Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtela bych se zeptat zda je tady taky maminka ktera ma svoje mimco u sebe v posteli pres noc.Mala ma sice u me v loznici postylku, usne bez problemu i v ni, ale u me ve velke posteli spinka krasne a dyl. Jsou ji 4,5 mesice. Myslite ze nevadi aby u me spinkala tak do pul roku a pak ji zacit ucit jen na svoji postylku?Je to pak komplikovany? Piste jake mate zkusenosti, dekuji
zkusenostis tym nemam ale znam pripad kdy pak prcek do postylky nechtel…
pak ta matka brecela vic nez to dite kdyz se ho snazila naucit na postylku…(je pravda ze to trvalo asi jen 2 tydny, podle toho co mi rikala)
ale treba to budes mit v pohode, kdyz vam to takhle zatim vyhovuje tak proc ne ![]()
ahoj se mnou spi mala od narozeni,a zatim bez problemu,spi mi skoro celou noc v postylce se budi co dve tri hod.tak to neresim… a pokud ji necham spat samotnou v „nasi“ posteli(mam i zabranu proti padu) tak spi taky krasne.
zalezi hodne na tvoji trpelivosti potom.
No počítej s tím, že se jí z té postele už jen tak nezbavíš! Za mě tedy jestli ti v té postýlce spí, sice hůř než v posteli, tak bych jí do postele netahala. Prvního kluka jsem musela večer uspávat, pak spal nějakou dobu v postýlce, a pak jsem ho vzala do postele, protože se budil a já jsem musela ráno vstávat, chodila jsem na VŚ a nemohla jsem být mrtvá. No a pak se to s ním táhlo, že jsme měli další postel v ložnici. Další dva už maminky postel ani nezkusili!!
Dcera s námi spala do dvou let a pak v pohodě, nenásilně jsme přešly na postel a vlastní pokoj, odpolední spaní spala v postýlce a v noci s námi.
Od 2 a půl let spí sama v pokoji. Nebála bych se toho.
Syn spí v postýlce vedle mě, do postele ho neberu, napije se během 10 minut a usne, s dcerou to bylo horší a delší kojení, proto byla s námi.
Dělej to podle sebe a miminka, ono si vybere a do puberty s vámi spát nebude, neboj ![]()
ahojky, po zkusenosti co má moje kamarádka tak nedám malýmu naší posteli ani přičuchnout…
ona má synka 2roky a 2mesíce a kdyz se ho pokusí ulozit do postýlky, tak to slyším přes zeď… takovej histerickej pláč… ona byla líná vstávat na nocní kojení a tak s ním spali v posteli ted uz rok nekojí a snazí se ho dát kdyz usne do postýlky, v tu ránu jak se vzbudí tak rve… uz zkouseli i vymenit postýlku a zkousela i prezít ten rev ale rval jí tam celý týden skoro celou noc tak to vzdala… moljemu malymu jsou 2 mesáce a nasi postel vyuzíváme max na hraní
Nevím, jaký rozdíl bude u malého mimča a batolete, ale já jsem teď nedávno vzala při nemoci Majdu s sobě (jinak spí ve svojem pokojíčku) a pár dní pak dělala pěkný rambajz a chtěla „pinkat ložniči“, takže oni si na to pěkně rychle zvyknou=) a řekla bych, že čím pak bude větší, tím jasněji a razantněji si to bude prosazovat.
Jako mi je jedno, jestli nějaké dítko spí u rodičů, já to tak nechtěla, tak jsem se podle toho zařídila.
Ale pokud s ní vlastně spát nechceš, tak to nedělej.
Buď může být u vás v posteli kdy bude chtít, nebo ve svojí, ale nechat si ji u sebe jen maličkou a pak frk s ní pryč mi přijde na toho prcka trochu „podraz“ - pokud ona sama tu změnu nebude chtít.
Ahoj…
tak mates spal v postýlce,ale po kojení nad ránem zůstával u nás.
Někdy i celou noc---chtěla jsem ho mít u sebe ![]()
Ted když je nemocný,taky spí se mnou.....
a návrat do postýlky vždy v pohodě… ![]()
ja si taky myslim ze je to individualni… hplka se mnou spala pak se nejak sama odnaucila, druhej jen vyzadoval abych byla u nej kdyz usinal…asi v roce a pul se naucil behem 3dni usnout sam…nechala sem ho poplakat..ze zacatku 2 min,pak sem za nim sla, pochovala a vratila do postylky, pak az 10min…a pak si lehnul a spal..... a ted ten 3. usina v postylce ale casto se asi od 1.hodiny v noci budi na kojeni, ktery se nam nedari utnout(ma 21m) .. kazdej prcek asi potrebuje neco jinyho…sousedka prvni do postele nedavala a kojila taky dlouho…a ted to druhy chce byt taky porad prisaty a jinak nespi…takze spi s maminkou… Sou mamky ktery by si mimi do postele nevzali…ja osobne na tom nic spatnyho nevidim, ale pozor u miminek malinkejch..opravdu se stava ze je mama zalehne(manzel svagrove je lekar na pohotovosti v usa) ja sem mela monitor dechu na plince tak sem byla v klidu..ikdyz sem se snazila u kojeni neusnout............
ja uz bych mimi do male postylky nedala. Emca s nami spala do 11 mesicu, pak jsme ji za dve noci naucili spat celou noc v postylce, protoze se budila casto na mliko. Kdyz mela pak velkou postel, tak zase obcas chodila a chodi semtam doted - tak spime v nasi posteli vsichni 4. Tomika jsme do male uz ani nedavali, ted je mu rok a trictvrte a kupujeme velkou postel, do ktere se mi ho ale stejne asi nebude chtit dat. Vetsina kamaradek spi v posteli s detma a prijde mi to naprosto prirozeny ![]()
Ahojdy,
ja s mimcem VE VELKE POSTELI SPIM a UZIVAM SI TO ![]()
Az bude cas Sisi prestehovat do vlastni postylky a dat k jejim segram (az na to bude zrala) ,asi to poznam ![]()
farska moje rec, my tu velkou postel koupili jen ze ji meli v akci, ale myslim, ze na to ani Tomik ani ja nejsme pripraveny ![]()
Handulinka píše:
farska moje rec, my tu velkou postel koupili jen ze ji meli v akci, ale myslim, ze na to ani Tomik ani ja nejsme pripraveny
Tak to je dobry ![]()
Jste spravni spotrebitele-nakupovat se ma,kdyz je zbozi ‚v akci‘
![]()
S náma spaly děti při nemoci pokaždé v naší posteli, jinak zůstávali až po kojení nad ránem.
Náš taťka jezdí domů jen na víkendy (kvůli práci) a ještě před rokem jsme spávali v sestavě dcerka, pak mlaďoch a já
.
Krásně jsme se vlezli a já byla ráda, že mám svoje kuřata u sebe
.
Dnes už spí dcerka (bude jí 10 let) celou noc ve své posteli, synátor (3,5 r.) se během noci vzbudí a přijde k nám… miluju, když se k nám rozespalý zavrtá
.
Nevidíme v tom žádný problém, nezavází nám
.
Jestli myslíš, že by Ti to mohlo v budoucnu vadit, pak bych to nedělala ani teď, páč děti si asi vážně zvyknou… ![]()
Jo a oba si na svou postel a usínání v ní v pohodě zvykli, ale pravda, usínali sami od malinka ve své postýlce, putovali k nám až nad ránem, jak už jsem psala.
Holky dekuju moc, me to v zadnym pripade nevadi ze malinka spinka u me, kdyz jsem byla po porodu cisarem tak to bylo pro nas pohodlnejsi mit ji hned u sebe, jelikoz jsem mela komplikovany hojeni.Jen jsem chtela vedet az bude mit svuj pokojicek.Ale tak vidim ze za nekterymi maminkami chodi klidne v noci a neni to nic divnyho
mala si chce povidat a kdyz se vzbudi a vidi me hned u sebe ten prvni usmev po ranu za to stoji
![]()