Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Smrkat ho učíme pořád a on není schopný to pochopit. Smrka do vnitr místo ven.🤦♀️ No teď doktorka není na příjmu až v úterý. Nemá vysoké horečky na to abychom někam v dešti spěchali. Tak to do úterý počká.
@MattoniUzNeni zadní rýma je problém. Syn na ní i v 8 letech neskutečně trpí. Na nosní mandli už byl, opět mu dorůstá ( starší dcera byla dokonce 2× a i tak dorostla). Prý je na tohle dobrý laser při operaci. Zkus ten Sinupret a hodně zvlhčovat. Držím pěsti!
@Samina007 pokusím se v úterý kontaktovat dr aby nám dala žádanku na vyšetření v nemocnici. Aby se podívali a ty dutiny a mandle. Ta operace zní drasticky. No každá operace
já teď ležím doma s operovanym palcem na poliklinice na chirurgii.
@MattoniUzNeni konvička na výplach nosu
Dělám to se synem od jeho cca 3 let, dnes je mu 11 a už to zvládá nějakou dobu sám
Dcera měla náběh na zánět dutin předmin. rok. Drka mi doporučila rhino konvičku a proplachovat 5 x denně. Nic lepšího snad neznám, zvládly jsme to bez nasazení atb, do 3 dnů bylo po problému. Konvičku používáme všichni při rýmě, vytáhne totiž z dutin to, co není člověk schopen vysmrkat, dost zkracuje léčení.
Kouknu se na internet co myslíte za konvičku a také se zeptám na tu konvičku v úterý paní doktorky
Též trpím na záněty dutin. Pomáhá mi konvička rhino horn, dávám mořskou sůl. Návody ja vyplachovat jsou na youtube. Pak je dobrý Sinupret, psí sádlo (ze psů to není, je to krém, obsahuje směs bylin), a preventivně stříkat do nosu mořskou vodu..a hodně pít! Chce to ale včas podchytit, a nenechat rozjet. Také to chce ten nos vyplachovat denně.
Preji ať je lépe ![]()
Jen jsem na tu konvičku zvědavá na reakci jeho. Protože když mu doktoři cpali odsávačku a my tu naší tak byl boj jak když ho vraždí. Takže budu já držet a manžel mu strčí tu konvičku nebo radši naopak. No zkusíme to z ní to zatím jako dobrý nápad ta konvička
Děkujeme a naše bývalá dětská dr byla proti mořské soli, prý to ničí sliznici no ale každý doktor jiný názor
@MattoniUzNeni píše:
Děkujeme a naše bývalá dětská dr byla proti mořské soli, prý to ničí sliznici no ale každý doktor jiný názor
Té soli se tam dává jen trošku, k té konvičce je i odměrka. Nebo můžete vyplachovat obyčejnou kuchyňskou solí. Dražší varianta je vincentka, ale mě to přijde zbytečné. Stačí ta sůl.
@MattoniUzNeni mořská sůl je zdravá, ale nesmí se stříkat x krát denně x dní v kuse. Jako u všeho platí, že všeho moc škodí. Zkus pořídit i solnou lampu.
@MattoniUzNeni Synovi bych se snažila vysvětlit, že to nebolí. Je to trošku zvláštní pocit, jak voda nosem protéká, ale není to bolestivé.
Důležité je při výplachu dýchat pusou.