Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Právě že přítel před dcerou nikdy alkohol nepije nechodí do hospody, ale jak mile usne tak za to vezme 🤔 Právě že si tohle uvědomuji.. a pokud vím není to tady od kritizace ale o rady takže se se uklidni
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata mám přítele 4 roky,,velmi pije stále slibuje že toho nechá ale nic. Dala jsem mu mnoho šancí, ale on se nemění začal se mi hnusit, zůstávám sním jenom kvůli dítěti. V podstatě spolu nespime, nedávno jsem se seznámila s jedním mužem muž mně pritahuje ale nechci aby mě dítě vyrůstalo bez otce co stim?🙄
Jak moc pije, je každý den na mol? Věnuje se vůbec dítěti? Jak dlouho to jeho pití trvá? Pokud na první otázku zní odpověď ano a na druhou ne, tak bych šla od něho. K čemu takový táta pokud se dítěti nevěnuje a možná ho to dítě vidí i opilýho? Každopádně bych se hnedka nevrhla po tom druhým. Nechala bych si odstup, třeba kafe a nějaký rande ano ale ne ho hnedka tahat za dítětem a navazovat hned vztah.
A ten alkohol dosud az tak, ze by te primel k odchodu, nevadil? Nebo se z nej stal problem (a duvod k rozchodu) az objevenim noveho pantaty?
Jedina rada je dat mu nuz na krk, at nechlasta a pak se pripadne odstehovat a zit jen s ditetem. Rozhodne se nestehovat od jednoho k druhemu a delat diteti v hlave zmatek.
A jak dlouho s ním hodláš zůstat kvůli dítěti? Hnusí se ti, nespíte spolu, tak o co jde? Budeš takhle žít ještě dalších x let? Zamysli se hlavně sama nad sebou a svými hodnotami. Držet rodinu jen proto, aby ji měli děti je ta největší blbost. Většinou to nadělá víc škody než užitku. Rada je jasná - poslední ultimátum, poradna a pak případně rozchod.
Ahoj, můžu ti to popsat z obou stran, jak ze strany dítěte, které vyrůstalo v rodině, kdy spolu naši zůstali kvůli tomu, abych měla oba rodiče, tak ze strany ženské, která si našla blbá dost podobnýho tvému.. Táta byl většinu mého dětství buď v práci, nebo na rybách, občas si mě bral sebou a já trávila čas s ním, pamatuju si věčný hádky s mou matkou a já to jako dítě špatně nešla, bylo to od doby co sem tak nějak začala vnímat, pamatuju si hromadu věcí a ne zrovna hezkých.. pamatuju si, jak jsem trpěla, že se naši nemají rádi a nemusel mi nikdo nic říkat, protože dítě to prostě pozná.. táta nakonec tragicky umřel, když mi bylo 8.. A teď v dospělosti sem si našla chlapa, jsem vdaná (teď před rozvodem), bylo to fajn, do doby než čuchnul k alkoholu, to pak začalo nevinně.. 1,2 pivka po práci, až to došlo tak daleko, že za den vypil 3 petky(za málo peněz hodně muziky), o děti už nejevil zájem, nehrál si s nima, věčně seděl u televize, hry, mobil a nás ignoroval.. až mi jednoho dne došla trpělivost a kopla sem ho do kšá, po týdnu se odstěhoval
Už je to rok, během té doby se mi ho několikrát zželelo a zkusila sem to s ním urovnat, ale nešlo to, chlastal a chlastá stále.. v březnu sem si jen tak pro rozptýlení založila profil na lidé a s úmyslem najít si nějakou kámošku (nemám díky vztahu s ex nikoho) nebo někoho jen na psaní o blbostech.. nakonec jsem si začala psát s klukem, z vedlejšího kraje, bydlí 30km odtud a jsem s ním už 5 měsíců a nikdy jsem nebyla šťastnější, nepije, nechodí po kamarádech, snesl by mi modré z nebe a o děti se stará líp než jejich vlastní otec.. bere nás na výlety, chodíme ven, což děti předtím od otce neznaly.. pokud cítíš, že vám to doma někde, nejsi šťastná, odejdi, takhle mučíš sebe, děti a věř mi, že pokud se ti uleví, bude ti líp ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata mám přítele 4 roky,,velmi pije stále slibuje že toho nechá ale nic. Dala jsem mu mnoho šancí, ale on se nemění začal se mi hnusit, zůstávám sním jenom kvůli dítěti. V podstatě spolu nespime, nedávno jsem se seznámila s jedním mužem muž mně pritahuje ale nechci aby mě dítě vyrůstalo bez otce co stim?🙄
Těžko soudit úplně takovou situaci, ale upřímně raději dítě bez takového táty, který pije, než s takovým
Pořídila sis dítě s alkoholikem. Co teď s tím. Buď ho přinuť jít na léčení nebo odejdi. Lepší to nebude.
To je smutne. Pokud neodejdes, tak nejspis zacnes pit taky. Sama vidis, ze to jde i jinak. Tak mazej.