Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Ta potvora bude možná atraktivnější, ale je otázka, jak dlouho to bude chlap dávat a jestli nakonec neuteče za tou hodnou holkou…
Obávám se, že to platí spíš naopak. Aspoň podle případů z okolí.
@Pan Dan píše: Častokrát člověk chce to co nemá. A častokrát ta potvora hledá jako protějšek hodného partnera, který spíš bude poslouchat. Stejně jako ten grázl potřebuje hodnou nanynku. Potvora a grázl nemůžou spolu dlouhodobě fungovat. Hodná holka a hodný kluk ano. Já bych chtěl, aby moje byla trochu potvora. Je na mě hrozně hodná a já na ni taky. Jenomže když dlouhodobě nemáš ve vztahu moc co řešit, tak začneš řešit blbosti.
Tak se nerouhej. Ona taková nemoc ti do toho klidu může hodit pěkně vidle.
@Kacka6666 Hodné holky si musí najít muže, kteří je ocení. Ale jde to trochu hůř, protože to bývají hodní kluci o které úplně zájem nebývá a to často ani že strany těch hodných holek
Já třeba takového našla a jsem spokojená mnoho let ![]()
@Russet píše:
Nemusíš být zrovna potvora, ale poslušná nanynka bez názoru, co dělá první poslední, aby se chlap měl dobře, bys být nemusela. Takový zlatý střed. Aspon teda na dlouhodobější soužití. Na špásování stačí být ta potvora.
souhlasím, zlatá střední cesta je pro většinu mužů nejpřijatelnější. Čistokrevná potvora je samý podraz a nefér hra, s puťkou je zase nuda.
Když tyhle dvě umí ženská dobře vybalancovat, většina chlapů se v tom cítí dobře. Má to šťávu, ale na základní hodnoty a principy se můžou spolehnout.
@Heivka píše:
@Kacka6666 Hodné holky si musí najít muže, kteří je ocení. Ale jde to trochu hůř, protože to bývají hodní kluci o které úplně zájem nebývá a to často ani že strany těch hodných holekJá třeba takového našla a jsem spokojená mnoho let
to už chce určitý stupen vyzrálosti a životních zkušeností, aby tohle fungovalo. Ale proč ne? Jen otázka - kdo vašemu vztahu dává směr a drive? Dva hodní bývají obvykle trochu pasivní a nerozhodní…
@Kacka6666 píše:
Ahoj holky, rada bych znala vas nazor.. myslite, ze muzi vazne chteji potvory, nebo radsi oceni hodne holky? Ja tedy spis patrim do te druhe kategorie, ale uz nekolikrat se mi stalo, ze proste jsem asi az moc hodna a milai muj ex si nasel takovou mrchu, a svete div se, slape s ni jak hodinky
Co myslite, mate i vy zkusenosti s potvorama a maji proste ten zivot jednodussi nez my hodne holky?
Podle mne většina nechce ani hodné holky, ani potvory, ale chytré holky, které mají něco od obojího.
Třeba jestli znáš, že hodná holka se obléká skromně, potvora vyzývavě, chytrá rychle. ![]()
Snažím se být zlatý střed. Jsem na svého muže milá, hodná, věrná. Chci být pro něho stále hezká a žádaná. Ale občas jsem ráda marnivá, tak trochu nedostupná a vyžaduju dobývání.
Ráda si s ním, v tom dobrém smyslu slova, hraju.
Příspěvek upraven 07.09.20 v 08:11
@pe-terka A kdo říká že hodní lidé jsou pasivní a nerozhodní? Pár takových znám a jako hodné lidi bych je tedy neoznačila, spíš jako vyžírky. Jinak mě už hodně manželových přátel označilo jako hodnou ale to neznamená že nemám drive, jen nejsem úplně kariérně zaměřená a v tuhle chvíli dávám přednost zajištění pohody celé rodiny (včetně mě) a tak je na mě organizovat chod rodiny, aby byl čas a prostředky pro všechny. Na manželovi je zas aby rodinu dostatečně zajistil aby na tu pohodu rodiny bylo, takže on má větší drive v té pracovní sféře. Máme společné cíle, kam to chceme dotáhnout a za těch 14 let společného života už jsme jich spoustu dosáhli (i když u některých to bylo spíš štěstí, hlavně že začátku) a tak si plánujeme ty další. A doufáme že funguje karma, protože si myslím že tím, co jsme si už museli prožít by na nás další velké katastrofy v životě čekat neměly.
Nevim, jak se chova hodna a potvora. Myslim, ze blbe je, pokud je ta hodna hodna tak, ze dela jen vse tak, jak se ma, porad chlapa napomina a vychovava a je ze vseho nejvice nudna.
Prosim o popis, jak se chova manzelka potvora.
@Heivka nemyslela jsem to nijak zle, jen mě to zajímalo.
Z dovolených znám třeba pár, kdy on je takový rázný dominantní typ, ona velmi nekonfliktní, hodná, pohodová, vzhledově průměrná žena. Vypadají, že jim to klape, jsou spolu dlouho. A myslím, že velký podíl na tom má, že on měl dřív ženu, která s ním tzv. vydrbávala. A asi docela dost. Takže si své submisivní nekonfliktní ženy váží ![]()
Ale to samý je jak s chlapama. Ty hodní odkopnutí si to vykládají tak, že je bud jen hodný trouba nebo mačo hajzl/zlá potvora. Ale ono existuje i něco mezi. Prostě chlap/ženská která víc co chce, ne že skáče, jak okolí píská, protože nemají svou vlastní sebehodnotu. |Odvíjí se od toho, jak reaguje okolí, proto dělají, co svým blízkým na očích vidí. Nedělají to ale ve skutečnosti pro ně, ale pro sebe ( kvuli tomu svému pošramocnému egu).
Spíše dávají přednost ženám které jsou ženy. Umí dát najevo emoce, někdy slabé a potřebuji ochranu, jindy furie plné vzteku ![]()
Ne nechtějí, chtějí jen hezké přitažlivé holky a ty jsou většinou potvory, co se chovaji jak kravy a chlap kvůli její krase si nechá srat i na hlavu, u neaktraktivnych zen by to netolerovali.
@Paskvill píše:
Ne nechtějí, chtějí jen hezké přitažlivé holky a ty jsou většinou potvory, co se chovaji jak kravy a chlap kvůli její krase si nechá srat i na hlavu, u neaktraktivnych zen by to netolerovali.
ty máš ale smutnou zkušenost
![]()
Ne - fakt to nemůžeš takhle generalizovat a především se nechceš měnit v „potvoru“, protože ti to někdo napsal na internetu.
Tisíc lidí, tisíc chutí. A jestli se dá něco generalizovat, tak jedině jakej šel takovou potkal - respektive jak lidem dovolíš, aby se k tobě chovali, tak to budou dělat. Zádrhel je v tom, že nejsi moc hodná na sebe samu a čekáš že se k tobě okolí bude chovat lépe, než ty se chováš k sobě samotné.
To co předkládáš je falešné dilema - opravdu to není buď potvora (co to vlastně znamená) a nebo zamindrákované děvče, které se snaží potěšit všechny a je z toho sama vyčerpaná a navíc na ní všichni ostatní kašlou. Což vlastně není „hodná holka“, že?
Možná se spíš vydej cestou jak rozumět vlastním potřebám, jak se je nebát pojmenovat a snažit se je naplňovat a dokonce říkat okolí, že potřebuješ to a to a zkusit i tak strašlivou věci, jako říct si o něco. A to všechno jde i s respektem vůči potřebám těch druhých - tedy můžeš fungovat tak, jak chceš a s tím co potřebuješ, bez toho abys ignorovala potřeby těch druhých. Stačí jen převzít zodpovědnost za sebe samu a svoje potřeby a nepřebírat zodpovědnost za potřeby, nebo dokonce pocity těch druhých - k tomu bohatě stačí ten respekt.