Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, ahoj holky, chtěla bych se zeptat na Váš názor na chodítka pro děti? Naše holčička přišla na to, že se umí postavit a chce to teď skoro pořad
ale asi to sami znáte, musím taky někdy něco udělat taky doma a nejde ji mít pořad zavěšenou na rukou.
Pořad přemyslime, zda choditko pořídit nebo ne
poradně ještě nestojí, umí se sama postavit na kolinka a z nich na nohy, ale pořad stojí chvíli na cele noze, chvíli na špičce
četla jsem už hodně recenzi, ale nevím no…….
Naši nás dávali do choditka pořad a zdraví jsme, tak nevím, proto bych chtěla znát Váš názor?
Děkuji ![]()
Chodítko nedoporučuji, mám v kuchyni cestovní postýlku jako ohradku, má tam hračky, vidí na mě.. může se tam stavět jak chce a když spadne, vím, že se mu nic nestane..první dny zkoušel kňučet, ale pochopil že ho stejně na ruce nevezmu a teď je tam rád a já v klidu uvařím, poklidim. pritom na něj mluvím, bafame na sebe a je to v pohodě
Spousta věcí se dřív dělala a teď už jsou překonané. Chodítko ne, tahat za ruce (hlavně když sama pořádně nestojí) ne.
Ona se rozchodí, nechala bych jí vlastní tempo bez pomůcek.
Máš asi milion chodítek, která dítě tlačí před sebou a zároveň se o něj opírá a drží stabilitu
.
Když jsem potřebovala něco udělat, měla jsem děti v cestovní postýlce
Za mě teda chodítko taky ne ![]()
Ne, nedávala jsem do chodítka, ne do toho co v něm sedi…ani za ruce jsem nevodila, nebo jen hodně výjimečně starší když jsem ji už kvůli velkému pupku a únavě nechtěla nést…ale to už vpodrlstate umělá chodit jen se bála udělat ten krůček bez držení…
Nechala jsem děti prostě stát u nábytku třeba u gauče, konferenčního stolku…tam rozložené hračky nebo nějaké mlsání aby je to na chvíli zabavilo…přemýšlela u mladšího o tom co se tlačí před sebou, ale nakonec si vystačil s kočárkem pro panenku 🤭
Nevodim za ruce to určitě ne, protože ještě ty nozicky neudrží pořádně. Na ruce jsem myslela, ze s ni jsem na zemi a ona přileze a postaví se o mě a já ji pridrzuji, aby neupadla.
Ta postýlka není špatný nápad, stejně ji musíme si pořídit ![]()
Ona nám neleze, jen se plazí a teď právě má novinku a chce pořad stát, ale bez dozoru ji nechat nemůžu, aby si nevycinkala zoubky… ![]()
Jak někdo může ve 21. století používat porad tento argument: “ nás dávali do choditka pořad a zdraví jsme, tak nevím”
Nechápu.
@VeronikaKor lezení je důležité, měla bys ji k němu motivovat a ne ji pomáhat v tom stoji.
@VeronikaKor píše: Více
No tak za chvili bude obchazet nabytek. S tim si chvili vystaci.
@Maddie764 píše: Více
Za 50 let bude argument,, my od malička koukali při jídle do tabletu a zdraví jsme ".
@VeronikaKor píše: Více
A to je právě špatně. Lezení, samostatné posazení a až pak následuje chůze. Nemá zpevněných páteř. ![]()