Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chodíme, tak na hodinu. Syn má dva roky, kočárek nehrozí teda. Když byl nejstarší malý, byly mrazy -12 - -17 a ven jsme chodili, aspoň na chvilku, těch 20 minut.
Taky bychom šly normálně ven, kdyby naše prďola byla ochotná vstoupit do sněhu nebo sedět na bobech
s kočárem ani nevyjedem.
Jindy chodíme každý den na několik hodin, pár dnů nás doma nezabije.
Záleží na dítěti. Mám tři. Dvě milují zimu a zimní radovánky, třetí trpí. Ven jde na procházku, ale jen na chvíli,. 20minut je její maximum. Naštěstí nejstarší už chodí ven sama a prostřední chodí ven se školkou.
Doufáme, že brzo zmizí sníh a budeme moct zas chodit ven normálně
@Pantalaimon píše:
Dcera má přesně rok a půl…ráno 45 minut do školy se starší, plus venčení psa, je v nosítku v bundě, od půl 11 do cca 13 spí na zahradě v kočáru a ve 14 jdeme procházkou zase do školy, teď jsem ji vozila na bobu nebo v kočáru na střídačku s kočárkem… pokaždé je teda nabalená jako pumpa, ale sama chce odpo ven…takže tvých dvacet minut
sousedky dítě taky spává na dvorku, i teď v mrazech..
@lucynka25 píše:
sousedky dítě taky spává na dvorku, i teď v mrazech..
Tak u nás bylo zatím nejvíc -4, mám takovou hranici do těch - 10, vždycky je teploučká, mám v kočáru berana, no problém
Moje děti to venku nebaví. Staršího ještě jakž takž, ale spíš na boby na kopec, ale malá 1,5 roku, se bojí sněhu a na boby si nesedne. Když někam jdeme, stojí na místě a řve třeba hodinu v kuse. Takže když jdeme, jen kolečko po prosypaných chodnících. Mám každé dítě prostě jiné. Malý zimu miluje, malá ji nenávidí.
Ale doma mi skáčou po hlavě ![]()
Rekla bych, ze zalezi na diteti. Nas prcek nesnáší, kdyz mu je kosa, takže pokud neni v kocarku ve fusaku, jen tak na sane to je max na 15/20 minut, když není venku cely den, vubec mu to nevadi
vetsinu ho vytáhnu chvilku se starším brachou a jak zacne knucet, jde s nim tatínek domu
sáňkování se mu docela libi, ale chvilku.
@Danci83 nechápu, jak se lidstvo mohlo dožít roku 2021. Dříve bývaly mnohem větší mrazy a děti běžně běhaly venku… Ano chodíme ven, jako jindy.
@janickaIII já miluju tohle dříve bývalo..dříve bývalo hodně věcí, ale lidé se přizpůsobují, říká se tomu evoluce. Takže ano, jelikož tyhle mrazy jsou posledních X let spíš výjimečné, tak proti nim nejsou naše děti tak odolné, jako jsme byli dříve my.
Chodím dopo i odpo většinou. Cca do minus 10, někdy ale nejdeme ani v minus 2. Dcera nesnáší vítr, jsou jí dva a něco. Takže třeba zítra nepůjdeme, jelikož má fičet… Každopádně je to na každého pocitu, někdy jde dcera celou vycházku sama, jindy sedne do kočárku a chce deku a to vím, že už mám pomalu zamířit domů. Venku trávíme od hodiny do tří hodin, dle toho kam jdeme a jestli jdeme ráno i večer. Prostě to udělej tak jak to cítíš ty a jak to vnímá dítě. Namazat obličej, teplé oblečení je základ.
Ja mam celorocne terenni deti. Nezastavilo nas nikdy zadne pocasi, snazim se je vhodne oblekat a jdem klidne i do lijaku. Trpim maximalne ja
(protoze si vzdycky nejak reknu, ze to tu chvili v lehkem kabate vydrzim, cehoz pravidelne lituji).
@janickaIII
Jenže dřív neměla většina na výběr. A ty co měly, tak taky kolikrát nešly.
Mam 13mesicniho, ven chodime bezne i ted. Akorat kdyz jindy dam 2-3h prochazku, tak ted jdu treba 2 x po hodine. Zatim chodi par kroku doma, venku jeste nebeha, takze ho nabalim a do fusaku a namazu kremem oblicej. Spi v tom mraze jak dudek ![]()
@Netopirek píše:
@janickaIII
Jenže dřív neměla většina na výběr. A ty co měly, tak taky kolikrát nešly.
Tak seďte až do léta doma. Teď je moc zima, pak bude pršet, pak bude moc bahna…
místo toho, aby byli lidi rádi, že je jednu zimu trochu sněhu, hned brblaji. ![]()