Chorvatsko - občanka vs. pas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
12.7.11 12:33

daiq: letos jeste plati dite zapsany jen v pasu :wink: ale ted uz ti ho asi ani nezapisou (presne nevim kdy je ten spravnej datum kdy ty zapisy konci) pak uz musi mit vlastni pas at se meni ci nemeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
12.7.11 13:16

zapisoval se do 30.6. to jsme stihli v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreaaaaaa
18.6.12 21:51

pas

Také se připojuji. dnes jsem volala na velvislanectví chorvatska-sídlo v čr a bylo mi řečeno že sice v unii nejsou, ale ze schváleného zakona nebo dohody musí pouštěn na OP, a děti od 26.6.2012 musí mít svůj vlastní pas i když je děcku třeba jen týden-mění nemění se musí ho mít nebo vás pravděpodobně nepustí. stojí 100kč a trva to měsíc jako u norm. pasu :roll:

• Citovat
  • Upravit
529
21.6.12 13:24

My jeli autobusem a měli jen občanky, všichni ostatni měli pasy, ale pustili nás v pohodě, občanka stačí. Nevím jak by to bylo, kdybyste letěli letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
22.6.12 22:23

Máte někdo občanky pro děti? Já když jsem si měnila trvalé bydliště, přemýšlela jsem nad tím, jestli neudělat dětem i pasy, ale zas není vůbec jisté, jestli někam do zahraničí pojedeme - a tak mi úřednice poradila, ať jim udělám také občanku. Nevím, jak moc se to ví, ale ač všude melou o „prvním občanském průkazu v 15 letech“, tak naše obě děti mají stejnou občanku (kartičku) jako já ve svých třech a pěti. Tj. pustí-li na tento doklad mě, předpkládám, že by měli pustit i děti (pojedeme-li do Chorvatska, spíš tedy řešíme Rakousko, kde by nás asi tak strašně nezničilo, kdyby nás na hranicích otočili :)…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreaaaaaa
22.6.12 22:31

No nám říkaa úřednice že ty děti raději pas, že na občanku děti pravděpodobně nepouští. zavolejte si na velvyslanectví chorvatska v čr-tam vám vše řeknou a vysvětlí. tel. jsou 233 340 479,233 343 464.my tam taky volaly a vše potřebné víme

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix