Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, o svátcích v červenci, jezdí můj muž už několik let s kámoši na kolo, teď máme 1,5 letou holčičku, tak jsme se rozhodli s kamarádkami, že v tu dobu budem jezdit též někam, než být doma, nic méně, kamarádi jedou na týden na vodu, muž chce jet též a to se mi už nelíbí, copak nikdo nedokáže pochopit, že nechci být pořád sama, jenže když ho nepustím, budu semetrika a za všechno můžu já. Copak je to špatné, že chci, aby trávil čas s námi. Samozřejmě, že z těch kamarádů ještě nikdo nemá rodinu. Kdybych na tu dobu mohla aspoň někam jet, ale prostě v tu dobu buď nikdo není doma nebo nemá na mě čas..omlouvám se, ale prostě se potřebuji vypsat.. ![]()
A mluvila jsi s ním o tom?
Pokud byl letos na těch kolech, tak bych mu asi řekla, že by snad mohla stačit jedna dovolená bez vás. Mě by to teda taky štvalo. Můj muž třeba přišel o dost kamarádů tím, že si pořídil dítě, protože najednou začal mít jiný zájmy, nechodil na všechny akce…
Já tě chápu - pořád říkám, že nejhorší jsou svobodní kamarádi manžela
. Tak si zkus na každý den třeba pozvat nějakou kamarádku, někam si zajděte, může u tebe přespat…Není to nic moc, ale lepší než nic. Já bych asi manželovi řekla, že mi to vadí, ale pokud by i tak chtěl jet, jel by…taky bych si připadala jako semetrika, kdybych trvala na tom, ať je doma. Můj muž naštěstí s něčím takovým zatím nepřišel, ale taky má nějaké svoje úlety, jako za svobodna a bezdětna…holt to ti chlapi mají jednodušší. Drž se ![]()
@kalinkab píše:
Ahoj holky, o svátcích v červenci, jezdí můj muž už několik let s kámoši na kolo, teď máme 1,5 letou holčičku, tak jsme se rozhodli s kamarádkami, že v tu dobu budem jezdit též někam, než být doma, nic méně, kamarádi jedou na týden na vodu, muž chce jet též a to se mi už nelíbí, copak nikdo nedokáže pochopit, že nechci být pořád sama, jenže když ho nepustím, budu semetrika a za všechno můžu já. Copak je to špatné, že chci, aby trávil čas s námi. Samozřejmě, že z těch kamarádů ještě nikdo nemá rodinu. Kdybych na tu dobu mohla aspoň někam jet, ale prostě v tu dobu buď nikdo není doma nebo nemá na mě čas..omlouvám se, ale prostě se potřebuji vypsat..
a proč neches jet s ním, nekam se podívat, on by si na tebe ten den mohl udelat, ale nevím, tohle se svým aprtnerem nezažívám, bud když jede jede sám, ale pak namt o vynharazuje ![]()
Asi záleží, ja to máte dohodnuté, jestli jedno volno každý zvlášť a druhé společně
fakt záleží na dohodě, řekni mu svoji představu, třeba netuší, že chceš být taky chvíli s ním ![]()
Těžko říct, to musí on sám… můj taky jede s chlapama, ale je to za rok třeba 3×, ale vždycky na pár dní. Máme dvě děti - 21 měsíců a 6 týdnů a pustím ho. 2 týdny v létě se mi nezdají tak moc.
Můj třeba přijde z práce a dělá v dílně nebo na baráku, tak s námi v součtu taky moc není, ale jinak ot nejde, nadře se jak vůl a zaslouží si odpočinek. Nám se věnuje maximálně jak může a moc teď pomáhá, jak máme miminko.
No, to by me hodne stvalo, kdyby s tim prisel…
nejakou spolecnou dovolenou mate taky? chapu, ze chlap potrebuje oraz a jedna samostatna dovolena v pohode, druha uz by me nenechala v klidu ![]()
A jedete pak ještě spolu na dovolenou? Jestli ne, tak to je hodně blbý…
Jestli jste měli (nebo budete mít) i společnou dovolenou, tak bych to zkousla, ale jestli veškeré své letní volno stráví s kamarády, tak to už bych se asi ozvala
asi bych mu vyloženě nezakázala jet, to si stejně nakonec rozhodne sám, ale rozhodně bych mu to „omlátila o hlavu“ ![]()
@kalinkab já bych mu dítě pak nechala a jela někam já, sama nebo s kamarádkami. Odpočineš si, on si užije dítě
Ale jinak by asi bylotrochu divné, pokud nejezdíte spolu a ezdili byste výhradně odděleně
My jsme se o tom bavili, řekla jsem mu, ať se na to podívá z mé stránky, jak by se mu to líbilo..jedem ještě na 1 dovču, ale opět s kamarády…na jaře jsem nám naplánovala na prázky prodloužený víkend, který se neuskutečnil, nevadí mi to, ale prostě, aby jel ještě na 1 s kamarády, jo, kdyby dítě bylo větší, ale co já s tak malým prckem..no a co se týče kamarádek, ty jedou na tu dovču též, takže já tu budu úplně sama…
Pokud už byl na kolech, na druhou dovolenou bez nás bych ho nepustila a klidně budu za semetriku
Jedete někam společně? Nevím kolik má manžel v práci volno ale dva týdny na léto je dost, pak někam v zimě atd.
@kalinkab píše:
My jsme se o tom bavili, řekla jsem mu, ať se na to podívá z mé stránky, jak by se mu to líbilo..jedem ještě na 1 dovču, ale opět s kamarády…na jaře jsem nám naplánovala na prázky prodloužený víkend, který se neuskutečnil, nevadí mi to, ale prostě, aby jel ještě na 1 s kamarády, jo, kdyby dítě bylo větší, ale co já s tak malým prckem..no a co se týče kamarádek, ty jedou na tu dovču též, takže já tu budu úplně sama…
Pak by mi přišlo logický nechat ho jet jednou na týden s chlapama a dvakrát společně. Další rok už třeba pojedete na vodu všichni a nebudete to muset řešit.
Ty kamarádky teda nemají děti nebo už je mají velké, když teď jedou taky na tu vodu?
Navrhni, že když byl sám na kole, ty by jsi mohla jet naopak sama na vodu a on se postarat o dítě
jinak jedna odděelena dovolená by mu měla stačit. Pak už to zavání sobectvím ![]()