Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vespolek,
jenom jsem se chtěla zeptat ohledně chrápání našeho malého. Je mu dnes pět měsíců, ale už nějakou dobu sleduju, že při spaní chrápe - občas je to to klasické hleníkové chrápání (asi z mlíčka či rýmečka), ale poslední dobou je to na sucho a dost nahlas.
Mohli byste mi někdo poradit, zda je to normální a časem se to srovná, nebo mám raději vyhledat lékaře??????
Díky Alča
Ahojky,
moc asi nepomůžu, jen vím, že kamarádka si stěžuje na chrápání svého syna taky. Malýmu bude rok a půl a prý někdy zařezává líp než taťka…
No já bych s prckem někam zašla - někam - k dětskému dr. a případně na ORL jelikož z vlastní zkušenosti vím, že pokud to chrápání není „přirozené“ ale je způsobeno nějakou překážkou (u mě to byly přerostlé nosní mandle) tak to při spaní není příjemný a docela to vadí. Ale to pomohlo mě a dnes už jsem nechrápací a lépe spící… a nevím jak je to s 5-ti měsíčním mimískem - tam to mandle asi nebudou…
No ten náš zase celou noc chrochtá a tlačí (má prdíky chudáček) - je to docela hlasitý a nepravidelný - jsem si říkala že kdyby chrápal, tak je to lepší.o)))) U nás to zatím vyřešily špunty do uší… no a za čas prcka odstěhujeme z ložnice.
Markéta a Michal (skoro měsíc.o)
Ahoj Alčo,
náš malý teď taky chrápe.Prodělal rýmu,ale neteklo mu z nosu,jenom prostě chrápal,a to trvá už dýl než týden.Poslední dobou mu dávám Nasivin na uvolnění hlenů, ale nepomáhá to.Takže jsem taky docela ustaraná,jestli to tam někde nemá zaseklý.Pomáhá,když ho dám spát na náš velký polštář,líp se mu dýchá.Ahoj
Ahojky,
asi bych se poradila s dět. lékařkou a pokud by nic nezjistila a stav by i přes to přetrvávál dál, zašla bych i na ORL. Více hlav, více ví.
Petra