Může hlenová zátka odcházet déle?

Anonymní
11.4.13 08:27

Může hlenová zátka odcházet déle?

Ahoj, včera večer jsem našla na kalhotkách trošku takového narůžovělého výtoku a na papíře jsem pak měla jen takovej nepatrnej „cucek“ s krví, ale vážně maličkej. Usoudila jsem, že jde zřejmě o hlenovou zátku, ale zarazilo mě to množství. Během noci jsem pak byla ještě několikrát, ale už nic, ani teď ráno. Chci se tedy zeptat, jestli je možné, že by to bylo už všechno, nebo jestli může zbytek odejít jindy, za víc dní. Taky bych se ráda zeptala, jestli tu není některá, která po odchodu hlenové zátky rodila až za delší dobu. Jsem 37+2 a popravdě se mi ještě rodit nechce :roll: Termín máme 30.4. a ještě včera mi doktor v poradně říkal, že to vypadá že dodržíme termín.

Ještě mě napadlo, že když mě včera doktor prohlížel tak mě to trošku bolelo a malej byl pak celý odpoledne takovej divokej a docela mě bolelo břicho, dneska už je to v pořádku. Je možný, že třeba nešlo vůbec nešlo o hlenovou zátku, ale že to byl následek prohlídky?

Děkuju za odpovědi a omlouvám se za anonym, ale mám tu spoustu známých a nestojím a neustále drnčení telefonu, jestli už rodím :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2890
11.4.13 08:30

Ahoj, já jsem sice v 16tt ale pokaždé když mi dělá vnitřní ultrazvuk, tak buď ještě ten den a nebo druhej den mám to co popisuješ. Třeba to bylo opravdu jen ultrazvukem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 08:31

On mi vnitřní ultrazvuk nedělal, prohlížel rukou, proto mě to trošku bolelo, při ultrazvuku mě nikdy nic nebolelo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1011
11.4.13 08:36
@Anonymní píše:
On mi vnitřní ultrazvuk nedělal, prohlížel rukou, proto mě to trošku bolelo, při ultrazvuku mě nikdy nic nebolelo. :nevim:

Na konci těhotenství jsem to měla taky. Tvrdili mi, že to na přenášení nevypadá a když jsem pak po vyšetření špinila - přesně jak popisuješ (a pak před vlastním porodem vypadala hlenová zátka minimálně hodně podobně), tak už jsem se pomalu chystala. No a nakonec jsem rodila až asi za měsíc (přenášela jsem). Takže kliiiid. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

Týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890

Tak jestli šahal na čípek tak je možné že si trošku zašpinila. Víš co dělám já, když si nejsu vubec jistá? Napišu gyndařce email a nebo volám sestřičce. Alespoň pak nejsem ve stresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
11.4.13 08:38

Možné je obojí, mohlo to být po vyšetření, mohla to být i hlenová zátka, ta může odcházet třeba i několik dní. Každopádně odchod hlenové zátky nemusí znamenat porod, zátka může odejít i měsíc před porodem, takže tím se neřiď. Mě odešla zátka den před porodem ale zároveň mi k tomu začala téct i plodovka, takže to je něco jiného. Ale zase na druhou stranu, to že doktor řekl, že asi dodržíte termín, to vůbec neřeš, ono se to může změnit během hodiny. A známým řekni, že až porodíš, tak se to dozví, pamatuju si to jako včera, kdy mě takhle všichni uháněli a akorát jsem z toho byla na nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
11.4.13 08:39

Myslím, že je to následek prohlídky, což ale nemusí znamenat, že třeba v noci nepojedeš do porodnice, však už by to nebylo nic divného. Vaginální vyšetření mě v tomto stupni těhotenství taky vždycky trochu bolelo, to jak doktorka zkoušela, na kolik jsem třeba už otevřená a taky se tím jejich hmatem dá pomoct k porodu, když třeba už všechno není tak, jak by mělo být. Já byla v roce 20009 se synem na kontrole v pondělí odpoledne, porodu nic nenasvědčovalo, doktorka mě taky trochu bolestivě prohlédla, a že už by to jako klidně mohlo být, a v druhý den v deset byl kluk na světě :-). Každopádně nepanikařit, když už to přijde, tak to přijde a budeš se těšit z miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 08:39

@fatin Tak teď jsi mě trošku uklidnila, přesto se mě včera zmocnila panika, měla jsem naplánováno, že o víkendu doladím a dodělám úplně poslední potřebný věci a teď mám strach, že to nestihnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.13 08:41

Moc vám děkuju za odpovědi, už jsem trošku klidnější :)

• Citovat
  • Upravit
9090
11.4.13 08:46
@Anonymní píše:
@fatin Tak teď jsi mě trošku uklidnila, přesto se mě včera zmocnila panika, měla jsem naplánováno, že o víkendu doladím a dodělám úplně poslední potřebný věci a teď mám strach, že to nestihnu.

já bych to radši dodělala hned, ono to fakt může přijít když to budeš nejmíň čekat a chtít, víš co, zákon schválnosti :D můj přítel měsíc před termínem už vůbec nepil, ani pivko si nedal, kdybychom náhodou museli jet ale den před termínem jsme byli u našich a mě bylo celej den skvěle, tak jsem ho nechala, ať si dá a doufala, že se nic nebude dít, když je mi tak dobře…no a 3 hodiny nato mi začala odtíkat plodovka a jeli jsme, takže tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.13 08:48

@Verca1989 No určitě :D Já jsem sice teď trošku klidnější, že to k porodu úplně nutně bejt nemusí, ale určitě to dneska všechno dodělám. :) U mě totiž spolehlivě ten zákon schválnosti funguje. :cert: A manželovi pivo k večeři asi taky radši zatrhnu :)

• Citovat
  • Upravit
2642
11.4.13 08:49

Ahoj, spíš hlídej bolestivost - jestli po vyšetření nemáš nějaké větší opakující se bolesti podobné menstruačním - a případně objem tekutiny, kdyby ještě odcházela. Abys nezaměnila vedlejší účinky vyšetření a počátek porodu :-)
Může jít o sektret který se hromadí před hlenovou zátkou a doktor to vyšetřením odšpuntoval. Na druhou stranu „důraznější“ vyšetření může porod vyvolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.4.13 08:52

Mě odešla brzo a rodila jsem vyvolávaně ve 41+6.. a ano odcházela na několikrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.4.13 08:55

Může to být zátka, může to být po vyšetření, ale na věštby z čípku se nespoléhej, miminko už je donošené a může to přijít fakt kdykoliv, i bez nějakých náznaků, čípek se může zkrátit během pár hodin, stačí trocha poslů a porodní cesty můžou vypadat úplně jinak. Já rodila poprvý 4 dny po odchodu zátky, podruhý mu začla odcházet po troškách v 35.tt, porod na termín, potřetí myslím, že před porodem neodcházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí