Chodíte na paragraf?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
30.1.17 15:04

@Tina94 většinou povoláme spolehlivou chůvu. Mám v práci věci, které prostě nepočkají a něco se určitě dá udělat doma, ale moc toho není. A abych každý měsíc chyběla (navíc neplánovaně), to bych se se slušnou prací mohla rozloučit. Babičku máme jen jednu, je nemocná a těžko pohlídá. Navíc bydlí daleko.

Když měli horečky, tak jsem samozřejmě byla doma, ale vždycky dovolená. Paragraf jsem si brala asi jen jednou za celý život. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
30.1.17 15:06

Moje dítě nemocný není 8) takže zatím jsem si vzala jeden sick-day. Jinak bych asi měla home office, čtyřleté smrádě mě nechá pracovat a staví si puzzle nebo kostky nebo si hraje s kouzelným čtením.

Hlavně nechodit k doktorce, v té uchrchlané čekárně trochu nakřáplý dítě chytne chorobu, že je to pak na 14 dní doma s antibiotikama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24153
30.1.17 15:18

Beru si home office.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
30.1.17 15:43

U nás aktuální situace. Syn od pátku chřipku. V pátek dopoledne
doma mazel. Pak já.
Dnes já home office. Zítra dopoledne taktéž. Odpoledne vedu poradu a do práce musím. :roll:
Na oběd ho vezu k dědovi, kde bude do středy, pak už snad škola.
Do toho ještě mladší syn.
Pytlikujeme to asi jako všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
30.1.17 15:44
@LLenule111 píše:
Mě to teprve čeká až malej nastoupí do školky, já do nového zaměstnání..to pak budou v práci pohledy :nevim: Ale za nemoc se přece nemůže, ale zaměstnavatelé to nechápou, některé to ani nezajímá co s nemocným dítětem.

Ono svým způsobem, proč by je to mělo zajímat… když se někdo zajímá, zda potenciální zaměstnanec má děti, tak je hned oheň na střeše, že je to diskriminace ale když už tam někoho má a má ho každý měsíc na paragrafu, tak z toho má být nadšený? Ne, správné by bylo, když se tedy nesmí ptát, tak by to pak ale nemělo ovlivňovat tu práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
30.1.17 17:37

Já chodím, ale výjimečně. Naštěstí nemám moc nemocné dítě. Když už se stane, snažím se vrátit co nejdřív do práce - jsem s dcerou doma třeba první 2-3 dny, kdy je jí nejhůř a pak už mám hlídání. Je fakt, že tohle je velká pomoc a moc si jí cením, hodně lidí to tak nemá. Rodiče jsou v důchodu a bydlí s námi a manžel bývá hodně doma mezi směnami. Nejdéle jsem s dcerkou byla doma teď na podzim - měla meningitidu a byla fakt hodně špatná, byla jsem s ní skoro 3 týdny - nejdřív nemocnici a pak doma. V práci mi nikdo neřekl ani slovo, bylo to fakt zlé, tak nám spíš drželi palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
30.1.17 18:29

Ano, chodím. Hlídání není tak co :nevim: Občas jdu místo toho na odpolední pokud je chlap doma a vystřídáme se, jinak ne. Ale starší dítě nechávám s lehčími chorobami tak od 9let samotné na mobilu. Naštěstí problém v práci nemám. Ve větším kolektivu se to ztratí a chod firmy zdaleka neleží na mé přítomnosti. Očr mám tak 2×do roka ovšem letos jsem to stihla už v lednu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
30.1.17 18:37

@Tina94 Ahoj, zrovna dneska jsem to řešila. Máme sice hlídací babičku, ale bohužel je teď hodně nemocna, srdicko…dnes jsem ji opět vezla do nemocnice a do toho honem s dcerou na ORL, kde ji zjistili oboustranný zánět středního ucha plus angínu k tomu. Jelikož muž pracuje jako kuchař, není lehke u nej zastoupení a já jako sestra na zubním, zastoupení také nemám…ale jak už tady bylo psáno, zdraví je jedno a jinak nemohu, takže i když se na to dr dívá skrz prsty, vzala jsem si osetrovacku a jsem šťastná, jelikož nemocne dítě mámu potřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
30.1.17 20:16

OCR jsem nikdy nemela, vlastni sick day / nemocebskou 6dnu celkem za poslednich 10 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
30.1.17 20:46

OCR jsem nikdy nemela, vlastni sick day / nemocebskou 6dnu celkem za poslednich 10 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.1.17 22:43

@Tina94 Já chodím, nemá kdo pomoci. Babičky nejsou, bezdětné kamarádky v práci, dětné si nemocné dítě nevezmou. Muž třeba může na dva tři dny na home office, ale taky to nesmíme překysličovat. Dovolenou si neberu, protože musíme vykrýt celé prázdniny, a to není snadný. V práci radost nemají, ale vidí, že se snažím: pokud je krizovka (např. služební cesta apod.), tak si to holt zařídí on, ale jinak objektivně já jsem zbytnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
31.1.17 11:30

Ahoj čtu přispěvky a nevycházím z údivu. Všichni využiváte home office.To tady není nikdo kdo dělá v obchodě, výrobě…přece nejsou všichni v kanceláři nebo manageři?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
31.1.17 15:53
@Sazkarka píše:
Ahoj čtu přispěvky a nevycházím z údivu. Všichni využiváte home office.To tady není nikdo kdo dělá v obchodě, výrobě…přece nejsou všichni v kanceláři nebo manageři?!

Ne, nejsou. Já učím, jak už jsem psala a z domu fakt dělat nemůžu, navíc nehrozí ani dovolená. Znám minimum lidí, co můžou využívat vymoženosti jako home office a pod. Někdo prostě fakt nemá zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
31.1.17 15:59
@Sazkarka píše:

ja dělám na ZŠ, neáme žádne sick days, dovolenou během školního roku si brát nemůžu, takže paragraf :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
31.1.17 16:02

Já mám hodně nemocné děti, pracuju od října, nemocní bylo už 3×, ale využívám babičku, a pracuju na směny takže to jde skloubit. Případně i exmanžel funguje. V práci se snažím být, k lékařům apod pokud se objednávám tak na týden kdy mám odpolední. Dneska jsem poprvé od října potřebovala propustku k lékaři s dětmi. Sice vyloženě na mně to v práci nestojí ale vím jak je blbé když někdo chybí. Kdybych neměla žádné možnosti tak můžu do práce tak týden - 14 dní v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat