Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ![]()
chtěla jsem se zeptat.. Nevíte co pomůže na chrapot v těhotenství? Jsem ve 28. týdnu. Minulý týden mě strašně bolelo v krku, šla jsem k doktorce a ta mi dala Bioparox..po ránu jsem zahleněná a ted zas nemůžu mluvit. Dneska jsem byla u doktorky znovu a řekla, že jsem ještě horší než předtím. PPoslechově jsem dobrá, v krku nic nemám - takže na antibiotika to taky neni
Nevíte o něčem co by mi mohlo pomoct?
děkuju za rady ![]()
@Annyyy : No nevim, to se mi moc nezda, byla jsi na ORL, kde by ti vytahli jazyk a podivali¨se na hrtan? Mne to prijde jako zanet hrtanu, meli by ti udelat bud CRP nebo vyter, aby nezanedbali infekci, ktera by potrebovala nasazeni ATB (v tehotenstvi se mohou penicilinova bez problemu). Nepodcenuj to a radsi nakusej na ORL… ![]()
No podobný problém mám taky, akorát jsem už ve 40.tt. Neléčím se žádnými léky celé těhotenství, ale vždy jsem měla jen rýmu nebo kašel. Od včerejšího večera ztrácím hlas, bolí mi krk a cítím taky jak jsem zahleněná. Zatím piju na střídačku čaj s medem a citronem a horké mléko. Ale nejvíc zabírá úplně mlčet, to se to zklidní, pak se pokusím něco odkašlat a je to chvíli dobré. Jak ale začnu víc mluvit, je to horší.
Miládko, já taky den před porodem měla nějaký kašel, rýmu a říkala si, to bude děsný a samo to přešlo. Bylo tolik nových věcí na řešení… Ale pak jsem četla o porodech a hodně holek to psalo, že těsně před porodem najednou z ničeho nic rýma. Tak třeba jestli to není příznak blížícího se porodu
Tak se drž, ať to dobře dopadne ![]()
Zahleněná už jsem pár týdnů, prý je to v těhotenství docela běžné, už jsem si i zvykla, celý den mám knedlík v krku. Trochu mi pomohl tymiánový sirup, jinak neberu nic.
@Irisa píše:
@Annyyy : No nevim, to se mi moc nezda, byla jsi na ORL, kde by ti vytahli jazyk a podivali¨se na hrtan? Mne to prijde jako zanet hrtanu, meli by ti udelat bud CRP nebo vyter, aby nezanedbali infekci, ktera by potrebovala nasazeni ATB (v tehotenstvi se mohou penicilinova bez problemu). Nepodcenuj to a radsi nakusej na ORL…
souhlasim, naklusej na orl, protoze nelecena laryngitida u dospelyho muze dopadnout docela blbe.
Ahojky holky tak jsem zas chytla chrapot jsem ve 13 tydnu a na zacatku jsem chytla rymu a kasel, tak jsem si v klekarne koupila caj na kaselherbal med hot drink dr weiss pri kasli a pruduskach pomaha pri chrapotu tak snad zabere prodavaji ho v lekarne dr max tak treba vam pomuze je tam primo napsano, ze tehotne muzou ala.