Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nechodíme, přijde mi to jako fest úlet. U nás jsou hřiště zavřená, jih Prahy.
Nechodíme, když už, tak jen když tam nikdo není a když někdo přijde, většinou odcházíme. Ale situaci, kterou popisuješ, jsem už párkrát zažila a se sebezapřením, pokud se syn s dítětem vyloženě spřátelí (z nějakého důvodu když neodrejdeme hned, jak přišli), tak už ho nechám, protože je to podle mě strašně důležité pro nácvik socializace.
Naprostá většina maminek vůbec neřeší, když se na nás jejich dítě úplně zbytečně lepí. Zbytečně, tím myslím to, že ne že by si hrálo s náma, ale pořád za náma leze. Jdu na jinou prolézačku, abych nebyla tak blízko a dítě prileze za námi. Tak jdu jinam a dítě zase prileze za námi…
Příspěvek upraven 26.03.21 v 18:18
Chodim, kdyz je prazdy. Ven chodime s moji nejlepsi kamaradkou a jejima detma, to musi mym detem jako kontakty docasne stacit.
Chodíme, hřiště u nás nejsou zavřená. A když někdo přijde, tak neprcháme
Roušku nosím.
My chodime, ale jsme horni dolni, takze se nam jeste nestalo, ze by tam přišel někdo další.
U nás je to jedno, jsme na vesnici, děti spolu stejně běhají kolem domů, takže je šumák, jestli spolu budou na hřišti nebo ne. U nás jsou cesty jedno velký hřiště. Nemám srdce držet děti doma, aby se koukaly z okna na ostatní, jak si hrají.
Tak nechodit ani na hřiště a nedovolit dítěti hrát si s ostatními… to už je fakt horší postižení než celý covid!
My nechodíme, ale mám strach, jaké následky to bude mít na děti, kterým je 2 - 3 roky, v září půjdou di školky a v životě neviděli jiné dítě. Syn má 2,5 roku a jsem ráda za to, že má aspoň 2 starší sourozence.
Chodíme, na lesní hřiště, dopravní či klasická herní.
Vím, že by se nemělo, ale už ta omezení po roce přestávám dávat.
Tahle diskuse není vypovídající. Naprostá většina maminek chodí i na brutálně narvaná hřiště viz. foto ze včera, kdy na 1 pražském hřišti bylo nekecám cca 100 lidí. Anonym, foto z místa bydliště.
Ještě to foto. Je to z dálky a není to moc vidět, ale byl to masakr.
@Alriga Tak jelikož u nas zadne jine deti nejsou, tak to neni o tom, ze bych to detem nechtela dovolit. ![]()
Ahoj, chodíte v teto době na dětská hřiště? Nechavate děti hrát si s jinými? My dnes byli se synkem na hřišti, hrozně hezky si hrál s jiným chlapeckem na písku, měla jsem radost, je to snad poprvé co měl takto s nějakým jiným dítětem kontakt. Ale teď sedím a přemýšlím, co když byl chlapeček nakažený covid, co když nakazil malého, ze jsem ho neměla nechat si s nim hrát
ach jo, už z toho silim…