Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nj, ale my jedem 1 společně a on 2× s kamarády a kdo má dítě jsme jen my, druhý pár, co má dítě, to vyřešil tak, že jednou odděleně, 2× spolu…
A co nějaký kompromis? Buď, že ty taky pojedeš někam na týden a on bude hlídat dítě, což už ho vidím, jak si bere týden dovču a sedí doma na p.deli
Anebo co jet na vodu taky? Já teda s dětmi bych nejela, na to jsem líná, ale mám kamarády, co jeli s tříměsíčním děckem, může to být sranda, tak jeďte s nima, jestli teda nejedou nějakou divokou vodu. Anebo prostě vyhlaš vodu pro děti, nějakou Vltavu nebo Berounku, kratší úseky, pohotovostní auto a ať se nějací známí nejlépe s dětmi přidaj.
Naopak, já mám nejradši dovolené s někým dalším, když třeba jedeme 2-3 rodinky, o to je to větší sranda. Sami spolu jako rodina jsme furt o víkendech, takže o dovolenou mám ráda změnu.
@kalinkab píše:
Nj, ale my jedem 1 společně a on 2× s kamarády a kdo má dítě jsme jen my, druhý pár, co má dítě, to vyřešil tak, že jednou odděleně, 2× spolu…
Jj je to vůči tobě nefér, pokud chce jet, měl by ti to nějak kompenzovat, když ti to vadí.
Takže máš na výber takto:
Takže se rozhodni…
A nemůžeš jim na té vodě s malou dělat „doprovodné vozidlo“? My jsme takhle kdysi byli s kamarády, kteří měli jako jediní z party dítě. Kámoška s prckem přejela do kempu kde jsme měli nocovat, my tam dojeli na lodích a večer jsme byli spolu. Některý den s ní byl manžel (a druhý jel na lodi sám) a bylo to v pohodě. Ona si třeba sjela nějaký jez (ještě kojila, takže to nešlo na celý den na loď). Je to jen o vůli a domluvě.
Ty už máš dítě větší, předpokládám že nekojíš, tak se ten týden můžete na lodi střídat. Jeden den na lodi a druhý den s prckem.
Příspěvek upraven 01.08.13 v 12:06
No, právě na vodu bych ji nebrala, mám strach…a nemám nikoho, kdo by ji pohlídal… ![]()
@Dafné píše:
A nemůžeš jim na té vodě s malou dělat „doprovodné vozidlo“? My jsme takhle kdysi byli s kamarády, kteří měli jako jediní z party dítě. Kámoška s prckem přejela do kempu kde jsme měli nocovat, my tam dojeli na lodích a večer jsme byli spolu. Některý den s ní byl manžel (a druhý jel na lodi sám) a bylo to v pohodě. Ona si třeba sjela nějaký jez (ještě kojila, takže to nešlo na celý den na loď). Je to jen o vůli a domluvě.Ty už máš dítě větší, předpokládám že nekojíš, tak se ten týden můžete na lodi střídat. Jeden den na lodi a druhý den s prckem.
Příspěvek upraven 01.08.13 v 12:06
Super řešení. ![]()
@avm3 píše:
Takže máš na výber takto:
- buď budeš za semetriku a zákážeš, ale budeš spokojená a nastavíš tak vlastně pravidla do budoucna
- nebo dovolíš, budeš nespokojená, pořád to budeš řešit a příští rok to bude stejné
Takže se rozhodni…
@kalinkab píše:
No, právě na vodu bych ji nebrala, mám strach…a nemám nikoho, kdo by ji pohlídal…
No pokud jedou na vodu tvoje kamarádky, tak mu můžeš říct, že on byl na kolech sám, pak společná a na vodu zas pojedeš ty s kamoškama, aby to bylo vyvážené. Třeba zvolí variantu dvakrát s rodinou, jednou sám. ![]()
@kalinkab píše:
No, právě na vodu bych ji nebrala, mám strach…a nemám nikoho, kdo by ji pohlídal…
proč, jsou vesty a m, yslím si, že ybch se toho tolika nebála
@kalinkab píše:
My jsme se o tom bavili, řekla jsem mu, ať se na to podívá z mé stránky, jak by se mu to líbilo..jedem ještě na 1 dovču, ale opět s kamarády…na jaře jsem nám naplánovala na prázky prodloužený víkend, který se neuskutečnil, nevadí mi to, ale prostě, aby jel ještě na 1 s kamarády, jo, kdyby dítě bylo větší, ale co já s tak malým prckem..no a co se týče kamarádek, ty jedou na tu dovču též, takže já tu budu úplně sama…
no a proč nejedeš s ním, když i kamarádky jedou? V čem je problém?
Nebo bych jela sama s dětmi někam do penzionu s dětským bazénem a pak s manželem jako rodina na společnou dovolenou… a tak bych to plánovala každý rok…
Hele, ja mam to same. Muj chlap jede na dovcu tak dva az trikrat s nama a pak jede v zime 3-4 na hory s klukama, ted uz jede potreti za leto zase na 4 dny do svicarska lozit po horach. Pak jezdi na tyden do turecka a irska na golf. Zvykla jsem si a s malou 1,5 roku si uzivame i sami:)
A ty pojedeš potom taky na dva týdny sama pryč? Jestli ne, tak on by taky nikam nejel..
![]()
Taky moc nechápu, proč nejedeš i s dítětem s nimi. Pokud to správně chápu, tak je to nějaká větší parta společných kamarádů, se kterými jste dřív jezdili oba, ne pánská jízda. Jestli se bojíš posadit dítě do lodě, tak můžete dělat doprovodn vozidlo a můžete se nějak prostřídat, všechno jde když se chce. Taky by se mi nelíbilo, kdyby můj muž chtěl strávit většinu letní dovolené bez nás a já bych měla být týden sama na dítě, ale na druhou stranu chápu tvého muže, že se kvůli dítěti nechce vzdát všech aktivit, které měl předtím rád, a sedět doma na zadku. Hledejte řešení, jak si tu dovolenou užít společně.