Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já tam chodím ráda, mám ráda ty organizační věci, ráda se potkám s paní učitelkou. Žádné hloupé dotazy tam nepadají, trvá to cca 45-60 minut.
@Šmoulice Zažila jsem jednu pipinu na třídních schůzkách, bohužel to byla naše obsousedka. Ale ona pipina byla i v reálném životě. A časem z ní lidi měli na třídních schůzkách spíš srandu. Ale tedy nějaké drama jsem nezažila asi nikdy naštěstí a to jsem těch třídních schůzek odchodila mraky
To jsem netušila kolik štěstí mám.
@zudina Byla jsem teď synkovi. Bezproblémové dítě a celá třída za 5 z písemky. Podotýkám jediná písemka za celé čtvrtletí. Čili celá třída propadala… Stačila 1 třídní schůzka a z další písemky minimálně naše dítě má za 1 ![]()
V jiné škole se řešila stížnost na učitele, který nevedl děti k maturitnímu předmětu, což mohl být dost problém. Tak se tam sepisoval dopis vedení školy.
Nevím, jestli všechny věci se dají řešit přes bakaláře / nebo nějakou školní aplikaci.
Takhle to bylo věcné, rychlé, sepsané a předané. Vyřízeno během 20 minut.
Mně tedy vyhovovaly třídní schůzky v online prostředí v době distanční výuky. Zažila jsem je tuším 3× x 3 naše děti a bylo to fajn. Taky možná cesta pro některé rodiče. ![]()
@AnastazieB u nás to je vždy 5-10 minut a konec, proto se mi tam nechce. Školu má v jiném městě, kam musím vlakem, protože auto má tento týden chlap.
@Anonymní píše: Více
Chodím dětem i na druhém stupni a plánuji i dále.
Pokud by to bylo jen o tomto, tak to bych samozřejmě nejela. Ani kdybych měla jet kvůli schůzce 70 km vlakem, tak bych nejela. A vůbec bych to neřešila, max napsala email paní učitelce.
@Snopy123 píše: Více
Třídní schůzky online mi taky vyhovovaly. Přece jen - jet 40 minut ve špičce do školy a pak domu. To je zabitý čas.
Tak jsem tam jela. Byli jsme tam 10 minut a byl konec. Byly nás tam 2/3, ale většina šla po dalších učitelích. Já už nesla nikam, protože prospěch má dobrý.
@TaLucie Tak dalo se u toho pracovat a ta úspora byla pro všechny.
Jedna škola je pak měla ještě po distanční chvíli a vychytané, že je měla i po po klasických třídních schůzkách pro děti na internátu, což taky bylo fajn. My tedy neměli dítě na intru, dojíždělo, ale i tak to mělo 30 km. Ale taky to zrušili a přešli čistě zpět, ale aspoň je mají v pátek v podvečer. Mně ty časy v 15.00,16.00 hodin (snad běžně na středních školách) přijde šílený.
U nás jsou předepsané na 30 minut
Dřív nás nesmí pustit ze třídy
Tak teď jsme si tam tlachali tak 10 minut o ničem
Ale i tak účast je vždy tak 80%. Pak se může chodit za učiteli, to nevím jestli někdo využívá z těch rodičů. ![]()
Mám pocit, že vždy tam nejsou rodiče s kterými by učitelé chtěli mluvit. Ale možná je to jen můj dojem.
Já zas od doby covidu kruté nesnáším veškeré online schůzky. Jak jde něco aspoň trochu vyřídit naživo, vždycky volím to. Ale do školy to mám deset minut.
@ugluk Co přesně na tom Ti vadilo
? Chápu, že někdo je nemusí.
@Snopy123 píše: Více
No, hromadně je to šílenost, lidí nevypínají mikrofony, odbíhají, přervávají se, půlka nedává pozor, mám před sebou třicet mrňavých ikonek, většina z nich vypnutou kameru, takže je to anonymní, jen iniciály. Občas někomu vypadne signál, seká se to… No fakt výrazně preferuji sejít se osobně. V méně lidech to beru jako fajn věc, pokud jsme daleko a nemůžeme se sejít, ideál z ciziny a tak, ale jak se jde potkat naživo, dávám přednost tomu.
@ugluk Aha, my máme běžně porady a semináře v 30/40 lidech a školíme i tak… Tak nějak jsme si zvykli. Je to úspora času pro všechny. A tedy mikrofony ovládá přednášející, takže se tam nikdo naštěstí nepřekřikuje, atd… A máme i kliku, že to nikomu nepadá, to už je za ty roky vychytané. V tomhle bych řekla to období Covidu bylo zase super, protože nás doma třeba donutilo vyřešit kvalitní připojení a funkčnost, protože jsme měli 3 děti na distanční výuce. Ale chápu, že s třídními schůzkami za barákem bych asi šla taky prezenčně. To mi nevadí. A chápu, že to někdo má raději.
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.