Chodíte/chodili jste s dětmi do školičky

447
17.3.17 17:15

Problém ve školičce

Ahoj holky,
chci se zeptat, jestli jste chodily do školičky, myslím tím do mateřského centra, kde na dvě hodinky tleskáte s dětmi v kruhu, říkáte básničky, hrajete si atd atd.

Já takhle s malou (26měsíců) chodím. Vede to jedna paní, která sama nemůže mít děti, a mám z ní dost nepříjemné pocity ona se sice usmívá, ale oči se jí nesmějí jestli víte jak to myslím. Takový ten křivý úsměv. Cítím jak se na mě a na malou dívá, že jsme něco mín - asi proto, že jsem cigánka. Malá je moc šikovná, temperamentní, hravá, ale kdyz sedíme s dětmi v kruhu a ona jedno díte po druhém volá k sobě třeba pro křupku tak naše malá nechce jít a mračí se na ni, místo aby si dala práci s tím, že by se s ní trošku snažila sblížit, tak už nád námi jakoby mává rukou, že ani nepočká at mala vybere modrý míček (vybíra mezi modrym a žlutým) a rovnou jí modrý dá a nepočká ani sekundu, přitom malá barvy umí skvěle. Když lezeme po ctyřech do kola a děti nám mají sedět na zádech jakoby na koni, tak to naše malá nechce dělat a zase se cítím jak trubka vím jak se tam na nás paní vedoucí dívá… Nedávno se mě ptala, jestli už je malá bez plenek a to je asi jedna ze tří vět co jsme mezi sebou za celou dobu promluvily. Už jsem z toho flustrovaná, dokonce jsem se párkrát přistihla jak se zlobím na malou, že třeba odmítá pít z hrnku jako ostatní děti a zase vyčníváme. Pořád si říkám, že jde hlavně o malou, aby změnila prostředí, pohrala si s hračkama, byla v kontaktu s dětma atd a že vlastně o mě vůbec nejde, ale prostě vždyck z tama odcházím s náladou pod psa. Ta paní vedoucí sedí s ostatníma maminkama třeba o svačince a vykládala jednou jak jde okamžitě poznat, které díte chodilo do skoličky a které ne. Ze ty učitelky ze školky mohly rovnou ukazovat ten chodil, ten nechodil, ten chodil…Chodily jste vy do školičky?

Vůbec nevím jak se mám k tomu postavit, ale nejradši bych se na to opravdu vybodla a sbohem…ale prostě kvůli té malé… :think: Hlavně mi neradte nějakou komunikaci s tou paní vedoucí na to fakt nemám někomu něco říkat, je mně to dost nepříjemné.

Prosím poradte mi jak by ste vy řešily tuhle situaci… :(

Příspěvek upraven 17.03.17 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
17.3.17 17:21

Ano do školičky chodila. Beze mě. To co popisuješ, do toho bych nikdy nešla. Jakože jí někde vozit na zádech a tak. Chodila sama, aby si zvykala.. Byla tam ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.3.17 17:24

@Ga Briela Asi bych si našla jinou školičku. Dětem to prospívá.
Jestli se tam ale necítíš příjemně, nemá to moc cenu. Zkus jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
17.3.17 17:26

Ne, nechodili jsme na žádná cvičení, zpivanky, tanečky, mladší ve třech letech neuměl pořádně základní barvy, a já nevím v čem se to ještě mezi matkami soutěži.
A bylo to úplně fuk, je chytry, učenlivý, ve školce chvaleny.

Choďte tam, jestli to tebe a malou baví, užívej si batolatko, který už pobralo trochu rozum a nekaz si radost z dítěte nějakým musem, ze kterého bys měla stres. A pokud je to jen trochu možné, vyhybejte se lidem falešným a s předsudky, problém mají oni, ne ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.3.17 17:29

Většina bezdětných…a je fuk jestli bezdětné kvůli mládí, práci, nebo že jsou neplodné, si mateřství představují jako Hurvínek válku…„Moje dítě ve dvou a půl letech NEBUDE mít plínky…dudlíka…bude perfektně mluvit…komunikovat s okolím…nebude šišlat…vztekat se. Já bych uměla dítě vychovat, kdybych ho MĚLA!!“
:mrgreen: :mrgreen:
Samozřejmě tam může být i etnická nesnášenlivost, ale spíš bych to viděla na to první…plus závist, že ty dítě máš a dle jejího (asi) nezvládáš tak, jak by zvládala ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.3.17 17:30
@SIMONA1234 píše:
Většina bezdětných…a je fuk jestli bezdětné kvůli mládí, práci, nebo že jsou neplodné, si mateřství představují jako Hurvínek válku…„Moje dítě ve dvou a půl letech NEBUDE mít plínky…dudlíka…bude perfektně mluvit…komunikovat s okolím…nebude šišlat…vztekat se. Já bych uměla dítě vychovat, kdybych ho MĚLA!!“ :mrgreen: :mrgreen:
Samozřejmě tam může být i etnická nesnášenlivost, ale spíš bych to viděla na to první…plus závist, že ty dítě máš a dle jejího (asi) nezvládáš tak, jak by zvládala ona…

To je docela dobře vysvětleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.3.17 17:30

Já tam trochu cítím předsudky - ale ty vycházejí (zatím) jen od tebe :-) Ty myslíš, že paní se na tebe dívá zle, protože jsi cigánka a opět ty jsi stejně tak přesvědčená o tom, že kroužek nevede upřímně, protože je bezdětná. :-) Samozřejmě to může být od přírody jedubaba, o tom žádná.

Ne, upřímně… vůbec bych to neřešila. Vždyť tam nebudete navždy. Malá půjde pak do školky a už se s paní v životě neuvidíte. Na to bych se soustředila a těšila. Já jsem s dcerou nechodila jako jediný exot nikam - pak šla dcera po 2. roce do jeslí a byla OK. Paní bych vůbec nebrala vážně a netrápila bych se jejími názory (které vůbec nemusejí být proti tobě… co když se na tebe dívá se zájmem, protože cigánky s dětmi v 99% případů podobná zařízení prostě nenavštěvují?)

To chce klid a nohy v teple. :-) :kytka:

Příspěvek upraven 17.03.17 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
17.3.17 17:32

Chce se mě z toho brecet a zapoměla jsem zmínit to šílené soutěžení mezi matkama to je opravdu až k nevříte jak to strašně v té školičce nutí srovnávat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.3.17 17:33
@Ga Briela píše:
Chce se mě z toho brecet a zapoměla jsem zmínit to šílené soutěžení mezi matkama to je opravdu až k nevříte jak to strašně v té školičce nutí srovnávat :(

Tak jdi do jiné. Přeci tam nebudeš chodit takhle smutná.

Určitě se najde nějaká, co ti bude sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.3.17 17:35

@Ga Briela Jestli to tak cítíš - a já věřím, že to tak asi je (proto jsem tam nikdy nešla, protože všechny matky tam byly absolutně dokonalé - stačilo mi jak se o tom baví známé). Co nějaké jesličky v okolí? Tam už by to mohlo být jiné kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.3.17 17:36

@Ga Briela Já takhle chodila s kamarádkou. Já - vzorná hodná holčička, ona - divoký klučina s dysfázií. Taky mi říkala, že se někdy cítí hloupě, když děti recitují a ten její tam skáče po ribstolech. Ale ona věděla, že to není tím, že je „špatná matka“, protože už před tím vychovala dvě dcery, které byly taky „vzorné“. To je prostě dítě od dítěte, mají různý vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
17.3.17 17:39

@Maddlen no se zájmem to se ona asi dívá, celou dobu se tváří přirozene ale jakmile se naše oči střetnou nahodí ten svůj křivý usměv s chladnýma očima a asi si myslí, že jsem uplně blbá a slepá a nevidím to…všechn děti mají čas vybrat si, naše malá ta ne…té všechno dá hned, aby nezdržovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.3.17 17:44

@Ga Briela A kdybys jí to řekla? Myslíš, že by to byl pak už úplný konec? Asi jo, že… Já bych to zkusila slušně a třeba i s úsměvem říct, něco ve stylu „Počkejte, ona to umí sama, dejte jí šanci“ - kdyby se nic nezměnilo, šla bych jinam. S ostatníma maminama se bavíte? Že by tě některá z nich podpořila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
17.3.17 17:45

@SIMONA1234 A je to tedy tak poznat, ktere dite kam chodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
17.3.17 17:45

@Bábrdl to jsi mě pobavila to je občas i náš případ…akorát, že v té skupince se tahle „nesoustředěnost“ bere dost vážně, jelikož tam jsou všechny děti naprosto vzorné a naučené na to co mají a nemají dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí