Děti "špekáčci" :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27008
14.8.11 19:20

Tak můj skoro 4 letý syn má 18 kg skoro a asi 107 cm ale má teda stehýnka a pupek ne moc ale oproti mladšímu kterému bude rok a nemá ani 9 kg(starší měl v roce 11) mipřijde baculatej ale moje děti nemaj kulatý hlavinky tka to není vidět a ten mladíš naopak vypadá jak vychrtlina přitom papá no moc ne kojíme hodně a za den má 4-5 příkrm a stejně toho moc nesní je věčně v pohybu…zas naopak znám děti který jsou vyloženě tlustý a rodiče je cpou ještě sladkým a čímkoliv to mi je teda proti srsti…jako neboj vyrostou z toho ůj manžel byl prý taky takový a ted je vysokej a vychrtlej a to jí až moc :wink: a pokud máte baculatost danou geneticky prd na lidi a pošli je někam:)moje děti hlavně ted ten mladší vypadá jak hubenour ale jen díky tomu že moje děti nemají kulaté hlavinky…to taky dělá sovje…dneska tu byla známá se stejně starým kloučkem jako můj mladší a ten má tka kulatounkou hlavinku že vypadá podle hlavinky tak melounek ale tělíčko i kdžy má pupík v normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
14.8.11 19:21

BTW:teda váha staršího se mi zdá teda hodně oproti mému tka to mlčím :mrgreen: třeba má taky těžký kosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.8.11 19:22

Starší dcera je totiž také hubené dítě..Krásně svalnatá a hubená - prostě modelka..
Mladší je buclík..
A strava je pořád stejná..žádné změny..
Proto vím, že né vždy to je vlivem stravy a výchovy..
( a musím přiznat, že dokud jsem měla jen hubenou dceru, tak jsem si o špekáčcích myslela také své..ted už je mi to ale jasné :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
14.8.11 19:27
marra píše:
Mně taky neprijde ze jsou na pohled nenjk extra tlusti,kluci maji spis ..velke..hlavicky,jako velke líca,a jsou takovi podsaditi,s vezsim briskem,takze mozna proto to dava dojem spekounku,le je prvada ze lekarka mi ani jednou nerekla ze jsou nejak obezni to vubec,prave naopak ,rika ze jsou spravni Valaši :mrgreen:

Hodím ti sem fotku (mimina) Matyho…když píšeš o těch tvářičkách :lol:
Váhu si mám zapsanou jen do roka (to měl 9,5kg), pak už si nepamatuju…teď na pětileté prohlídce měl 20,5kg a je spíš hubenější. Jen ty tvářičky mu zůstaly :lol: .
Každopádně - jak píšou holky. Na zasloužilé matky se vyprdni :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
marra
14.8.11 19:38

holky tak jak tady nekdo psal,ze kdyz vidi buclte ditee tak si mysli jak ho neprecpavame,ano me deti maji apetit nikdy nebyly problemy v jidle,ani vybirave,ani nimrave,ale fakt se snazime dodrzovat nejake mety,a kdyz jim sem tam dam parek v rohliku,treba ve meste,tak si myslim ze se svet nezbori,ja fakt zase kdyz vidim vychrtle dite,tak si predne vybavim jak sedi u stolu,matka v nervach,ze dite nechce jist,a ono si s matkou dela co chce,takze tak asi,prikladma foto mych spekounku :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
26093
14.8.11 19:49

mě včera dostala tchýně, když o našem prckovi řekla, že má velkej zadek, ale jinak je mrštnej… 8-o přitom, jestli mrňous něco má, tak břicho, ale zadek teda určitě ne… :pocitac: Jako já sama to neřeším, spíš mám strach, aby to nškdo blbě neplácl před ním… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
14.8.11 19:50

Nevím. Jedna věc je, že cizí ženské nemají co hodnotit postavu a vizáž mého dítěte, to bez debaty. Druhá věc ale je poplácavat se tu po rameni a porovnávat si, kdo má buclatější dítě… :think: U mimin to vůbec neřeším, moje děti byly dlouho pouze kojené a v té době byly neuvěřitelně boubelaté, ale já věděla, že to není „tloušťka“ - protože zkrátka nemají být po čem tlusté. Jenže když dítě roste, tak se má vytahovat a postupně zeštíhlovat… Pokud někomu přijde buclatost u 5ti letého dítěte roztomilá a čistě geneticky podmíněná, tak prosím. Já bych se minimálně pozastavila nad životním stylem (celé rodiny), jestli dítě nemá málo pohybu a nevhodné složení stravy a podobně. Vidím totiž v praxi hodně dětí opravdu obézních - a to už potom není žádná sranda, to už jde o zdraví a o život.
Ale každého věc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
14.8.11 19:57
baghira píše:
Nevím. Jedna věc je, že cizí ženské nemají co hodnotit postavu a vizáž mého dítěte, to bez debaty. Druhá věc ale je poplácavat se tu po rameni a porovnávat si, kdo má buclatější dítě… :think: U mimin to vůbec neřeším, moje děti byly dlouho pouze kojené a v té době byly neuvěřitelně boubelaté, ale já věděla, že to není „tloušťka“ - protože zkrátka nemají být po čem tlusté. Jenže když dítě roste, tak se má vytahovat a postupně zeštíhlovat… Pokud někomu přijde buclatost u 5ti letého dítěte roztomilá a čistě geneticky podmíněná, tak prosím. Já bych se minimálně pozastavila nad životním stylem (celé rodiny), jestli dítě nemá málo pohybu a nevhodné složení stravy a podobně. Vidím totiž v praxi hodně dětí opravdu obézních - a to už potom není žádná sranda, to už jde o zdraví a o život.
Ale každého věc!

Zaplaťpánbůh, že to jednou nejsem já, kdo něco podobného napíše první :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.8.11 20:00

Baghiro,diskuse byla zalozena v dobrem,zadne poplacavani tady nevidim,a to ze debatujem o tom ,kolik ktere dite vazi,na tom nevidim nic spatneho,pokud se ti diskuse nezda muzes se pripojit treba k diskusi o zehleni pradla :roll: jinak ano zivotni styl rodiny je velmi dulezity, a taky ho dodrzujem,ale genetika je jedna vec a vsezravost druha

• Citovat
  • Upravit
marra
14.8.11 20:01

Bohunko ty aby ses neukazala,co :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2901
14.8.11 20:05
marra píše:
Baghiro,diskuse byla zalozena v dobrem,zadne poplacavani tady nevidim,a to ze debatujem o tom ,kolik ktere dite vazi,na tom nevidim nic spatneho,pokud se ti diskuse nezda muzes se pripojit treba k diskusi o zehleni pradla :roll: jinak ano zivotni styl rodiny je velmi dulezity, a taky ho dodrzujem,ale genetika je jedna vec a vsezravost druha

A já myslela, Marro, že mám taky právo na svůj názor. Tak mě ho nech prosím vyjádřit a neposílej mě do diskuse o žehlení prádla;) Děkuji a přeji hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.8.11 20:08

beghiro a tak mě vysvětli proč mám každé dítě jiné a to bydlím dohromady ne bo třeba LIZBETH to má asi jako já. Tomu nerozumím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.8.11 20:08

No já se tu neplácám po rameni.. :nevim:
Spíš mám pocit, že se musím neustále v duchu obhajovat před pohledy ( a tušenými názory) rodičů hubených dětí..
Jak vysvětlit někomu, kdo nemá silnější dítě, že někdy se prostě takové dítě narodí a i když je půl roku JEN kojené, tak už tak vypadá jak kdyby celý den jedlo cukrovou vatu.. :?: :nevim:
Jak vysvětlit, že i když má do puntíku stejnou stravu jako vychrtlé dítě ( bílý jogurt, neslazenou přesnídávku, masozeleninový oběd, křupky be soli atd) vypadá jakoby jedlo denně buřtguláš?
:?: :nevim:
Jak vysvětlit, že přestože jejich děti jí denně bonbony, sekanou a brumíka ke svačině a moje dítě ne, tak stejně vypadá jak pořízek??? :?: :nevim:
To prostě vysvětlit nejde..A dokud se jim nenarodí cvalík tak zvaně " bezpříčiny" tak to nikdo nebude brát jako fakt.

A mimochodem párek v rohlíku odsuzuji i kdyby byl jednou za měsíc ( né že by po něm děti ihned ztloustly , ale je to nezdravé a to hledím především).
Jediné co bych ráda, aby si ostatní uvědomily, že baculaté dítě je občas i takové, které takové bude celý život ať už se bude stravovat jak chce..
A hodlám to tolerovat do 3 let věku - to je batole..
Pokud by moje dítě bylo špekaté ve věku školním určitě mě to nenechá chladnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.8.11 20:09
Nase mala ma pet a pul roku a ma 17 kg. Myslim, ze starsi kluk uz
baghira píše:
Ale každého věc!

Myslim, ze na tom urcite neco bude… :think: Ja sama se na dedicnou nadvahu vymlouvala pet let. Potom jsem si rekla DOST a dedicnou nadvahu snizila o dvacet kilo!
Myslim, ze geneticke dispozice samozrejme mohou byt (u me jsou, ale maji minimalni vliv) ale v min. 70 % se s vahou da neco delat… i u ditete… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.8.11 20:11
alanis píše:
beghiro a tak mě vysvětli proč mám každé dítě jiné a to bydlím dohromady ne bo třeba LIZBETH to má asi jako já. Tomu nerozumím :nevim:

Muze to byt tim, ze kazde dite potrebuje individualni pristup - ja priberu i ze vzduchu, kdyzto segra zvali tri vetrniky, dve slehacky a zapije to sladkou kavou a porad je hubenour!!!
Proto i tve deti muzou byt odlisne a co jednoho metabolismus zvladne, druhemu uz ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová