz uz tak bramborovou.