Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsem se zase nevyspala. V noci přišla malá ke mě do postele a během chvilky usnula. Ale já pak nemohla 3 hodiny zabrat. Chrápe jak starej dědek. Nosem! Má ho ucpaný, kapky nepomáhají, ale nic jí z něj neteče, nic nevysmrká, zkoušela jsem dokonce i odsávat vysavačem, i když smrká dobře. Tohle už trvá dobře měsíc. To se nachladila, tekl jí sopel, tak jsme přeléčili mořskou vodou a začalo tohle. Nasivin nepomohl, větrat nepomáhá, mořská voda nepomáhá..už jsem zoufalá ![]()
Jinak teda dýchá přes den pusou a mluví tzv.přes nos. Je slyšet, že má ten frňáček ucpaný, ale jak to z něj dostat??
Ahoj, máme to samý. Nic nepomáhá, přes den je v poho, ale celé noci chrápe. Začala chodit do školky, tak si myslím, že tělo bojuje…k MUDr. se mi jít nechce, protože si myslím, že stejně nic nedoporučí
Nechci strasit, ale ja kdyz jsem byla mala, jsem mela neco podobneho a museli mi trhat nosni mandle. Ale opravdu nevim jak to presne vypadalo, uz si to nepamatuju. ![]()
S chrapanim se taky potykame asi uz 2 mesice, kluk i prestava dychat. Uz jsem z toho nervozni, konzultovala jsem to s pediatrem, muze mit pry tak velkou nosni mandli, ze skoro uzavira dychaci otvor
Kazdopadne napsala zadanku na vysetreni ORL, uvidime co nam tam reknou
V létě mi na ORL řekla, že má zvětšenou nosní mandly, ale operovat nechci
Někde jsem zaslechla, že na to existujou homeopatika, ale nevím, jestli je to pravda ![]()
Mým dětem pomáhá Sinupret, je supr na zadní rýmu (kterou normálně nevysmrkají, stéká do krku..bléé:-))a celkové odhlení. POdkládat hlavičku a hodně zvlhčovat vzduch.
Souhlasím s Eviskou22 Sinupret je nej
rozpouští hlen. nic jiného už ani nepoužívám ![]()
kamarádky malej měl stejný problém a zabralo mu až odstranění nosních mandlí ![]()
Maminky, poprosím o oživení diskuze. Také nás nyní trápí teto problém. Přesně jak je výše uvedeno, po prodělaném pořádném nachlazení naše 4 letá slečna nemůže dýchat nosem, v noci chrápe a mluví hodně přes nos. Jinak nebývá příliš nemocná. O trhání mandlí nerada slyším, mohu se zeptat, jakou máte zkušenost, případně jaké bylinky nebo kapky do nosu pomohly? Moc děkuji za radu.
@malavelka Zdravím Vás, už je to nějakou dobu, ale pamatuji si, že velmi pomohly jedny homeopatika, které mi doporučila paní lékárnice. Ani jsem tomu nechtěla věřit, zkusím najít ten název ![]()
@Misel111 Bohužel, už je to dlouho, nepodařilo se mi dohledat, krabičku už nemám. Zkuste popsat problém v lékárně, třeba poradí.
Ahoj. Před cca rokem měl syn zánět dutin. Jelikož se neuměl vysmrkat a neumí do dnes. On si veme kapesník, ale tahá to dovnitř, takže kapesník je čistý. No měl tenkrát horečky 40 týden v Thomayrove nemocnici nás poslali na Orl a tam mu 14 dní odsavali dokavad neklesli horečky. Poté další týden docházel do Bránika na Orl dokavad se nevylecil.
Teď má od pátku opět rýmu, teď v poledne začal kašlat. Což znamená zadní rýmu. Bojím se, že když se nevysmrká skončí na Orl nebo s tím jak tu řešíte mandle. No tak po státním svátku zavolám dr jestli se mu zhorší zase horečka. Zatím 37 takže dobrý ale v noci se nevyspim. Ještě, že mám dovolenou.