Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den, chtela bych se zeptat jak se zjisti crohnova choroba nebo ulcerozni kolitida, brali mi krev a CRP mam pry v poradku. Nevim jestli mam podstoupit jeste kolonoskopii nebo to nema uz cenu kdyz mi z krve vyloucili zanet. Dekuji
Ahoj, jaký máš příznaky..? Já se léčím teď s koliditidou. A krevní testy jsem měla v pořádku. Jen jsem chudokrevná. Mam na nohou i modřinky a beru železo. A ta koliditida tedy nic moc no ![]()
@Lucie.Kusa ahoj, jak ti ji zjistili? Jinak jenom mam problem se stolici, vyprazdnuju se po kousičkách, a Jinak krev ani hlen tam nemam..
@Deniskadeniska píše:
Dobry den, chtela bych se zeptat jak se zjisti crohnova choroba nebo ulcerozni kolitida, brali mi krev a CRP mam pry v poradku. Nevim jestli mam podstoupit jeste kolonoskopii nebo to nema uz cenu kdyz mi z krve vyloucili zanet. Dekuji
Mám UC, aktuálně na biologické léčbě… CRP stále dobré i při vyšší aktivitě nemoci. Z krve se nic nevyloučí. Vyloučí se to testem na kaloprotektin ze stolice. Pokud vyjde dobře, je pravděpodobnost UC nebo Crohna minimální.
Pokud máš průjmy nebo krev ve stolici, tak bych kolono doporučovala i tak, nemusí to být jen zánět.
@Deniskadeniska píše:
@Lucie.Kusa ahoj, jak ti ji zjistili? Jinak jenom mam problem se stolici, vyprazdnuju se po kousičkách, a Jinak krev ani hlen tam nemam..
Tak to je rozhodně na kolonoskopii. Zánět to asi nebude, ale může tam být nějaká překážka. U zánětu bys měla krev nebo hlen.
Kdo ti dělal to CRP? Objednej se na gastro.
@Anonymní píše:
Tak to je rozhodně na kolonoskopii. Zánět to asi nebude, ale může tam být nějaká překážka. U zánětu bys měla krev nebo hlen.Kdo ti dělal to CRP? Objednej se na gastro.
Muj praktickej..ale je divnej, ja to uz rikala mamce ze chci na kolonoskopii ze me to uz stve. A jinak mi delali i ultrazvuk a rendgen a nic.
@Deniskadeniska píše:
Muj praktickej..ale je divnej, ja to uz rikala mamce ze chci na kolonoskopii ze me to uz stve. A jinak mi delali i ultrazvuk a rendgen a nic.
Objednej se na nějaké dobré gastro. Ale dle příznaků to na UC nebo Crohna nevypadá, spíš to bude něco jiného.
Nebo me napadlo ze to muzu mit ze stresu, maturuju ted..ale nevim
@Deniskadeniska píše:
To klidně můžeš. Za konzultaci na gastru
@Limi123 píše:
To klidně můžeš. Za konzultaci na gastru
Urcite se tam objednam a uvidim co mi zjistej. Jestli teda vubec neco zjistej, jestli ne, tak to budu mit asi vazne ze stresu no. Posledni dobou mi do smichu vazne neni.
@Lucie.Kusa píše:
Ahoj, jaký máš příznaky..? Já se léčím teď s koliditidou. A krevní testy jsem měla v pořádku. Jen jsem chudokrevná. Mam na nohou i modřinky a beru železo. A ta koliditida tedy nic moc no
A muzu se jeste zeptat, tu chudokrevnost vam zjistili z ty krve? Nebo jste mela komplet krev v poradku? Protoze ja si myslim ze u UC nebo crohna kdyz vemou cloveku krev tak treba to CRP muze mit v pohode ale naopak se muze objevit jak pisete chudokrevnost nebo nedostatek vitaminu C a podobne.
![]()
@Deniskadeniska píše:
A muzu se jeste zeptat, tu chudokrevnost vam zjistili z ty krve? Nebo jste mela komplet krev v poradku? Protoze ja si myslim ze u UC nebo crohna kdyz vemou cloveku krev tak treba to CRP muze mit v pohode ale naopak se muze objevit jak pisete chudokrevnost nebo nedostatek vitaminu C a podobne.![]()
Ahoj, mě to zjistili z krve. A mám chudokrevnost prave z té koliditidi proroze krvácím pokaždé, když jdu na v
WC.
Jinak všechny ostatní výsledky naprosto v pořádku.
A Jinak se objednej na to gastro sama. Tam nemusíš mít zadanku. Myslím, že to budeš mít že stresu, ale raději se nech vyšetřit ![]()
@Deniskadeniska píše:To klidně můžeš. Za konzultaci na gastru
@Deniskadeniska píše:
A muzu se jeste zeptat, tu chudokrevnost vam zjistili z ty krve? Nebo jste mela komplet krev v poradku? Protoze ja si myslim ze u UC nebo crohna kdyz vemou cloveku krev tak treba to CRP muze mit v pohode ale naopak se muze objevit jak pisete chudokrevnost nebo nedostatek vitaminu C a podobne.![]()
Ji, a chudokrevnost jsem měla v aktivní fázi nrmocr také. Je to jiné vyšetření, než CRP.
@Lucie.Kusa píše:
A Jinak se objednej na to gastro sama. Tam nemusíš mít zadanku. Myslím, že to budeš mít že stresu, ale raději se nech vyšetřit
U nas mit zadanku třeba musí. I když tam uz kartu mam a nejdu tam vic nez rok, i tak chtějí. Natoz noví.