Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@janickaIII hele ja taky jako mala zimu nemusela a od doby co jsem zacla vic veci rozhodovat sama (okolo osmi/deviti) me proste ven pres zimu nikdo nedostal, zimu, snih a mraz nesnasim doted. A nejak jsem nepochopila proc by maly deti meli chodit denne ven.
Vždycky jsme chodili ven za každého počasí. Kromě vichru a smogu. Zima není překážkou. Max novorozeně bych nebrala do minus 15.
@janickaIII píše:
Tak seďte až do léta doma. Teď je moc zima, pak bude pršet, pak bude moc bahna…místo toho, aby byli lidi rádi, že je jednu zimu trochu sněhu, hned brblaji.
Takže lepší jít ven se řvoucím dítětem. Které prořve celou vycházku. Než pár dní zůstat doma.
Já raději budu pár dní doma než to sleze. Než nechat dítě venku řvát
@Netopirek píše:
Takže lepší jít ven se řvoucím dítětem. Které prořve celou vycházku. Než pár dní zůstat doma.
Však si buď doma. Chodit ven snad ještě není povinnost.
Příspěvek upraven 10.02.21 v 23:59
Syn (22m) nemá rád padající sníh, obzvlášť když mu padá na obličej.. Takže ven chodíme i za mrazu, hlavně ať nic nepadá 😂 😂
Pokud jde pěšky, zahřeje se a zvládne i hodinovou procházku. Když ho vezeme na saních, bez pohybu, dáváme max 20 min. a rychle domu do tepla.
Mám děti 2 roky a 7M a chodíme minimálně 2× denně, menší je většinou v nosítku, starší chodí+ 1× uspávání po obědě v kočárku. Když by byly extrémní mrazy, tak bych to zvážila, ale zatím je to v pohodě. Doma je to pro mě náročnější, než venku… ![]()
@Danci83 když byly před 4 lety mrazy -12 a víc, chodívali jsme běžně s tříletým a 16 měsíčním na hodinu a půl plus minus. Každý den, pokud nějak moc nefoukalo. Bez kočáru, když běhal, zahřál se. Hodně jsem ho oblékla a byl spokojený, nemocný vždy byl minimálně. Je to dítě, ne gaučový pinč.
Jeeee když bylo mymu prvnímu synovi tak pul roku, tak jsme šly s kamoskou na kafe i na procházku inodyz bylo minus dvacet
akorat jsem ho víc zabalila a dobry
pak jsme v ty kavárně ty děti oloupaly, to byla sranda ![]()
Ano.. dvouletčka by mi to doma zbořila. Výjimečně nejdeme když je opravdu hnusně a fouká tu při těchto mrazek je pak pocitovka někde k - 18 a to je humáč. Ale jinak chodíme sánkovat na procházku či turu, k vietnamcovi pro lízátko nebo „na vejlet“ busem do města.
S 2letým každý den dvakrát minimálně na hodinu jdeme, někdy i na dvě. Beru to podle sebe a ptám se ho nebo zkouším, zda není studený. Ale on hodně chodí, tak se tím i zahřeje ![]()
@Netopirek píše:
A až bude dítě chodit do školky, školy, tak si budeš brát dovolenou, abys s ním mohla být doma a dítě nemuselo jít ven, když je venku počasí, co se mu nelíbí? ![]()
@lucenka píše:
A až bude dítě chodit do školky, školy, tak si budeš brát dovolenou, abys s ním mohla být doma a dítě nemuselo jít ven, když je venku počasí, co se mu nelíbí?
Doufám, že do té doby ji to přejde. Jinak nevím.
Mám 19 měsíčního chlapečka a ven chodíme ale teda je to docela opruz ho půl hodiny oblékat kvůli tomu aby jsme šli na 15 minut ven ale zase mi přijde že on když není vůbec venku v ten den tak pak je hrozně unuděnej
Každopádně už se těším na jaro ![]()
Nejít s děckama několik dní ven, tak mě doma sežerou.
chodím i v -10 stupních. Starší chodí do školky, ve školce jdou taky ven a po školce jdem minimálně na hodinu. Teď, jak je sníh, tak je sáňkování a válení ve sněhu baví. Mladší dcera 18 měsíců chodí sama, ve sněhu jí to baví, když už ji bolí nohy, tak vleze do kočáru. V dobrém oblečení se dá dělat hodně věcí. Nedokážu si představit být zalezlá doma.