Jak zatočit s neustálým strachem o miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2693
10.4.13 19:59

@Domuska Zakaž si číst deníčky co mají smutný název a i články jinde na internetu. Pokud ti je opravdu ouzko, vklidu vyhledej pomoc psychologa. Hodně se ptej doktorů nech si vše vysvětlit. Také jsem měla strach a dnes mám zdravou téměř roční dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
10.4.13 20:02

Dobře a upřímně ti radím - přestań číst tyhle horror story, je lepší to ignorovat. Vždycky se může stát cokoliv, ale já už si začínám myslet, že čím víc se člověk v takových příbězích a scénářích ve vlastní hlavě rochni a negativně myslí, tím spíš to blbě dopadne, než v opačném případě

• Citovat
  • Upravit
437
10.4.13 20:05

Ahojky, já měla uplně to same. Strasny strach!!! Mé těhotenství bylo taky vymodlené. Až mi pomohl Angel Sounds - přístroj pro poslech srdíčka. Vždy když jsem měla špatné tušení, tak mě to uklidnilo. Krásně jsem slyšela, jak srdíčko bije. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Domuska
10.4.13 20:07
@heli111 píše:
Ahojky, já měla uplně to same. Strasny strach!!! Mé těhotenství bylo taky vymodlené. Až mi pomohl Angel Sounds - přístroj pro poslech srdíčka. Vždy když jsem měla špatné tušení, tak mě to uklidnilo. Krásně jsem slyšela, jak srdíčko bije. :kytka:

A ten jsipoužívala od jakého měsíce/týdne?
:think:

• Citovat
  • Upravit
274
10.4.13 20:14

@Domuska
Ahoj, jsem na tom podobne, ze jsem tehotna jsem zjistila v 8tt, pred Vanocema, takze jsem do te doby stehovala, tahala tezke veci. Mezi svatky jsem zacala trosku krvacet, diky nizko polozene placente, od te doby mam narizeny klidovy rezim, v 19tt jsem byla 3 tydny v nemocnici, nasli mi pod placentou hematom, ted uz jsem doma, porad obcas zakrvacim, nebo spinim, ted jsem ve 23tt. Taky jsem ze zacatku mela nervy, kdyz jsem zacala krvacet tak jsem ficela na pohotovost a cekala konec. Pak mi doktorka rekla, ze do 24 tt se stejne mimi nezachrani a jde jen o me, o to abych nevykrvacela, od te doby jsem klidnejsi, vim ze to neovlivnim jinak nez tim ze budu lezet. Cim jsem ve vyssim tydnu tim rychleji
to utika, uvidis ze to taky tak budes mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
10.4.13 20:18

@Domuska A počkej teprv až se Ti to narodí…to pak je strach. Já jsem dostala průkazku až ve druhém měsíci - nechtěla jsem dříve.

S tím strachem asi nic neuděláš, je to asi v povaze, já to mám podobně. A ještě vzhledem k okolnostem se Ti ani nedivím. Mně vždy hodně pomohl partner. Také doporučuji nevyhledávat nějaké pesimostické informace na toto téma, to mě vždy vystresovalo nejvíc.

@T.Hololinka píše: … Ale při třetím těhu jsem objevila emimino a začala vše pročítat :zed: To víš, člověku to prostě uvízne v hlavně a začne dumat nad tím, že něco špatného se může stát i jemu…

Jojo, to je přesný. Od té doby trpím chorobnou úzkostí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Inka8
10.4.13 20:21

@Domuska Ja ji dostanu az ve 12 tydnu

• Citovat
  • Upravit
3684
10.4.13 20:21

@Pé To je hrozné co pár diskusí dokáže s psychikou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
10.4.13 20:34

Domuska: Já už přesně nevím, myslím, že to jde přibližne od 13 tydne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.4.13 20:43

No já ti to řeknu asi takhle, tenhle strach už nepřejde nikdy, je to mateřská láska a strach a postupně to jde asi takhle - nejdřív se bojíš aby bylo srdíčko, pak v pořádku testy na vývojové vady, pak aby správně rostlo a všechny UTZ ukázaly co mají, pak porodu aby se něco nezvrtlo a mimi se narodilo v pořádku, no a pak už se vezeš - aby pilo mlíko, aby dobře přibíralo na váze, aby se začalo správě otáčet na bříško a dál pohybově vyvíjet tak jak má, no a pak už ten strach přechází v to aby se někde neopařilo, nevběhlo do silnice, aby mu někdo neublížil, neztratilo se, aby přežilo školku až se zdárně dopracuješ k pubertě (tam my zatím nejsme ale tak počítám že to tak nějak bude) tam se začneš bát abys přežila hlavně ty :-D :-D a pak už ti pomalinku začne vylétat z hnízda - takže za mě asi tak. :mrgreen: :mrgreen: Smiř se s tím, boj se je to normální ale nenech se tím pohltit a trošku si to taky užívej, stojí to za to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
10.4.13 20:58

Panuško, krásně napsané a velice pravdivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
10.4.13 22:11

Ja dostala prukazku az asi pri 3 kontrole v 16tt. Taky jsem z toho byla vykolejeba, protoze holky co byly u jinych @Domuska doktoru ji mely hned pri prvni kontrole.
Jinak me z nekterych tech denicku taky hrabe. Asi ty se spatnyn koncem uz cist nebudu.. je to na psychiku fakt natlak :nevim:
Musime verit, ze u nas vse dobre dopadne. Drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
10.4.13 22:22
@Domuska píše:
a mimčo v pořádku? mamka porodila sice císařem ale v 7 měsící a bratr byl v inkubátoru a dnes je z něj pěkná potvora!!! :cert: má 8let
čekala jsem dvojčátka, porodila jsem 26.týden.. bohužel chlapeček umřel čtyři dny po porodu a zůstala nám jen holčička… opravdu se snaž být co nejvíc v klidu a jak ti tady holky radí.. žádné smutné deníčky a diskuze, které mají špatný konec.. Mooocinky držím pěsti :hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
10.4.13 23:07

Ahojda, taky ten strach mam, protoze je to moje prvni tehu, navic jsem docela mlada :) nejhorsi co muzes delat je dokola cist a hledat :( nase mamky a babci net nemely a taku to zvladly, vim ze je to tezky se hodit do klidku zejmena pokud jsi na neschopence a mas spoustu casu hledat na netu, jako ja :D musim rict ze mi hodne pomaha pritel a kamaradky a muze to znit hloupe ale kamaradka me dnes vzala ke kartarce kterou vsichni chvali abych se ji zeptala na miminko :) potom co mi rekla jsem ve vetsim klidku :) a celkove se snazim nic moc neresit a jen se tesit na prcka :) pamatuj ze svuj stres prenasis i na mimco :) takze klidek a jen si to uzivat dokud muzes :) a tady uz cist jen vesele prispevky :) :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Domuska
10.4.13 23:18
@Claire Bare píše:
Ahojda, taky ten strach mam, protoze je to moje prvni tehu, navic jsem docela mlada :) nejhorsi co muzes delat je dokola cist a hledat :( nase mamky a babci net nemely a taku to zvladly, vim ze je to tezky se hodit do klidku zejmena pokud jsi na neschopence a mas spoustu casu hledat na netu, jako ja :D musim rict ze mi hodne pomaha pritel a kamaradky a muze to znit hloupe ale kamaradka me dnes vzala ke kartarce kterou vsichni chvali abych se ji zeptala na miminko :) potom co mi rekla jsem ve vetsim klidku :) a celkove se snazim nic moc neresit a jen se tesit na prcka :) pamatuj ze svuj stres prenasis i na mimco :) takze klidek a jen si to uzivat dokud muzes :) a tady uz cist jen vesele prispevky :) :kytka: :hug:
taky mám 19 v září 20, mamka hodně podporuje, tatka taky v pohodě, jen kámoška je děsně pasivní… štve mě to :( místo abymě podporovala, říká že doufá, že to bude dobré, ale že neví, když říkal doktor že nemáme vyhráno atak.. :zed: přítel je super, podporuje mě, ale nemám od něj tu podporu co chci a potrebuju :roll:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky