Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108 píše:
Tak dětem je u p..le, jestli spí v kočáru na balkoně nebo s nima někdo pochoduje. Ven s kočárem snad každá matka chodí především kvůli sobě.
Někdo balkén třeba nemá ![]()
Jinak já taky asto chodila sama, neměla sem ským. Ale často sem chodila do lesíka na lavičku, prcek spal a já si třeba četla knihu nebo surfovala na mobilu a prďola byl vyvětranej. Trapily ho prdíky a venku v kočáře byl vždycky v pohodě, takže mi to za to stálo ![]()
@Fjodorka No to taky doufám
Ale to jsem brala jako poslední možnost když sem nemohla ven. Ale přece je lepší koukat do stromů než do stropu, ne? ![]()
@Dadulina Tak určitě je to lepší, i když třeba té naší je to jedno, položím ji do kočáru (v předsíni), zahrabu ji tam a než se obuji a dám si kabát, tak holka spí ![]()
Od chvíle, kdy holky dosáhly váhy 3kg a pediatrička nám povolila vycházky, chodím s holkama ven každý den a za každého počasí. Bydlím na sídlišti, ale většinu roku trávíme na chatě na malé vesničce. Ať tam nebo tam, chodím s kočárkem sama. Manžel se připojil jen párkrát, když se mu chtělo. Holky většinou spí. V poslední době už začaly pozorovat a komentovat dění kolem sebe. T. zpravidla nadšeně okomentuje prvního pejska a pak ji přemůže spánek a L. zase pro samou starost, aby jí žádný pejsek neunikl pro jistou přestala spávat, což mě docela štve a nevím, jak z toho ven.
Rozhodně nesdílím názor Giny 100, že je dětem jedno, jestli spí na balkoně nebo se s nimi chodí. Holky mi spí jenom, když chodím. Jakmile se zastavím, do tří minut se vzbudí. Nemůžu říct, že by mě vycházky s kočárem nějak extra bavily. Dělám to proto, aby byly holky na vzduchu. Když už jsem venku, tak si namyslím, co budu vařit a zajdu si do obchodu nakoupit nebo vyřídím různé pochůzky, stavím se na poštu, zanesu věci do čistírny atd. Prostě se ten čas snažím maximálně využít.
Takže ano, vlastně to dělám i kvůli sobě, protože bych ven stejně musela, ale dokážu si představit, že bych si ty pochůzky a nákupy vyřídila bez dvojčatového kočáru, který není zrovna moc praktický módní doplněk a vláčím ho s sebou jen proto, že jsem přesvědčená, že je pro děti dobré, dostat se alespoň jednou denně na vzduch.
Áách, kde jsou ty časy, kdy jsem si SAMA užívala toho ticha třeba v parku s kočárem…ted mě z té holky občas bolí hlava
sice se ještě vozí v kočáru, ale co ta toho nakecá
![]()
Chodila jsem ven jenom sama. Dokonce mi to i vyhovovalo. Když spal, v klidu jsem si přemýšlela nad vším možným.