Chodíte starším dětem na třídní schůzky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13788
23.4.26 12:27

Já tam chodím ráda, mám ráda ty organizační věci, ráda se potkám s paní učitelkou. Žádné hloupé dotazy tam nepadají, trvá to cca 45-60 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
23.4.26 12:30

@Šmoulice Zažila jsem jednu pipinu na třídních schůzkách, bohužel to byla naše obsousedka. Ale ona pipina byla i v reálném životě. A časem z ní lidi měli na třídních schůzkách spíš srandu. Ale tedy nějaké drama jsem nezažila asi nikdy naštěstí a to jsem těch třídních schůzek odchodila mraky :-) To jsem netušila kolik štěstí mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
23.4.26 12:34

@zudina Byla jsem teď synkovi. Bezproblémové dítě a celá třída za 5 z písemky. Podotýkám jediná písemka za celé čtvrtletí. Čili celá třída propadala… Stačila 1 třídní schůzka a z další písemky minimálně naše dítě má za 1 :-)
V jiné škole se řešila stížnost na učitele, který nevedl děti k maturitnímu předmětu, což mohl být dost problém. Tak se tam sepisoval dopis vedení školy.
Nevím, jestli všechny věci se dají řešit přes bakaláře / nebo nějakou školní aplikaci.
Takhle to bylo věcné, rychlé, sepsané a předané. Vyřízeno během 20 minut.

Mně tedy vyhovovaly třídní schůzky v online prostředí v době distanční výuky. Zažila jsem je tuším 3× x 3 naše děti a bylo to fajn. Taky možná cesta pro některé rodiče. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 13:12

@AnastazieB u nás to je vždy 5-10 minut a konec, proto se mi tam nechce. Školu má v jiném městě, kam musím vlakem, protože auto má tento týden chlap.

• Citovat
  • Upravit
24232
23.4.26 13:37
@Anonymní píše: Více

Chodím dětem i na druhém stupni a plánuji i dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13788
23.4.26 20:50

Pokud by to bylo jen o tomto, tak to bych samozřejmě nejela. Ani kdybych měla jet kvůli schůzce 70 km vlakem, tak bych nejela. A vůbec bych to neřešila, max napsala email paní učitelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
23.4.26 21:16
@Snopy123 píše: Více

Třídní schůzky online mi taky vyhovovaly. Přece jen - jet 40 minut ve špičce do školy a pak domu. To je zabitý čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
23.4.26 21:20

Pro jistotu chodím, kdyby se tam něco zajímavého řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.26 21:38

Tak jsem tam jela. Byli jsme tam 10 minut a byl konec. Byly nás tam 2/3, ale většina šla po dalších učitelích. Já už nesla nikam, protože prospěch má dobrý.

• Citovat
  • Upravit
3505
24.4.26 08:19

@TaLucie Tak dalo se u toho pracovat a ta úspora byla pro všechny.
Jedna škola je pak měla ještě po distanční chvíli a vychytané, že je měla i po po klasických třídních schůzkách pro děti na internátu, což taky bylo fajn. My tedy neměli dítě na intru, dojíždělo, ale i tak to mělo 30 km. Ale taky to zrušili a přešli čistě zpět, ale aspoň je mají v pátek v podvečer. Mně ty časy v 15.00,16.00 hodin (snad běžně na středních školách) přijde šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
24.4.26 08:23

U nás jsou předepsané na 30 minut :-) Dřív nás nesmí pustit ze třídy :-) Tak teď jsme si tam tlachali tak 10 minut o ničem :-))) Ale i tak účast je vždy tak 80%. Pak se může chodit za učiteli, to nevím jestli někdo využívá z těch rodičů. :kytka:

Mám pocit, že vždy tam nejsou rodiče s kterými by učitelé chtěli mluvit. Ale možná je to jen můj dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
24.4.26 15:43

Já zas od doby covidu kruté nesnáším veškeré online schůzky. Jak jde něco aspoň trochu vyřídit naživo, vždycky volím to. Ale do školy to mám deset minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
24.4.26 16:36

@ugluk Co přesně na tom Ti vadilo :-)? Chápu, že někdo je nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
24.4.26 17:26
@Snopy123 píše: Více

No, hromadně je to šílenost, lidí nevypínají mikrofony, odbíhají, přervávají se, půlka nedává pozor, mám před sebou třicet mrňavých ikonek, většina z nich vypnutou kameru, takže je to anonymní, jen iniciály. Občas někomu vypadne signál, seká se to… No fakt výrazně preferuji sejít se osobně. V méně lidech to beru jako fajn věc, pokud jsme daleko a nemůžeme se sejít, ideál z ciziny a tak, ale jak se jde potkat naživo, dávám přednost tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
24.4.26 19:18

@ugluk Aha, my máme běžně porady a semináře v 30/40 lidech a školíme i tak… Tak nějak jsme si zvykli. Je to úspora času pro všechny. A tedy mikrofony ovládá přednášející, takže se tam nikdo naštěstí nepřekřikuje, atd… A máme i kliku, že to nikomu nepadá, to už je za ty roky vychytané. V tomhle bych řekla to období Covidu bylo zase super, protože nás doma třeba donutilo vyřešit kvalitní připojení a funkčnost, protože jsme měli 3 děti na distanční výuce. Ale chápu, že s třídními schůzkami za barákem bych asi šla taky prezenčně. To mi nevadí. A chápu, že to někdo má raději. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin