Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no zrovna jsem byla v kuchyni a zbyli tam brambory od včera z večeře.Tak jsem si taky říkala že vlastně muže být i s bramborem ![]()
kattkka píše:kovinka2 píše:Zrovna koprovka jde s bramborem.A s bramborem je lepsi.
tak já včera dala Kubanovi jeden menší chleba s máslem a šunkou a kupu zeleniny.akorát jsem šla včera do krámu nakoupit ovoce a koupila jsem vše ostatní jen to ovoce ne![]()
dnes dostane ke snidani to stejný jako včera večer ale k obědu dělám koprovkus knedlíkem.ona taky s ničím jiným nejde..
já jím dost často suchary místo pečiva..nevadí to když kojím![]()
Ja delavam omacky ale ja a mala je vetsinou jime s testovinama.Nektere jdou i ryzi. Nemam moc rada normalni knedlu takze kdyz uz tak bramborovou.
Tak tak, koprovka s bramborem je úplně super… Můjmanžel nemá moc knedlíky rád (jen ke svíčkové si ho dá, ale tu zas já dělám jednou za uherskej rok a taky jsme k ní měli brambory, protože knedlíky udělat pořádně neumím
), takže všechny omáčky jsou s bramborama nebo s těstovinama…
![]()
kate02 píše:kattkka píše:Tak tak, koprovka s bramborem je úplně super… Můjmanžel nemá moc knedlíky rád (jen ke svíčkové si ho dá, ale tu zas já dělám jednou za uherskej rok a taky jsme k ní měli brambory, protože knedlíky udělat pořádně neumímkovinka2 píše:Zrovna koprovka jde s bramborem.A s bramborem je lepsi.
tak já včera dala Kubanovi jeden menší chleba s máslem a šunkou a kupu zeleniny.akorát jsem šla včera do krámu nakoupit ovoce a koupila jsem vše ostatní jen to ovoce ne![]()
dnes dostane ke snidani to stejný jako včera večer ale k obědu dělám koprovkus knedlíkem.ona taky s ničím jiným nejde..
já jím dost často suchary místo pečiva..nevadí to když kojím![]()
Ja delavam omacky ale ja a mala je vetsinou jime s testovinama.Nektere jdou i ryzi. Nemam moc rada normalni knedlu takze kdyz uz tak bramborovou.), takže všechny omáčky jsou s bramborama nebo s těstovinama…
![]()
Doma knedlíky máme tak 2× do roka. Jinak vařím - rýži, kuskus, těstoviny, brambory, br.kaši a jde to skoro ke všemu ![]()
Delam luxusni domaci knedlicky… nakrajim a osmazim dva rohliky, vsypnu hrnek (cca ty dve deci) mouky, trochu soli, do toho tri zloutky a stejny hrnek mleka. Z trech bilku usleham snih, vsechno smicham, naliju do hrnecku a v hrnci varim.
Muj chlap normal knedlik neda do pusy, ale tento miluje… ![]()
Hlásím se také k ne knedlíkařům, u nás jdou jen bramborové
Veškeré omajdy dělám s bramborem, těstovinami a některé jdou i s rýží. Můj chlap si ťukal na čelo, když jsem neservírovala knedle a jak si zvykl. Nedrž se tradiční kuchyně, zkoušej ![]()
kozisek píše:
Hlásím se také k ne knedlíkařům, u nás jdou jen bramborovéVeškeré omajdy dělám s bramborem, těstovinami a některé jdou i s rýží. Můj chlap si ťukal na čelo, když jsem neservírovala knedle a jak si zvykl. Nedrž se tradiční kuchyně, zkoušej
Taky bramborový noky jsou vynikající ![]()
BaraDolezal píše:
Delam luxusni domaci knedlicky… nakrajim a osmazim dva rohliky, vsypnu hrnek (cca ty dve deci) mouky, trochu soli, do toho tri zloutky a stejny hrnek mleka. Z trech bilku usleham snih, vsechno smicham, naliju do hrnecku a v hrnci varim.
Muj chlap normal knedlik neda do pusy, ale tento miluje…
u mě je jakejkoliv recept, kde je šlehání, je out, nemám ráda patlání se se sněhem… Hlavně chlap knedlíky ani moc jíst nechce…
Ne, že by mu nechutnaly, ale vždycky prská, že si z toho tělo nic nevezme a tak…
![]()
kate02 píše:BaraDolezal píše:u mě je jakejkoliv recept, kde je šlehání, je out, nemám ráda patlání se se sněhem… Hlavně chlap knedlíky ani moc jíst nechce…
Muj chlap normal knedlik neda do pusy, ale tento miluje…Ne, že by mu nechutnaly, ale vždycky prská, že si z toho tělo nic nevezme a tak…
![]()
Panečku ten je uvědomělý
U nás takhle argumentuje na sladká jídla, že si může vzít sůšu po a ne to jíst jako hlavní jídlo
![]()
kozisek píše:
Hlásím se také k ne knedlíkařům, u nás jdou jen bramborovéVeškeré omajdy dělám s bramborem, těstovinami a některé jdou i s rýží. Můj chlap si ťukal na čelo, když jsem neservírovala knedle a jak si zvykl. Nedrž se tradiční kuchyně, zkoušej
Marti s čím děláš svíčkouvou?já jím knedlíky jeidně s touhle omáčkou chlap i s rajskou ale to my máme kolínka a ke kopračce dělám brambory
Mě chutnají těstoviny
chlapovi ho případně koupím, mě prostě knedlíky nechutnají a svíčková je dobrá, těstoviny také, tak proč ne spolu
![]()
Doma vaříme k rajské om. jenom špagety, jsem na to zvyklá už od dětství
Ke svíčkové si klidně houskový knedlík dám, ale zase jí doma máme tak 1× za rok.
MUFICE píše:
Doma vaříme k rajské om. jenom špagety, jsem na to zvyklá už od dětstvíKe svíčkové si klidně houskový knedlík dám, ale zase jí doma máme tak 1× za rok.
Vlastně knedlík k tomu dělá táta, tam chodíme na svátky ![]()
Jako svíčková a těstoviny, nic speciálního v tom nehledej, knedlík také chutná jako knedlík, je jedno jestli je k tomu rajská nebo svíčková, pořád je to knedlík
![]()
kozisek píše:kate02 píše:Panečku ten je uvědomělýBaraDolezal píše:u mě je jakejkoliv recept, kde je šlehání, je out, nemám ráda patlání se se sněhem… Hlavně chlap knedlíky ani moc jíst nechce…
Muj chlap normal knedlik neda do pusy, ale tento miluje…Ne, že by mu nechutnaly, ale vždycky prská, že si z toho tělo nic nevezme a tak…
![]()
![]()
![]()
U nás takhle argumentuje na sladká jídla, že si může vzít sůšu po a ne to jíst jako hlavní jídlo
![]()
No jo, ale vař mu pak…
Když chci něco zahustit obyč bílou moukou, tak taky prská… A vůbec…
Hlavně že pak v práci na něj koukaj jak na cvoka, když vidí jeho snídani
On je jak popelnice, může sníst co chce a stejně to na není vidět, ale co se týče vaření doma, tak se snaží, aby to bylo zdravý (je fakt, že vaří hodně i on
, když je doma )… Jen jsem zvědavá, jestli to u něj někdy přestane to dobrý spalování a začne se taky zakulacovat nebo ne
A to jeho mamce v jeho roce říkali, že jestli ho bude dál krmit tak, jak ho krmí, bude z něj obézní dítě… ![]()