Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak já jsme nic nemyslela zle, jen jsme chtěla říct, že máme problém,ktreý řeším a jak ho řeším
Byron,tebe jsem vubec nemyslela,tve odpovedi se mi libi,jspou slusne,vecne,a nerypave,jinak k te vode muze to tak byt,uz mi to rikala i ..srdcarka..hned jak pujdeme k obvodacce tak ji to reknu,diky za tip! ![]()
Marro to je blbý, že nemá tolik pohybu. Lucka by taky pěkně přibírala a to se snažím taky vařit zdravě, jenomže mám strašně žravý děti. Ela i tý zeleniny sní plnou mísku.
Jenomže Lucka je naštěstí nadšenej sportovec, nemusíme jí do toho nijak nutit a Ela ta bude to samý. Jde o to, že když dítě je moc buclatý, tak i když pak v dalším věku zhubne, tak to tělo si to pamatuje a člověk má pak sklony k tloušťce i v dospělosti. Já byla vždycky oplácanější, tlustá ne, ale silnější než moje spolužačky a vždycky jsem z toho měla trauma, protože jsem pro ně byla vždycky špekoun, i když jsem měla o dvě kila víc než oni.
Dneska se tomu už směju, já po dvou dětech mám váhu jako na střední a moje hubené spolužačky váží metrák, takže jsem se po létech konečně smířila s tím, že mám trošku větší zadek a cítím se dobře. Ale rozhodně nechci, aby to samý prožívaly moje holky, děti umí bjet pěkně ošklivý, hlavně ve škole, ve školce se to ještě tolik neřeší. Nemám ráda ani extrémní hubenost ani extrémní oplácanost, že tu bohužel takovejch dětí vidím dost. Mám ráda, když jsou děti pěkně vytrénovaný, vysportovaný. ![]()
Ahoj, já tady teda žádné rýoání nevidím, holky se podle mě jen snaží poradit a pomoct ![]()
Já mám tedy opačný problém, neustále slyším ať dáme tomu dítěti konečně trochu najíst, ve třech letech jsme se dohrabali skoro ke třinácti kilům ![]()
Myslím Marro že si zbytečně bereš příspěvky na sebe, ale chápu že pokud se s tím setkáváš často může to být náročný, taky už jsem někdy schopná poslat cizí radily z ulice do…
Už se těším na zimu a zimní bundy s tlustýma kalhotama ![]()
Meredit píše:
Ahoj, já tady teda žádné rýoání nevidím, holky se podle mě jen snaží poradit a pomoct
Já mám tedy opačný problém, neustále slyším ať dáme tomu dítěti konečně trochu najíst, ve třech letech jsme se dohrabali skoro ke třinácti kilům
Myslím Marro že si zbytečně bereš příspěvky na sebe, ale chápu že pokud se s tím setkáváš často může to být náročný, taky už jsem někdy schopná poslat cizí radily z ulice do…
Už se těším na zimu a zimní bundy s tlustýma kalhotama
Mám doma něco podobného Meredit - máme 2 a čtvrt roku a váží tak 11,5kg, měl skoro 12kg, ale máme už téměř týden střevní potíže a malej furt průjmuje ![]()
Ale co jsem chtěla napsat, já mám v okolí pár holčiček, co jedí o hodně méně jídla, než-li náš malej a přesto vypadají min. o rok, dva starší. Jejich maminky jim vaří dobře - zdravě, žádné sladkosti, hodně pohybu, přesto jsou ty děti prostě veliké, oplácané. Takže když vidím oplácané či tlusté dítě na hřišti, tak to neřeším a hlavně nesoudím. Já mám doma zase celkem vychrtlinku, přestože jí hodně (v noci 2-3 flašky mlíka, ráno pečivo s něčím, dopoledne ovoce, v poledne polévka, po poledním spánku druhý oběd - maso, příloha, odpoledne svačina, večer opět třeba polévka, maso s přílohou či něčím namazané pečivo) a to ještě zobe mezitím křupky atd. Jí dobře, přesto si mohou myslet lidi, že mu nedám najíst, či že je vybíravý atd.
Je pravda, že se snažím jít mu příkladem a od té doby, co jsem začala jíst taky 5× denně, tak se mi od zimy podařilo sundat 6kg z mé váhy ![]()
marra píše:inap píše:Tak hlavne ze to vidi i deda,to je hlas do pranice
Tak jsem neco docetla a souhlasim s nazorem, ze mit ve 4,5 letech skoro 27 kg mi normalni taky neprijde. Mam dceru presne v tomhle veku, ma teda jen 21-22 kg, nosi vel. 116-122 a kdyz vidim jeji spicky na brisku, tak z toho moc vesela nejsem. Upozornil nas na to uz i deda, takze to neni jen muj pocit. Jde hlavne o to, zastavit to driv, nez bude pozde.
Videla jsem fotku kluku a muzu rict, ze starsi mi teda uz prijde oplacany dost - nikde na piskovisti bych matky nezastavovala, ale ty se ptas na nazor, tudiz ho pisu.Jinka u nas nenajdete ani jedno kokino,bramburky mame tak max jednou za rok nekde na oslave,v lednici jen same mlecne vyrobky,zelenin ovoce,
sunka,max nejaka pastika,nebo pary z 90procent masa,buchty nejime vubec,nekdy upecu max mufiny z celozrne mouky,nebo strudly,deti buchty neji,nemaji je rady,vrm na olivci,a vse co se da delam na vode,pohybu mame dostatek,ale omezeny,jelikoz starsi ma problemy se srdcem,a nemuzu ho nijak extreme pretezovat,dle obvodni lekarky jsme ok,vyska souhlasi s vahou,zadne problemy nemela,jelikoz vi jak se veci maji, ,dekuji mmoc za nazor,ale bohuzel se diskuse otocila tam kam jsme presne nechtela,bohuzel vidim ze prevahu maji zaslouzile matky,ucitelky na dovolene,a dietni aktivistky…Tlouštíkum Zdar!
Marro, vubec nechapu, proc jsi tu diskuzi zakladala ![]()
kovinka2 píše: …nevím tedy jestli kdžy mu dám k večeři dva rohlíky třeba s paštikou,jestli je to hodně…
Dočítám a reaguji postupně. Dva rohlíky mi tedy přijdou k večeři pro 6letého fakt hodně (a ještě s paštikou). Mám 7letého synovce a ten tedy dva rohlíky nesní ani náhodou. Dva rohlíky k večeři nejím ani já
a to opravdu nejsem kostitřas ![]()
Určitě bych zavedla režim jídel 5× denně, místo jednoho rohlíku k večeři dát kupu zeleniny, kór teď v létě by to neměl být problém. Paštiku vyměnit za něco s víc bílkovinami (zasytí na delší dobu), třeba plátkový sýr nebo šunku.
Nebo snad i raději zavést dvě večeře po menších porcích (na druhou večeři něco lehčího), než aby se takhle nafutroval najednou, protože nic celé odpoledne nejedl ![]()
A manžela bych tedy hnala, takhle kluka provokovat
Až se mu za pár let budou smát, tak on to zřejmě řešit nebude, že je jeho syn nšťastnej. Ach jo ![]()
Tedy holky, tak jsem to přelouskala a mám hrůzu z toho jak málo se někde jí
Já nevím, jestli tedy máme takové spalování, ale dva rohlíky k večeři mi tedy zase přijde normální a pro mě málo
Problémy s tloušťkou nemáme
já nevím, hodně dělají stravovací návyky, jasně, ale někdo přibírá i z „vody“ a někdo, kdyby snědl prase, tak nic ![]()
kozisek píše:
Tedy holky, tak jsem to přelouskala a mám hrůzu z toho jak málo se někde jíJá nevím, jestli tedy máme takové spalování, ale dva rohlíky k večeři mi tedy zase přijde normální a pro mě málo
Problémy s tloušťkou nemáme
já nevím, hodně dělají stravovací návyky, jasně, ale někdo přibírá i z „vody“ a někdo, kdyby snědl prase, tak nic
Tak já sním ke snídani nebo k večeři taky jenom 1 ks pečiva (cca 60g), kupuju celozrnné, pt po obyč rohlíku mám hned hlad a nemá to žádné živiny. Důležité je na ten rohlík dát kvalitní bílkoviny - sýry 30%, šunku s obsahem masa nad 80%, nízkotučná lučina nebo i vejce a k tomu aspon 100g zeleniny, ta dost zasytí.
Jinak pro zajímavost - mám sestřenici, která od 3 let jedla ke snídani 3 krajíce chleba se sádlem nebo salámem a k obědu většinou 5-6 knedlíků se svíčkovou či jinou omáčkou a byla furt vyhublá jak lunt
. Ted je jí skoro 30 , postavu má furt stejnou a cpe se vším možným. Z toho vyplývá, že každý má jiné tělo i spalování. Někdo se musí dost hlídat a druhý sní hromadu jídla a nemůže zase přibrat.
S tím souhlasím, že ta genetika tam prostě roli hraje, ať chceme nebo ne.
No já myslím tmavé pečivo
Ke snídani normálně tři dalamánky a za dvě hodiny mi kručí v břiše
Obyč rohlíky kupuji občas kvůli malému, prý se dětem do tří let nemá dávat na normální jídlo tmavé
Zase nejíme jako čuňata
vepřové skoro nedělám, ale množstevně sníme dost ![]()
kozisek píše:
S tím souhlasím, že ta genetika tam prostě roli hraje, ať chceme nebo ne.
No já myslím tmavé pečivoKe snídani normálně tři dalamánky a za dvě hodiny mi kručí v břiše
![]()
Obyč rohlíky kupuji občas kvůli malému, prý se dětem do tří let nemá dávat na normální jídlo tmavé
Zase nejíme jako čuňata
vepřové skoro nedělám, ale množstevně sníme dost
Klukovi taky kupuju bílé pečivo, někde jsem taky četla, že se to tmavé nemá dětem dávat snad až do 7 let
, pt. neumějí pořádně trávit vlákninu.
strace píše:kovinka2 píše: …nevím tedy jestli kdžy mu dám k večeři dva rohlíky třeba s paštikou,jestli je to hodně…...... Dva rohlíky k večeři nejím ani jáa to opravdu nejsem kostitřas
…
pokud ti staci na veceri 1 rohlik, potom se tvemu nazoru nedivim, ale celkem lituji navstevy, co u vas vecerej
![]()
Ja tu nevidim zadne rypani a zaslouzile matky nebo ucitelky! Vzdyt to kazdy myslel dobre!
a prece jsi nechtela slyset jen „neres to, vyroste z toho“ nebo „buclate deti jsou roztomile“ ![]()
Za prve to neni pravda, a za druhe to proste neni zdrave a muze se to dostat az ke zdravotnim potizim!
Je vase (nebo tva) vec co detem davas a jak je vedes a kdyz nechces slyset jine nazory, tak nezakladam diskuzi, ne? ![]()
Marro, a nezadržuje se malému voda kvůli srdci?
Tenhle porblém má i známá…