Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vyřešila bych to tak, že bych tam nechodila.
Ale mně tyhle hromadný akce nahánějí husí kůži, nejsem (a ani moje děti) cvičená opice.
@SIMONA1234 můžu se zeptat, jaké jsou rozdíly mezi dětmi, co na takové cvičení chodily a nechodily?
@Ga Briela neřešila jsem, bo kluk chodí od 2 do klasické školky.. dřív jsme chodili na tančení a pod, ale tam absolut bez problémů..
@Cuddy píše:
@SIMONA1234 To jsem moc rada, ze se rozdily setrou, protoze zrovna jsem pod tlakem vsemoznych kurzu, kdy nektere z nich diteti odpiram a bojuji se svym spatnym svedomim. Valim oci, co vse se da vymyslet jiz pro 6 mesicni deti.
Já nechodila NIKAM…max s kamarádkou do kavárny s hernou…
![]()
Kdybych někam s dcerou chodila, měla bych pocit, že jsem v práci a nutkání převzít kontrolu nad situací…prostě bych do toho lektorce kecala.
![]()
@Tamtama píše:
@SIMONA1234 můžu se zeptat, jaké jsou rozdíly mezi dětmi, co na takové cvičení chodily a nechodily?
Už jsem to tu psala..podobný dotaz. Tyhle děti jsou maximálně otrkanější než ty „nekroužkové“, tedy ve školce méně pláčou, jsou zvyklé na někoho cizího, kdo je vede (pedagog), ale jsou samozřejmě výjimky, tedy dítě, které absolvovalo XY kroužků a brečí v MŠ jako o závod a naopak dítě, které nic neabsolvovalo a ve školce je od prvního dne v pohodě, spokojené. Introvert zůstane introvertem, mamánek-mamánkem a suverén bude suverénní i v MŠ.