Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
DObrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, cca před měsícem jsme si s přítelem pronajaly byt s tím že když budeme spolu sami že vše bude jiné. Ale narazily jsme na sousedy, kteří sice ze začátku byly milí ale teď nás akorát stahují a cigerety a dá se říct že v některých věcech využívají přítelovu povahu. No ale k věci. Můj přítel, který je mimochodem dost starý na to aby měl svoje názory a rozhodnutí se začal řídit jejich vztahem a nejspíš to tak chce zařídit i u nás tak jako to mají oni, takže abych já celej den jak pinda delala všechno a on jenom chodil do práce a tím to pro něj hasne, soused mu řekl že si ode mě nechá s át na hlavu a on se toho chytl a chová se ke mě naprosto nepříčetne, od dnešního rána jen brečím že nechápu co se s ním děje, a aby toho nebylo málo tak jsem si u sousedů včera nechala brýle a dneska jsem si pro ně šla se slovy že chci svoje věci a že soused u mě zkončil, on na mě začal řvát a zabouchl, tak jsem silněji zabouchala a on mě chytil mezi prsy a krkem a odstrčil mě na zeď a začal mi sprostě nadávat. Jen proto že jsem mu řekla že skončil. Volala jsem o pomoc přítele protože jsem měla strach, doma jsem mu vysvětlila že by s tím měl něco udělat tak se sebral a šel k němu, po půl hodině jsem na něj klepala že jedu do práce. Tak šel teda přítel domu a vyčetl mi že si za to můžu sama že jsem mu neměla říkat že u mě skončil. Takže já jsem teď ta nejhorší a všichni jsou svatí, jedinej problém je ten že přítel je ten tip člověka co se sebou nechá lehce manipulovat. Chtěla bych Vás poprosit o radu jak na něj, aby se mu otevřely oči a poznal co jsou oni zač. Předem moc děkuji za Vaše názory ![]()
Kdyby to bylo tak jednoduché, tak napíšu odstěhovat se, ale chápu, že to zrovna není jen tak.
Je zvláštní že se přítel nechal takhle zfanatizovat ![]()
Přítel se Tě měl zastat ať už jsi řekla cokoliv… Větou že si za to můžu sama by mě akorát donutil si sbalit kufry
![]()
Nechápu, že se takhle chová. To nepřemýšlí? A ty chceš být s někým, kdo nepřemýšlí a chová se k tobě tímto způsobem?
@Mejminka píše:
DObrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, cca před měsícem jsme si s přítelem pronajaly byts tím že když budeme spolu sami že vše bude jiné. Ale narazily jsme na sousedy, kteří sice ze začátku byly milí ale teď nás akorát stahují a cigerety a dá se říct že v některých věcech využívají přítelovu povahu. No ale k věci. Můj přítel, který je mimochodem dost starý na to aby měl svoje názory a rozhodnutí se začal řídit jejich vztahem a nejspíš to tak chce zařídit i u nás tak jako to mají oni, takže abych já celej den jak pinda delala všechno a on jenom chodil do práce a tím to pro něj hasne, soused mu řekl že si ode mě nechá s át na hlavu a on se toho chytl a chová se ke mě naprosto nepříčetne, od dnešního rána jen brečím že nechápu co se s ním děje, a aby toho nebylo málo tak jsem si u sousedů včera nechala brýle a dneska jsem si pro ně šla se slovy že chci svoje věci a že soused u mě zkončil, on na mě začal řvát a zabouchl, tak jsem silněji zabouchala a on mě chytil mezi prsy a krkem a odstrčil mě na zeď a začal mi sprostě nadávat. Jen proto že jsem mu řekla že skončil. Volala jsem o pomoc přítele protože jsem měla strach, doma jsem mu vysvětlila že by s tím měl něco udělat tak se sebral a šel k němu, po půl hodině jsem na něj klepala že jedu do práce. Tak šel teda přítel domu a vyčetl mi že si za to můžu sama že jsem mu neměla říkat že u mě skončil. Takže já jsem teď ta nejhorší a všichni jsou svatí, jedinej problém je ten že přítel je ten tip člověka co se sebou nechá lehce manipulovat. Chtěla bych Vás poprosit o radu jak na něj, aby se mu otevřely oči a poznal co jsou oni zač. Předem moc děkuji za Vaše názory
To mám chápat asi tak, že ani před tím nebyl ten vztah růžovej? Předpokládám, že poprvé bydlíš s chlapem - vyznívá mi to tak a taky, že jsi poměrně mladá, takže za mě - dokud můžeš, sbal si věci a uteč, přesně jak píše @tamata svůj k svému, buď ráda, že se to u přítele projevilo tak brzy… ![]()
J8 jsem člověk který nedokáže být sám, nemám finanční prostředky na to abych bydlela sama a domu se vratit nechci. Fakt si nevím rady a hlavně je tady jeden velikej zásadní problém a to ten že ho fakt miluju ![]()
@Mejminka píše:
J8 jsem člověk který nedokáže být sám, nemám finanční prostředky na to abych bydlela sama a domu se vratit nechci. Fakt si nevím rady a hlavně je tady jeden velikej zásadní problém a to ten že ho fakt miluju
Chtěla si poradit, rady si dostala, to že si zamilovaná žádná z nás neovlivní, ale - každej svého štěstí strůjcem… ![]()
Nic sousedovi nepůjčuj, hlídej si své věci, peníze atd…nijak už souseda nekomentuj…neexistuje…pokud ho potkáš, pozdrav a jdi…nic víc…(to aby tě „nepomluvil“, že ho nezdravíš
)…pokud bude chtít cokoliv půjčit, ať půjčí přítel…cigarety zrovna nemáš, došly…ale přítel má-on rád půjčí…
…pokud by došlo na půjčky peněz, což je pravděpodobný…opět…já mám kartu, hotovost nemám u sebe, ale „XY“(doplň jméno přítele) ti rád půjčí…viď miláčku???
To by bylo, aby se neprobral…
@Mejminka
no, prvni, co me napadlo je - kolik je vam let?
a druhe - vazne chces stravit zivot s clovekem, ktery se chova podle rad souseda? az si najde kamarada, ktery svoji partnerku bije, tak i on prijde a da ti par facek?
@Mejminka nastav nějaké mantinely, zda na ně nebude chtít přistoupit šla bych pryč. Tímhle jen ztratíš čas!
To samé s radami…budete něco kupovat : „Miláčku, koupíme modrou nebo zelenou sedačku???“ Já ti nevím…víš co, jdi se zeptat Karla… (soused) ![]()
@Mejminka píše:
J8 jsem člověk který nedokáže být sám, nemám finanční prostředky na to abych bydlela sama a domu se vratit nechci. Fakt si nevím rady a hlavně je tady jeden velikej zásadní problém a to ten že ho fakt miluju
No, tak v tom případě s ním zůstaň a za 20, 30 let si nestěžuj, jak sis po… život
Já bych se odstěhovala od něj, byla by to taková šance, aby mu došlo, že se chová jak idiot, pokud by mu to nedošlo, tak smůla…přeci si nenecháš zničit život…
Chci poradit jak na něj aby se sklidnil a uvědomil si pár věcí.