Děti "špekáčci" :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
14.8.11 20:12

Ještě chci dodat, že u nás v rodině není nikdo tlustý..( myslím nějak výrazně)
Takže zde opravdu vliv stravování či genetika není příliš znát..
Naše Bára je taková přírodní záhada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.8.11 20:16
Lizbeth píše:
Ještě chci dodat, že u nás v rodině není nikdo tlustý..( myslím nějak výrazně)
Takže zde opravdu vliv stravování či genetika není příliš znát..
Naše Bára je taková přírodní záhada :mrgreen:

Myslim, ze tva holcicka je jeste malinka! Plno deti je buclatych.
Pokud by ale problem zustal treba i pri dochazce do skolky, asi bych zacala hledat reseni, ale to uz jsi tu vlastne napsala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.11 20:17
marra píše:
Bohunko ty aby ses neukazala,co :mrgreen: :mrgreen:

Pokud jsi diskusi založila pouze pro kladné ohlasy nebo pro konkrétní uživatelky, stačilo to zmínit.

Moje dcera byla jako malá hooodně buclaté mimino. Ale z dětských faldíčků by dítě mělo s každým rokem vyrůstat… Pokud se tak neděje - a nezlob se, ale váha 26 kg na 4,5 roku je velmi nad průměr - tak by bylo fajn vědět, proč to tak je. Ne pokyvovat hlavou, že je to normální… Nemyslím to zle, v životě by mne nenapadlo komentovat váhu dítěte, které potkám na hřišti - stejně jako bych to nedělala u dospělého, to je rozhodně obrovská nezdvořilost. Ale přehlížet to s tím, že „je prostě buclík, on z toho vyroste, má to v genech“, to je krátkozraké.

• Citovat
  • Upravit
22006
14.8.11 20:19
Anonymní píše:
marra píše:
Bohunko ty aby ses neukazala,co :mrgreen: :mrgreen:

Pokud jsi diskusi založila pouze pro kladné ohlasy nebo pro konkrétní uživatelky, stačilo to zmínit.

Moje dcera byla jako malá hooodně buclaté mimino. Ale z dětských faldíčků by dítě mělo s každým rokem vyrůstat… Pokud se tak neděje - a nezlob se, ale váha 26 kg na 4,5 roku je velmi nad průměr - tak by bylo fajn vědět, proč to tak je. Ne pokyvovat hlavou, že je to normální… Nemyslím to zle, v životě by mne nenapadlo komentovat váhu dítěte, které potkám na hřišti - stejně jako bych to nedělala u dospělého, to je rozhodně obrovská nezdvořilost. Ale přehlížet to s tím, že „je prostě buclík, on z toho vyroste, má to v genech“, to je krátkozraké.

Nevím, proč se mi to odeslalo anonymně, omlouvám se.

Bohunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
14.8.11 20:20
alanis píše:
beghiro a tak mě vysvětli proč mám každé dítě jiné a to bydlím dohromady ne bo třeba LIZBETH to má asi jako já. Tomu nerozumím :nevim:

Já mám taky každou holku jinou. První hubeňoura a drobná, druhá od narození vysoká a statná. TOHLE je genetika. Když je ale celá rodina do bůhvíkolikátého kolena obézní, tak to je podle mně nezdravý životní styl! (Genetika se na zdraví mimochodem podílí asi z 20%, životní styl asi ze 70%, zbytek je vliv prostředí).
Já se tu nechci hádat, myslím, že jsem svůj názor vyjádřila mírumilovně. Rozhodně nikoho nenazývám buřtíky, špekáčky, a na druhou stranu ani kostřičkami, nebo dětmi z Dachau (což jsou všechno dost urážlivé výrazy!).

Jen jsem chtěla říct, že od určitého věku - batolecího ani ne, spíš předškolního, bych byla obezřetná s posuzováním, co je ještě roztomilá boubelatost a co už je možný náběh na budoucí obezitu. A že obezita u dětí je čím dál častější problém sis určitě v ulicích všimla.
Měla jsem teď ve třídě kluka, který v 8mi letech vážil 96 kilo!!!!! Klouby v háji, skoro nemohl chodit, občas ho vozili i na invalidním vozíku. Jasně, tohle je extrém - jenže jeho rodiče ho v dobré víře, jak mu hezky dopřávají, takhle vykrmili až do invalidity. Jak říkám, extrém - ale prostě já osobně jsem v tomhle ohledu opatrná. A ještě jednou podtrhuji, co jsme psala i v prvním příspěvku - toto je každého věc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.8.11 20:21

Mne teda parek v rohliku u skoro petiletaka jednpou za mesic neprijde jako mor,nevidim duvod mu ho nedat–kazdopadne vsem dekuji za nazory,rada se zamyslim :wink:

• Citovat
  • Upravit
685
14.8.11 20:33

Tak mě je celkem jedno jaký má každý dítě, ale nebude mě žádná p. uč. říkat jaký mám životní styl atd. Žijeme normálně, sportujeme, vařím každej den. Byla tu celkem normální diskuze. Každý může mít jiný názor chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.8.11 20:41
alanis píše:
Tak mě je celkem jedno jaký má každý dítě, ale nebude mě žádná p. uč. říkat jaký mám životní styl atd. Žijeme normálně, sportujeme, vařím každej den. Byla tu celkem normální diskuze. Každý může mít jiný názor chápu.

dekuji alanis,ano myslela jsem diskusi opravdu v tom nejmirumilovnejsim duchu,a to ze deti nazvu spekacky,a za kazdym timto slovem dam srdce,tak to snad mluvi za vse ne?Me by zajimala jedn avec:CO SI MYSLITE DEJME TOMU O CTYRLETAKOVI,KTERY VAZI 12KILCO,TO UZ JE V PORADKU,NAD TIM SE NEPOZASTAVUJETE?????

• Citovat
  • Upravit
26093
14.8.11 20:43

jinak já vždycky u malýho řešila v těch tabulkách, jakej má poměr „délka x váha“ a tam se vždycky držel a drží okolo 50 percentilu, i něco málo pod ním… Takže to nijak zvlášť neřeším… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
14.8.11 20:51
Lizbeth píše:
No já se tu neplácám po rameni.. :nevim:
Spíš mám pocit, že se musím neustále v duchu obhajovat před pohledy ( a tušenými názory) rodičů hubených dětí..
Jak vysvětlit někomu, kdo nemá silnější dítě, že někdy se prostě takové dítě narodí a i když je půl roku JEN kojené, tak už tak vypadá jak kdyby celý den jedlo cukrovou vatu.. :?: :nevim:
Jak vysvětlit, že i když má do puntíku stejnou stravu jako vychrtlé dítě ( bílý jogurt, neslazenou přesnídávku, masozeleninový oběd, křupky be soli atd) vypadá jakoby jedlo denně buřtguláš? :?: :nevim:
Jak vysvětlit, že přestože jejich děti jí denně bonbony, sekanou a brumíka ke svačině a moje dítě ne, tak stejně vypadá jak pořízek??? :?: :nevim:
To prostě vysvětlit nejde..A dokud se jim nenarodí cvalík tak zvaně " bezpříčiny" tak to nikdo nebude brát jako fakt.A mimochodem párek v rohlíku odsuzuji i kdyby byl jednou za měsíc ( né že by po něm děti ihned ztloustly , ale je to nezdravé a to hledím především).
Jediné co bych ráda, aby si ostatní uvědomily, že baculaté dítě je občas i takové, které takové bude celý život ať už se bude stravovat jak chce..
A hodlám to tolerovat do 3 let věku - to je batole..
Pokud by moje dítě bylo špekaté ve věku školním určitě mě to nenechá chladnou..

:palec: :palec: Naprostý souhlas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
14.8.11 20:53
marra píše:
alanis píše:
Tak mě je celkem jedno jaký má každý dítě, ale nebude mě žádná p. uč. říkat jaký mám životní styl atd. Žijeme normálně, sportujeme, vařím každej den. Byla tu celkem normální diskuze. Každý může mít jiný názor chápu.
dekuji alanis,ano myslela jsem diskusi opravdu v tom nejmirumilovnejsim duchu,a to ze deti nazvu spekacky,a za kazdym timto slovem dam srdce,tak to snad mluvi za vse ne?Me by zajimala jedn avec:CO SI MYSLITE DEJME TOMU O CTYRLETAKOVI,KTERY VAZI 12KILCO,TO UZ JE V PORADKU,NAD TIM SE NEPOZASTAVUJETE?????

Noo, to je hodně málo, ale taky záleží na pohlaví a výšce 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
14.8.11 20:55
faj píše:
Lizbeth píše:
No já se tu neplácám po rameni.. :nevim:
Spíš mám pocit, že se musím neustále v duchu obhajovat před pohledy ( a tušenými názory) rodičů hubených dětí..
Jak vysvětlit někomu, kdo nemá silnější dítě, že někdy se prostě takové dítě narodí a i když je půl roku JEN kojené, tak už tak vypadá jak kdyby celý den jedlo cukrovou vatu.. :?: :nevim:
Jak vysvětlit, že i když má do puntíku stejnou stravu jako vychrtlé dítě ( bílý jogurt, neslazenou přesnídávku, masozeleninový oběd, křupky be soli atd) vypadá jakoby jedlo denně buřtguláš? :?: :nevim:
Jak vysvětlit, že přestože jejich děti jí denně bonbony, sekanou a brumíka ke svačině a moje dítě ne, tak stejně vypadá jak pořízek??? :?: :nevim:
To prostě vysvětlit nejde..A dokud se jim nenarodí cvalík tak zvaně " bezpříčiny" tak to nikdo nebude brát jako fakt.A mimochodem párek v rohlíku odsuzuji i kdyby byl jednou za měsíc ( né že by po něm děti ihned ztloustly , ale je to nezdravé a to hledím především).
Jediné co bych ráda, aby si ostatní uvědomily, že baculaté dítě je občas i takové, které takové bude celý život ať už se bude stravovat jak chce..
A hodlám to tolerovat do 3 let věku - to je batole..
Pokud by moje dítě bylo špekaté ve věku školním určitě mě to nenechá chladnou..
:palec: :palec: Naprostý souhlas :kytka:

Ano, Lizbeth, s tíhle souhlasím i já. A chápu naprosto, taky jsem měla mimina cvalíky a ta mladší je tak o rok větší, než její vrstevníci, přestože se stravuje stejně, jako její drobnoučká a hubená sestra. Tenhle názor beru, je vyjádřený slušně, věcně, bez invektiv :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
14.8.11 21:14

Mala ma 100cm a 18-20kg.Ma 2,5 roku.Je hodne aktivni ale proste je ji kus.Narodila se s vahou 4620 a 54cm.Zustalo nam to.

Příspěvek upraven 14.08.11 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
14.8.11 21:18
marra píše:
alanis píše:

Marro, já se nad tím určitě pozastavím. Nekomentuju to - nikdy podobné věci nekomentuji - ale pozastavím. A řekla bych totéž, co předtím (ostatně už jsem to tu i v pár diskusích napsala) - že každé dítě je jiné, ale chtělo by to vědět, proč tak výrazně vybočuje z průměru. Ne nad tím mávnout rukou, že „ono se to časem spraví“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
14.8.11 21:27

Teda ta fotečka mladší bych řekla že ne ale ten starší je opravdu takovje buclatější nic ve zlém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová