Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja vim, ze se bojis.Taky jsem se bala u druheho tehotenstvi, konplikace jsem mela v prvnim a hlavne!!neznala jsem emimino a nebrouzdala tolik po netu v prvnim.Tady se doctes hooodne spatnych tehotenstvi, potratu, vad atd, ale ver mi, ze to neni tak normalni! Mnohem, hnohem vice je ukazkovych tehotenstvi bez komplikaci zakoncene porodem.Jen se o tom pise mnohem mene. Drzim palecky a verim, ze vsechno bude v poradku.Ted se mi to asi keca, kdyz si vzpomenu na sebe a to, co jsem citila
.Gratuluji k tehotenstvi ![]()
No to je ono… čtu o potratech v 21tt a o mrtvem narozenem mimi a jsem z toho vedle..
jinak přítel se o mě stará ukázkově ale není se mnou každý den
jsem 9+4 tak se těším zítra na ultrazvuka =) jinak děkuju ![]()
Upřímně já když čekala první a druhou dceru, tak jsem se tolik nebála. Ale při třetím těhu jsem objevila emimino a začala vše pročítat
To víš, člověku to prostě uvízne v hlavně a začne dumat nad tím, že něco špatného se může stát i jemu.
Ale jak píše @wildcherry Je více ukázkových těhu bez komplikací! ![]()
Držím palce ať vše dobře dopadne! Užívej si těhu a hlavně se nestresuj, to nepomáhá ani tobě ani miminku ![]()
Souhlasim s @wildcherry . A trocha statistiky - nekde jsem cetla, ze jakmile je videt srdicko, je snad 90% pravdepodobnost, ze miminko to zvladne. To uz je dobre cislo, ne? ![]()
Petulatko: jooo to je skvělé číslo =) já než jsem to zjistila, tahala jsem těžké věci, dělalal vše normálně a mimi se udrželo, tak myslím že to bude bojovník =)
@Domuska mě dr, hned při první návštěvě řekl, že pokud není něco v pořádku takse to ukáže během prvních týdhů…a to bylo taky vymodlené. Když jsem v 9tt začala krvácet, brečela jsem - a je to tady - něco je špatně. Ještě jsem si početla na internetu a zelená a ubulená jela do nemocnice.
Můj chlapeček bude mít rok, a je to bojovník!! Že je silák a bojovník se ukázalo v těhu, a i při porodu. myšlenky, co máš jsem měla taky a pořád se bála, že se může něco stát, z těhu jsem se začala těšit až zhruba od poloviny. Hele vždycky se může něco stát.
Musíš věřit, že vše bude v pořádku. Gratuluju k bříšku!!
Ja jsem taky hodne stresovala a me cisla a statistiky uklidnovaly, takze jsem studovala vsechny mozne informace. Coz ale nedoporucuju, pak uz mi z toho dost hrabalo
Ale je to fakt, ze kdyz se nad tim zamyslis, hodne jsou po potraty do prokazani srdicka a pak uz to je fakt o nahode, na kterou clovek by clovek nemel moc myslet. Ja jsem si vzdycky rikala, ze se prece nebojim prejit silnici, aby me nesrazilo auto - a tam je ta pravdepodobnost taky vysoka. A taky - hodne doktoru po prokazani srdicka vystavuje tehotenskou prukazku, to taky neco znanena ![]()
No mě právě doktor že nemáme ještě vyhráno když jsem u něj byla 21.3 na prokázání že jsem fakt těhu a bilo srdíčko, vše ok, ale průkazku ještě nemám :/ není to divné?
kdy jste dostali vy těhu průkaz? ![]()
@Domuska píše:
Ahoj, už od začátku, kdy jsem zjistila že jsem těhotná (vymodlené těhu), se nedokážu nestresovat a uvolnit a užívat si těhotenství. Už jsem byla hospitalizována v nemocnici kvůli hematomu protože jsem špinila… nijak to nepomohlo. 14 léků denně, 3 infuze a hematom stále stejný. zítra jdu na kontrolu tak jsem zvědavá co mi řekne. bojím se že malému najednou přestane tlouct srdíčko a nevyloučí se ze mě, takže to nepoznám.. říká se, že první trimestr je nejhorší protože se může stát cokoli ale komplikace se můžou objevit kdykoli.. Už mi z toho vážně hrabe a nevím jak se uvolnit, užívat si…![]()
ahoj, přesně tyto pocity jsem měla taky.. bohužel mě to provázelo až do předčasného porodu.. proto radím z vlastní zkušenosti.. vím, že je to moc těžké, ale fakt se nestresuj, není to kvůli mimču dobré.. teď už vím, že co se má stát se bohužel stane a nikdo to nedokáže ovlivnit.. já se tak strašně hlídala a stresovala a stejně to dopadlo, jak dopadlo
přeji hodně štěstí
![]()
@kelynka píše:
ahoj, přesně tyto pocity jsem měla taky.. bohužel mě to provázelo až do předčasného porodu.. proto radím z vlastní zkušenosti.. vím, že je to moc těžké, ale fakt se nestresuj, není to kvůli mimču dobré.. teď už vím, že co se má stát se bohužel stane a nikdo to nedokáže ovlivnit.. já se tak strašně hlídala a stresovala a stejně to dopadlo, jak dopadlopřeji hodně štěstí
![]()
![]()
![]()
a mimčo v pořádku? mamka porodila sice císařem ale v 7 měsící a bratr byl v inkubátoru a dnes je z něj pěkná potvora!!!
má 8let
@Domuska přítel je taky narozenej v 7 měsící císařem a teda nezaregistrovala jsem že by to něm zanechalo nějaký následky. Je fakt že měl po porodu nějaký komplikace ale te´d je z něj 33letej chlap jak hora
![]()
@Domuska píše:
No mě právě doktor že nemáme ještě vyhráno když jsem u něj byla 21.3 na prokázání že jsem fakt těhu a bilo srdíčko, vše ok, ale průkazku ještě nemám :/ není to divné?kdy jste dostali vy těhu průkaz?
On kazdej doktor to dela jinak, nekdo dava po srdicku, nekdo po prvnim trimestru, ale ten nas taky za chvili za sebou. A jestli ma prupovidky typu, ze jeste nemas vyhrano, tak je to blbec. Timhle by podle me doktor nemel pacientky stresovat. On to muze nejak myslet, ty to pochopis po svem a problem je na svete.
Jinak on ten stres timhle fakt jen zacina. Napred je to prvni trimestr, pak vydrzet do 24tt, pak teda idealne 32tt, kdy uz nebyvaji moc problemy. Pak se clovek boji porodu, pak uz aby bylo po sestinedeli. Pak uz aby se mimco otacelo na bricho, pak aby uz lezlo, chodilo…atd atd. Ja sama jsem ted ve fazi „at uz leze“. A ver tomu, clovek si to musi i uzivat, ne jen pokorovat hranice ![]()
@Domuska - zkus se tolik nebat. Pokud to mimi ma byt prosperujici tehotenstvi a zdrave mimi na konci, tak bude. Pokud by melo byt vazne nemocne a nemit sanci na zivot po porodu, tak at radeji odejde driv nez pozdeji. Priroda je chytra. Ver svemu telu a miminku, ze to zvladnete. Strachy a negativni mylsemkou na sebe a mimi jen pritahujes negativni energii. Vim o cem mluvim. Hlavne klid, miminko to zvladne, pokud to tak ma bit. Preji klidne tehotenstvi. ![]()
Ahoj, už od začátku, kdy jsem zjistila že jsem těhotná (vymodlené těhu), se nedokážu nestresovat a uvolnit a užívat si těhotenství. Už jsem byla hospitalizována v nemocnici kvůli hematomu protože jsem špinila… nijak to nepomohlo. 14 léků denně, 3 infuze a hematom stále stejný. zítra jdu na kontrolu tak jsem zvědavá co mi řekne. bojím se že malému najednou přestane tlouct srdíčko a nevyloučí se ze mě, takže to nepoznám.. říká se, že první trimestr je nejhorší protože se může stát cokoli ale komplikace se můžou objevit kdykoli.. Už mi z toho vážně hrabe a nevím jak se uvolnit, užívat si…