Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ![]()
Chci se optat jak velkou nožičku mají vaše dětičky cca od 2,5 roku do 3 let?
Malému je 2 roky a 8 měsíců a hrozně moc mu rychle roste nožička už teď ma délku nožičky 17,2 cm a proto taky trpíme na časté bolesti nožiček.
Co vám pomáhá na častou bolest. Děkuji hezky den ![]()
Myslíte chodidla? Syn 3 roky má velikost obuvy 27/28, mladší 1,5 roku 23/24 ![]()
Já myslím, že je to individuální. Syn má téměř 3,5 roku a teď jsem mu na jaro kupovala velikost 28,nohu má 16,5cm. Nohy ho ale bolí stejně. Navíc, růst chodidel děti nebolí, když, tak růstové bolesti se přikládají růstu dlouhých kostí. I když jsou i doktoři, kteří tvrdí, že růstové bolesti neexistují. Já dávala Calcium s vitamínem D, byly to žvýkací lipo tablety od Maxe. Řekla bych, že to pomohlo.
Jinak mám pomohla Alpa a když byli nejhůř, tak prostě nurofen. Když ho to chytlo v noci, aby se vyspal.
@Petruna21 píše:
Ahoj
Chci se optat jak velkou nožičku mají vaše dětičky cca od 2,5 roku do 3 let?
Malému je 2 roky a 8 měsíců a hrozně moc mu rychle roste nožička už teď ma délku nožičky 17,2 cm a proto taky trpíme na časté bolesti nožiček.
Co vám pomáhá na častou bolest. Děkuji hezky den
U nás syn měl strašné bolesti kolem 3 let. Začali jsme kvůli tomu cvičit Vojtovku druhé generace a pomohlo to během chvilky. Cvičíme doteď, protože se ukázalo, že má problém s pohybovým ústrojím.
Schválně jsem se dívala, tu vel. 26 (co má asi tvůj syn?) měl můj taky v tom věku. Asi je ten růst individuální a co si všímám, tak i skokově.
@Aduš8 píše:
@Petule030 noha 17,2cm je ale velikost 27-28
Ano to vím a takovou má taky velikost bot a to mi přijde dost velké ve 2 letech ![]()
@Aduš8 píše:
Já myslím, že je to individuální. Syn má téměř 3,5 roku a teď jsem mu na jaro kupovala velikost 28,nohu má 16,5cm. Nohy ho ale bolí stejně. Navíc, růst chodidel děti nebolí, když, tak růstové bolesti se přikládají růstu dlouhých kostí. I když jsou i doktoři, kteří tvrdí, že růstové bolesti neexistují. Já dávala Calcium s vitamínem D, byly to žvýkací lipo tablety od Maxe. Řekla bych, že to pomohlo.
No máme i speciální vložky a botky pro nožičky ale i tak má dost často velké bolesti.
A 3 doktoři mi oduvodnili že je na 2,5 roku hodně velký a má velkou nohu a kostí to asi nestíhají jak rychle roste proto možná bolesti ale nejvíce ho bolí chodidla.
@Petruna21 velké určitě, já reagovala na to, že psala, že její syn měl tuhle velikost 26 ve stejném věku. Jestli je tvůj syn celkově velký, může být možné všechno, ale u nás ty růstové bolesti taky začaly kolem toho věku a teď je klid. A to je syn normální výšky. A užily jsme si strašné noci ![]()
Já tohle u dětí neznám, rostou docela pomalu, ale skoro celé léto běhají bez bot. Kromě obchodu si je zouvají snad všude a na podzim vždycky hledáme ty nejširší boty, co se vyrábí, protože když nemají kolem nohy alespoň půl cenťáku na obě strany, tak si tu botu neobují. Jinak teda kluk má 28 teďka a to má 4,5 roku.